Följ oss

Nyheter

SBB har en stark kärnaffär men kortsiktig turbulens påverkar aktien

Publicerad

den

SBB har en stark kärnaffär men kortsiktig turbulens påverkar aktien skriver Penser Access i en analys.

Svagt förvaltningsresultat
Hyresintäkterna uppgick till 1 878 mkr och driftsnettot uppgick till 1 290 mkr. Hyresintäkterna i jämförbart bestånd ökande 4,1% under H1 och driftsnettot steg med 3,5% y/y i jämförbart bestånd. Förvaltningsresultatet uppgick till -147 mkr vs konsensus om 1 189 mkr. Den största delen av avvikelsen går att förklara med negativa valutaeffekter om -925 mkr och lägre resultat ifrån JVs. EPRA-NRV uppgick till 42,72 kr.

Tar höjd för dyrare finansiering och minskade JV intäkter…
Givet de avyttringar bolaget genomfört och planerar sänker vi vårt hyresintäktsestimat med 5% över prognosperioden. Givet det nuvarande klimatet på räntemarknaden och en mer konservativ skattning av intjäningen från JVn, sänker vi estimaten för förvaltningsresultat med ca 24% under prognosperioden. Sänkningen av intjäning från JVs är baserat på bolagets plan att minska dessa kommande år.

…vilket leder till sänkt motiverat värde
Givet den turbulens på fastighetsmarknaden vi sett på kort sikt och de estimatjusteringar vi gör, sänker vi vårt motiverade värde på aktien till 44-46 kr (58-62 kr). Vi bedömer att fastighetsaktier kommer styras av finansieringsmarknaden kommande 6-12 månader där vi ser en fortsatt turbulens men i dagarna har vi börjat se en antydan till stabilisering.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära