Följ oss

Nyheter

Gold Town Games lanserar FIH Hockey Manager i Europa

Publicerad

den

Gold Town Games har nu gjort en soft launch av sitt senaste spel, FIH Hockey Manager, i Europa. Landhockey-spelet är ett licens- och marknadsföringssamarbete med International Hockey Federation (FIH).

En spännande marknad 

Field Hockey (landhockey) är en av världens största, men samtidigt minst exploaterade, lagsporter med en bred global spridning, med en hög nivå av jämställdhet och intressanta huvudmarknader som Nederländerna, Belgien, Tyskland, Argentina, Australien, USA och Indien.

”Fördelen med en stor sport, en marknad som inte är exploaterad och vårt samarbete med det globala förbundet för landhockey, är ett bra underlag för att kostnadseffektivt bygga en solid användarbas”, säger Pär Hultgren, VD på Gold Town Games.

Gold Town Games spel FIH Hockey Manager

Effektiv utveckling genom spelplattformen WXM 

FIH Hockey Manager har kunnat produceras effektivt på bolagets plattform, WXM, vilket lett till en rekordsnabb time-to-market.

“Vi har bevisat att vi klarar av simultana produktioner med bibehållen kvalitet, vilket nu syns genom en dubblerad spelportfolio halvvägs in i 2022. Både Blitz Football och FIH Hockey är nu på soft launch i ett eller flera europeiska länder” säger Pär Hultgren, VD Gold Town Games.

Gemensam global lansering i höst

Samarbetet mellan GTG och FIH kring marknadsföring verkställs när spelet lanseras globalt, beräknat Q4 2022. FIH kommer då att stå för en omfattande marknadsföring i sina digitala kanaler, som förbundets Youtubekanal som för närvarande har över 82 miljoner visningar och växer med 20-30 miljoner visningar per år.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära