Följ oss

Nyheter

Gold Town Games lanserar FIH Hockey Manager i Europa

Publicerad

den

Gold Town Games har nu gjort en soft launch av sitt senaste spel, FIH Hockey Manager, i Europa. Landhockey-spelet är ett licens- och marknadsföringssamarbete med International Hockey Federation (FIH).

En spännande marknad 

Field Hockey (landhockey) är en av världens största, men samtidigt minst exploaterade, lagsporter med en bred global spridning, med en hög nivå av jämställdhet och intressanta huvudmarknader som Nederländerna, Belgien, Tyskland, Argentina, Australien, USA och Indien.

”Fördelen med en stor sport, en marknad som inte är exploaterad och vårt samarbete med det globala förbundet för landhockey, är ett bra underlag för att kostnadseffektivt bygga en solid användarbas”, säger Pär Hultgren, VD på Gold Town Games.

Gold Town Games spel FIH Hockey Manager

Effektiv utveckling genom spelplattformen WXM 

FIH Hockey Manager har kunnat produceras effektivt på bolagets plattform, WXM, vilket lett till en rekordsnabb time-to-market.

“Vi har bevisat att vi klarar av simultana produktioner med bibehållen kvalitet, vilket nu syns genom en dubblerad spelportfolio halvvägs in i 2022. Både Blitz Football och FIH Hockey är nu på soft launch i ett eller flera europeiska länder” säger Pär Hultgren, VD Gold Town Games.

Gemensam global lansering i höst

Samarbetet mellan GTG och FIH kring marknadsföring verkställs när spelet lanseras globalt, beräknat Q4 2022. FIH kommer då att stå för en omfattande marknadsföring i sina digitala kanaler, som förbundets Youtubekanal som för närvarande har över 82 miljoner visningar och växer med 20-30 miljoner visningar per år.

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Nyheter

Carnegie ger en köprekommendation till it-säkerhetföretaget Yubico

Publicerad

den

En Yubikey från Yubico

Carnegie ser starka och långsiktiga drivkrafter till att Yubicos tillväxtresa fortsätter, ger en köprekommendation till aktien.

”Bolaget bakom den phishing-resistenta hårdvarunyckeln Yubikey fick en stark första börsvecka. Carnegie Securities ser starka, långsiktiga drivkrafter inom cybersäkerhet som talar för att Yubicos resa fortsätter.”

Carnegie sätter en riktkurs på 130 kronor. Förutom flera starka trender som talar för en fortsatt stark resa för Yubico så är företaget även en given uppköpskandidat anser firman.

För en vecka sedan gav Dagens industri en köprekommendation.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd gjord av Trading Direkt tidigare idag.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Teckna inte Cortus Energys företrädesemission av konvertibler säger Affärsvärlden

Publicerad

den

Cortus Energy gör just nu en företrädesemission av konvertibler på 61,4 miljoner kronor, vilket kan utökas till 71,4 miljoner kronor.

Affärsvärlden har tittat närmare på läget för bolaget och emissionen och ger rådet att inte teckna. Bolaget har ett antal olika skulder och Affärsvärlden konstaterar att denna företrädesemission ökar skuldsättningen utan att bolaget har en intjäningsförmåga som varken matchar skulderna eller burnraten.

En intressant detalj som Affärsvärlden uppmärksammar är att Cortus Energy indirekt ger en omsättningsprognos för de kommande 12 månaderna på 25 miljoner kronor. Analytikern väljer att inte uttryckligen säga om det verkar troligt eller inte.

Vill man höra vad bolaget har att säga så kan man lyssna till nedanstående presentation som gavs för tio dagar sedan.

Cortus Energys VD Rolf Ljunggren presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära