Följ oss

Nyheter

SEB kastar ut Goobit Group som inte längre kan erbjuda Swish

Publicerad

den

Goobit Group som driver valutaväxlingstjänsten BTCX kastas ut från SEB vilket innebär att BTCX kunder inte längre kan betala med Swish, vilket har varit BTCX starkaste marknadsföringspitch.

Från och med den 16 december upphör Goobit att erbjuda Swish-betalningar på plattformen BTCX och kunderna hänvisas tills vidare till kortbetalningar. Goobit har sedan 2015 ett samarbete med SEB avseende banktjänster inklusive Swish. Med hänvisning till den ett år gamla uppsägningen avser banken per den 16 december fullfölja sin uppsägning. Som grund för uppsägningen anger banken bristande kundkännedom. Goobit anser att uppsägningen är obefogad mot bakgrund att bolagets verksamhet inte har förändrats under den sexåriga kundrelationen samt att Goobit har lämnat uttömmande svar på bankens frågor. Bolaget arbetar intensivt för att ersätta de uppsagda banktjänsterna med likvärdiga alternativ.

Som tidigare kommunicerats har Goobit ett avtal med Tink för direktbanksbetalningar vilket kan ersätta alternativt komplettera Swish så snart en ny kontolösning finns på plats. Arbetet med att säkerställa en sådan lösning har intensifierats och är bolagets högsta prioritet. Tills vidare kommer BTCXs kunder att hänvisas till kortbetalningar.

”Vi vill erbjuda våra 200 000 kunder flera olika betalningsalternativ. Swish är ett alternativ men det finns även många andra smidiga betalningslösningar som vi utvärderar. Vi har de senaste veckorna arbetat intensivt för att säkerställa en alternativ kontolösning som fungerar med Tink för direktbanksbetalningar, och förhoppningen är att kunna lansera en sådan lösning inom kort. Tills vidare kommer våra kunder att hänvisas till kortbetalningar”, säger Goobits VD Erika Eliasson som tillträdde i mitten av november.

Nyheter

Pressat läge för Streamify – hur ska den tomma kassan fyllas på?

Publicerad

den

Streamify, som noterades på Spotlight för två år sedan, erbjuder olika tjänster inom live-streaming av video. Något direkt fokus inom streaming har bolaget inte, utan det är allt från barns fotbollsmatcher till e-handel.

Bolaget gjorde under hösten 2022 en mindre företrädesemission där man fick in 4,4 miljoner kronor före emissionskostnader, men eftersom kassaflödet under fjärde kvartalet var -2,6 miljoner kronor så uppgick kassan vid årsskiftet till strax under 1 miljon kronor.

Streamify har uppenbarligen lyckats klara snart tre månader av 2023 så man verkar vara bra på att bolla med de små resurser man har, men läget måste rimligtvis vara pressat.

Det sker inte många avslut i aktien, men senaste avslut är på 0,474 kronor, vilket ger ett börsvärde på 8,45 miljoner kronor. Det blir inte lätt att göra en emission med de förutsättningarna, finns det några som är villiga att tillföra kapital i en företrädesemission till en värdering på nära noll kronor?

Fortsätt läsa

Nyheter

10 bra aktier enligt börsveteranen Winston Håkansson

Publicerad

den

Börsveteranen Winston Håkansson har sammanställt en lista på tio aktier som är bra att köpa. Det är en betoning på större företag, men även ett par mindre svenska företag finns med.

 • Lumen Radio
 • SAAB
 • Genovis
 • Stolt Nielsen
 • LVMH
 • Gold Fields
 • ASML
 • Novo Nordisk
 • Yara
 • L’Oréal

Nedan går Winston Håkansson igenom en stor del av företagen i listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra köpvärda aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat ett flertal företag och ger köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp

 • Loomis
 • Novo Nordisk
 • Rejlers
 • Nordisk Bergteknik

Avvvakta

 • Drillcon
Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.
 • Analyst Group har gett en analysuppdatering på Gold Town Games efter att spelutvecklaren släppt sin senaste rapport. Det motiverade värdet på 3,90 kronor upprepas. ”Gold Town Games AB (”Gold Town Games” eller ”Bolaget”) har nu fyra intäktsbringande spel lanserade globalt och under H1-23 har […]

Populära