Följ oss

Nyheter

JS Security ska lansera en egen utility token

Publicerad

den

JS Security, som noterades på Spotlight förra året, ska lansera en egen utility token, dvs en krypto-token som används inom bolagets ekosystem för decentraliserad lagring. Den är tänkt att få namnet JSTX och noteras under 2023. Bolaget ska nu inleda en dialog med möjliga marknadsplatser samt se över de legala aspekterna.

JS Security skriver att de ser en stor uppsida i att integrera JSTX som ett incitamentsystem för nod-operatörer, d.v.s. personer som idag kostnadsfritt väljer att allokera lagringsutrymme till bolagets P2P-nätverk. Planen är att det ska skapa stora intjäningsmöjligheter för bolagets befintliga samt framtida nod-operatörer.

Som upplägget ser ut kommer initialt en stor del av det totala antalet JSTX ligga kvar hos JS Security. Bolaget betonar de inte har för avsikt att spekulera med JSTX, utan syftet är att kunna erbjuda en incitamentsmodell för bolagets nod-operatörer.

Nedan är bolagets tidsplan för processen med marknadsnotering av JSTX:

Q2-Q4 2022:

– Val av underliggande blockkedje-plattform.
– Påbörja byggnation av ett ‘’JSTX-community’’.
– Distribution av ‘’pre-tokens’’ för spridning i ‘’communitys’’ samt via media.

Q1 2023:

– Möjlighet till förhandsköp av JSTX innan marknadsnotering. 

Q2-Q4 2023:

– Sammankoppla JSTX med Bolagets egna plattformar.
– Marknadsnotering av JSTX på en decentraliserad marknadsplats (decentralized exchange).
– Marknadsnotering av JSTX på en marknadsplats (ex. Binance, CoinBase etc.)
– Incitamentsmodellen integreras till JS Securitys plattformar och intjäning för Bolagets nod-operatörerna aktiveras.
– Marknadsnotering av JSTX på en centraliserad marknadsplats (centralized exchange).

‘’Introducing tokenization to the vision of JS Security is unique and exciting. This once again confirms the extremely deep knowledge that our development team possesses. I truly believe that this will disrupt the storage industry and bring decentralization with our store-to-earn model. I’m looking forward to keep on pushing forward and taking the Company’s vision and objectives to the next level on this incredible journey.’’ säger Bibek Koirala, Senior Blockchainutvecklare, JS Security.

‘’I dagsläget allokerar nod-operatörerna sitt lagringsutrymme till vårt P2P-nätverk kostnadsfritt. För att vi skall kunna växa nätverket i den takt och till den skala som vi önskar, så kommer en form av incitamentsystem att behöva integreras. Vi ser oändliga möjligheter med att integrera krypto tokens som incitamentsystem till Bolagets olika plattformar. Vi behåller således fortsatt fina marginaler på lagringen, men kan ändå ‘’betala’’ nod-operatörerna på något sätt.’’, säger Christopher Ramstedt, Operativ chef och IR-ansvarig, JS Security.

Nyheter

EQT nära bud på Keywords Studios till 73,5 procents premie

Publicerad

den

EQT är i långskridna samtal om att köpa upp Keywords Studios för 2 miljarder GBP, vilket motsvarar en premie på 73,5 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 1470 pence enligt Bloombergs beräkningar. Keywords Studios levererar en bred palett av tjänster till spelutvecklare.

Nyhetsbyrån skriver att fyra tidigare förslag från EQT har avslagits, men att detta bud är avsevärt högre än det första och att styrelsen lutar åt att rekommendera det till aktieägarna. EQT uppges ha till den 15 juni på sig att antingen lägga ett faktiskt bud eller lämna.

Graf över Keywords Studios aktiekurs
Keywords Studios aktiekurs
Fortsätt läsa

Nyheter

Stark historia och lovande framtid för Beijer Alma – men Börsveckan stannar vid avvakta

Publicerad

den

Beijer Alma-produkt

Tidningen Börsveckan har analyserat Beijer Alma. Även om man ser både en historisk och framtida bra utveckling så stannar man vid en avvakta-rekommendation för aktien.

Företaget har sedan år 2010 haft en god förvärvsresa och stadigt växande omsättning. För att förbättra lönsamheten efter marginalpress förra året satsar man nu på interna effektiviseringar. 2022 markerade en brytpunkt för serieförvärvare som Beijer Alma, med en nedgång i underliggande tillväxt, särskilt tydligt i Q1-rapporterna 2023.

Koncernens dotterbolag, inklusive Lesjöfors som står för 70 procent av omsättningen, visar på god internationell marknadstäckning och stark marknadsposition. Totalt har man gjort 40 förvärv sedan 2010, varav över 20 sedan 2019, men marginalen har pressats från 17 till 12,5 procent senaste åren.

2023 visade 17 procent tillväxt, med en organisk ökning på 3 procent, men justerad rörelsemarginal sjönk. Q1-rapporten 2024 visade 7 procent omsättningsökning, med 3 procent organisk tillväxt, men en minskad orderingång. Ett viktigt förvärv var finska AVS Power för 168 miljoner kronor, som passar in i affärsområdet Flödesteknik.

Efter förvärven är nettoskulden 2,5 miljarder kronor, vilket ger en nettoskuldkvot på 1,9x mot ebitda-prognosen om 1,3 miljarder kronor. Värderingen är hög, med ev/ebit kring 15-16x för 2024 och ner mot 14x för 2025. Trots historiskt stark prestanda och förväntade lönsamhetsförbättringar landar rådet i en avvakta-rekommendation.

Beijer Alma-aktien stängde i fredags på 208 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Cint-aktien har blivit köpvärd säger Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri har gjort en analys av marknadsundersökningsföretaget Cint och kommer fram till en köprekommendation för aktien med en uppsida på 40 procent, men till en hög risknivå.

För ett år sedan kraschade aktien och framtiden för bolaget kunde ifrågasättas. Men nu skriver Di att det finns flera indikatorer på att det har vänt. Ägarlistan har också fått sig en stor förändring, flera ägare har lämnat och nya har tillkommit, vilket Di anser är avgörande för att vända sentimentet. Även ledningen har bytts ut.

Cint har hanterat de flesta av sina problem och VD säger att optimismen även har återkommit bland personalen.

Di flaggar för att skuldsidan är hög och att en nyemission inte kan uteslutas. VD håller med om att skuldsättningen är för hög, men är inte direkt oroad, han arbetar mot lönsamhet och effektiviserar för att skapa fritt kassaflöde.

Samtidigt lyfter Di även fram Cint som en möjlig uppköpskandidat.

Cint-aktien stängde på 14,16 kronor i fredags.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära