Följ oss

Nyheter

SEB kastar ut Goobit Group som inte längre kan erbjuda Swish

Publicerad

den

Goobit Group som driver valutaväxlingstjänsten BTCX kastas ut från SEB vilket innebär att BTCX kunder inte längre kan betala med Swish, vilket har varit BTCX starkaste marknadsföringspitch.

Från och med den 16 december upphör Goobit att erbjuda Swish-betalningar på plattformen BTCX och kunderna hänvisas tills vidare till kortbetalningar. Goobit har sedan 2015 ett samarbete med SEB avseende banktjänster inklusive Swish. Med hänvisning till den ett år gamla uppsägningen avser banken per den 16 december fullfölja sin uppsägning. Som grund för uppsägningen anger banken bristande kundkännedom. Goobit anser att uppsägningen är obefogad mot bakgrund att bolagets verksamhet inte har förändrats under den sexåriga kundrelationen samt att Goobit har lämnat uttömmande svar på bankens frågor. Bolaget arbetar intensivt för att ersätta de uppsagda banktjänsterna med likvärdiga alternativ.

Som tidigare kommunicerats har Goobit ett avtal med Tink för direktbanksbetalningar vilket kan ersätta alternativt komplettera Swish så snart en ny kontolösning finns på plats. Arbetet med att säkerställa en sådan lösning har intensifierats och är bolagets högsta prioritet. Tills vidare kommer BTCXs kunder att hänvisas till kortbetalningar.

”Vi vill erbjuda våra 200 000 kunder flera olika betalningsalternativ. Swish är ett alternativ men det finns även många andra smidiga betalningslösningar som vi utvärderar. Vi har de senaste veckorna arbetat intensivt för att säkerställa en alternativ kontolösning som fungerar med Tink för direktbanksbetalningar, och förhoppningen är att kunna lansera en sådan lösning inom kort. Tills vidare kommer våra kunder att hänvisas till kortbetalningar”, säger Goobits VD Erika Eliasson som tillträdde i mitten av november.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära