Följ oss

Nyheter

Skilda åsikter om Autoliv hos analytiker

Börsveckan ger Autoliv en säljrekommendation, DNB är av rakt motsatt åsikt och ger aktien en köprekommendation.

Publicerad

den

Airbags från Autoliv i bil

I den senaste utgåvan av Börsveckan får Autoliv en säljrekommendation och tidningens analytiker skriver att bilsäkerhetsbolaget möter tuffa utsikter i en bransch som präglas av ständig prispress och pressade kunder. Börsveckan tycker dessutom att verksamheten inte imponerar operativt och att ett stort resultatfall är att vänta.

DNB ger däremot aktien en köprekommendation i en analys, som dock sänker riktkursen till 650 kronor från tidigare 850 kronor.

”Trots den betydande osäkerheten på kort sikt gillar vi den långsiktiga storyn eftersom vi räknar med att lönsamhet och kassaflöde kommer att förbättras väsentligt bortom 2020, i takt med att bolagets starka orderbok materialiseras och fler produkter når ett mer moget stadium”

Aktien handlas i skrivande stund kring 486,7 kronor, upp 3,11 %.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära