Följ oss

Nyheter

Affärsvärlden behåller sin köprekommendation för Stillfront

Publicerad

den

Spelgrafik från Vega Conflict

Stillfront fick se sin aktiekurs rasa rejält efter att ha släppt sin kvartalsrapport. Affärsvärldens analytiker väljer att upprepa sin köprekommendation för gamingbolaget och skriver att uppsidan är stor om ledningen lyckas vända trenden och blickar mot vad som händer under slutet av året. Man tror inte att tredje kvartalet kommer att bli bättre än andra utan blickar alltså mot fjärde kvartalet.

”Detta är alltså för ett säsongsmässigt dåligt kvartal då folk hellre ligger vid stranden än sitter hemma eller på bussen och klickar på sitt mobilspel”

”Den inbromsning vi ser under Q2-Q3 är inte oväntad givet jämförelseperioden men mycket kraftigare än väntat. Vi behåller köprådet tills vidare”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära