Följ oss

Nyheter

Gold Town Games lanserar FIH Hockey Manager i Europa

Publicerad

den

Gold Town Games har nu gjort en soft launch av sitt senaste spel, FIH Hockey Manager, i Europa. Landhockey-spelet är ett licens- och marknadsföringssamarbete med International Hockey Federation (FIH).

En spännande marknad 

Field Hockey (landhockey) är en av världens största, men samtidigt minst exploaterade, lagsporter med en bred global spridning, med en hög nivå av jämställdhet och intressanta huvudmarknader som Nederländerna, Belgien, Tyskland, Argentina, Australien, USA och Indien.

”Fördelen med en stor sport, en marknad som inte är exploaterad och vårt samarbete med det globala förbundet för landhockey, är ett bra underlag för att kostnadseffektivt bygga en solid användarbas”, säger Pär Hultgren, VD på Gold Town Games.

Gold Town Games spel FIH Hockey Manager

Effektiv utveckling genom spelplattformen WXM 

FIH Hockey Manager har kunnat produceras effektivt på bolagets plattform, WXM, vilket lett till en rekordsnabb time-to-market.

“Vi har bevisat att vi klarar av simultana produktioner med bibehållen kvalitet, vilket nu syns genom en dubblerad spelportfolio halvvägs in i 2022. Både Blitz Football och FIH Hockey är nu på soft launch i ett eller flera europeiska länder” säger Pär Hultgren, VD Gold Town Games.

Gemensam global lansering i höst

Samarbetet mellan GTG och FIH kring marknadsföring verkställs när spelet lanseras globalt, beräknat Q4 2022. FIH kommer då att stå för en omfattande marknadsföring i sina digitala kanaler, som förbundets Youtubekanal som för närvarande har över 82 miljoner visningar och växer med 20-30 miljoner visningar per år.

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära