Följ oss

Nyheter

Sju mobilspelsföretag noterade i Sverige

Publicerad

den

Spelar mobilspel

Gaming är en bransch under ständig tillväxt och mobilspel har sedan länge blivit en av de mest betydande delarna av branschen. Nedan har vi sammanställt ett urval av företagen som är noterade i Sverige och som nästan har hela sitt fokus på mobilspel.

Gold Town Games

Market cap: 86 Mkr
Aktiekurs: 2,25 kr
Lista: NGM Nordic SME

Gold town Games utvecklar en egen teknik- och designplattform för mobila sportmanagerspel. Bolaget har hittills släppt två egna spel där World Hockey Manager med Wayne Gretzky är det första och ytterligare fyra spel är i olika stadier av att lanseras. Vissa spel är bolagets egna och vissa släpps tillsammans med partners som Gold Town Games blivit delägare i genom att betala med en licens på sin spelmotor. Det senaste tillskottet är Cricket Star Manager som Gold Town Games utvecklar åt CS Games och som ska lanseras senare under året. Det är också GTG:s första projekt inom blockchain-gaming. Analyst Group har tidigare gett aktien en Base Case-värdering på 3,90 kr med rum för uppvärdering om fler speltitlar lanseras, vilket var innan Cricket Star Manager presenterades.

Sozap

Market cap: 123 Mkr
Aktiekurs: 14,43 kr
Lista: First North

Sozap utvecklar avancerade och actionfyllda mobilspel. Bolaget driver sedan några år tillbaka det populära spelet Armed Heist. Legends och Libra ska lanseras globalt detta kvartal och Spells and Loot inledde sin mjuklansering under december.

Wicket Gaming

Market cap: 158 Mkr
Aktiekurs: 27,80 kr
Lista: Spotlight

Wicket Gaming utvecklar sportmanagerspelet Cricket Manager som ska lanseras globalt under 2022. Wicket Gaming förvärvade i slutet av 2021 daily fantasy sports-plattformen DFS King och håller på att förvärva Wegesrand som utvecklar spel och utbildningsprogram.

Nitro Games

Market cap: 275 Mkr
Aktiekurs: 21,45 kr
Lista: First North

Nitro Games är ett finskt företag som är noterat i Sverige och som fokuserar på att göra grafiskt och spelmässigt mer avancerade mobilspel. Risknivån i att utveckla sådana spel för egen räkning är högre vilket bolaget har fått känna av historiskt, vilket bolaget sedan balanserat genom att utveckla spel på uppdrag av andra företag. Den expansiva mediakoncernen Egmont har över tid ökat sitt innehav i Nitro Games och passerade den 1 december 50 %.

MAG Interactive

Market cap: 526 Mkr
Aktiekurs: 19,90 kr
Lista: First North

MAG Interactive är en mobilspelsutvecklare som fokuserar på sociala casualspel. En av de senaste nyheterna från bolaget är att spelet Wordzee har passerat fem miljoner nedladdningar. Spelet släpptes 2019 och har nu dubblat sin genomsnittsintjäning per dagligt aktiv användare. Penser Access har ett motiverat värde för aktien på 30-32 kr.

G5 Entertainment

Market cap: 2 680 Mkr
Aktiekurs: 300 kr
Lista: Nasdaq Stockholm

G5 Entertainment utvecklar och förlägger högkvalitativa free-to-play-spel och riktar sig till en bred publik av erfarna spelare. Bolaget har en lång tradition av att ge ut match-3- och hidden object-spel. Över tid har bolaget gått från att förlägga andra utvecklares spel till att främst ge ut sina egna spel. Carnegie har en riktkurs på 425 kr.

MTG

Market cap: 14 186 Mkr
Aktiekurs: 130 kr
Lista: Nasdaq Stockholm

MTG som bolag har en lång historik, men för att fokusera på nutid så består MTG idag av två delar. Den ena delen är e-sport med verksamheterna ESL och Dreamhack. Den andra delen är en portfölj av välkända företag och varumärken inom mobilspel. MTG är dock mitt uppe i en renodling där e-sportverksamheten ska säljas för över 1 miljard dollar.

Nyheter

EQT nära bud på Keywords Studios till 73,5 procents premie

Publicerad

den

EQT är i långskridna samtal om att köpa upp Keywords Studios för 2 miljarder GBP, vilket motsvarar en premie på 73,5 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 1470 pence enligt Bloombergs beräkningar. Keywords Studios levererar en bred palett av tjänster till spelutvecklare.

Nyhetsbyrån skriver att fyra tidigare förslag från EQT har avslagits, men att detta bud är avsevärt högre än det första och att styrelsen lutar åt att rekommendera det till aktieägarna. EQT uppges ha till den 15 juni på sig att antingen lägga ett faktiskt bud eller lämna.

Graf över Keywords Studios aktiekurs
Keywords Studios aktiekurs
Fortsätt läsa

Nyheter

Stark historia och lovande framtid för Beijer Alma – men Börsveckan stannar vid avvakta

Publicerad

den

Beijer Alma-produkt

Tidningen Börsveckan har analyserat Beijer Alma. Även om man ser både en historisk och framtida bra utveckling så stannar man vid en avvakta-rekommendation för aktien.

Företaget har sedan år 2010 haft en god förvärvsresa och stadigt växande omsättning. För att förbättra lönsamheten efter marginalpress förra året satsar man nu på interna effektiviseringar. 2022 markerade en brytpunkt för serieförvärvare som Beijer Alma, med en nedgång i underliggande tillväxt, särskilt tydligt i Q1-rapporterna 2023.

Koncernens dotterbolag, inklusive Lesjöfors som står för 70 procent av omsättningen, visar på god internationell marknadstäckning och stark marknadsposition. Totalt har man gjort 40 förvärv sedan 2010, varav över 20 sedan 2019, men marginalen har pressats från 17 till 12,5 procent senaste åren.

2023 visade 17 procent tillväxt, med en organisk ökning på 3 procent, men justerad rörelsemarginal sjönk. Q1-rapporten 2024 visade 7 procent omsättningsökning, med 3 procent organisk tillväxt, men en minskad orderingång. Ett viktigt förvärv var finska AVS Power för 168 miljoner kronor, som passar in i affärsområdet Flödesteknik.

Efter förvärven är nettoskulden 2,5 miljarder kronor, vilket ger en nettoskuldkvot på 1,9x mot ebitda-prognosen om 1,3 miljarder kronor. Värderingen är hög, med ev/ebit kring 15-16x för 2024 och ner mot 14x för 2025. Trots historiskt stark prestanda och förväntade lönsamhetsförbättringar landar rådet i en avvakta-rekommendation.

Beijer Alma-aktien stängde i fredags på 208 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Cint-aktien har blivit köpvärd säger Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri har gjort en analys av marknadsundersökningsföretaget Cint och kommer fram till en köprekommendation för aktien med en uppsida på 40 procent, men till en hög risknivå.

För ett år sedan kraschade aktien och framtiden för bolaget kunde ifrågasättas. Men nu skriver Di att det finns flera indikatorer på att det har vänt. Ägarlistan har också fått sig en stor förändring, flera ägare har lämnat och nya har tillkommit, vilket Di anser är avgörande för att vända sentimentet. Även ledningen har bytts ut.

Cint har hanterat de flesta av sina problem och VD säger att optimismen även har återkommit bland personalen.

Di flaggar för att skuldsidan är hög och att en nyemission inte kan uteslutas. VD håller med om att skuldsättningen är för hög, men är inte direkt oroad, han arbetar mot lönsamhet och effektiviserar för att skapa fritt kassaflöde.

Samtidigt lyfter Di även fram Cint som en möjlig uppköpskandidat.

Cint-aktien stängde på 14,16 kronor i fredags.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära