Följ oss

Nyheter

JS Security ska lansera en egen utility token

Publicerad

den

JS Security, som noterades på Spotlight förra året, ska lansera en egen utility token, dvs en krypto-token som används inom bolagets ekosystem för decentraliserad lagring. Den är tänkt att få namnet JSTX och noteras under 2023. Bolaget ska nu inleda en dialog med möjliga marknadsplatser samt se över de legala aspekterna.

JS Security skriver att de ser en stor uppsida i att integrera JSTX som ett incitamentsystem för nod-operatörer, d.v.s. personer som idag kostnadsfritt väljer att allokera lagringsutrymme till bolagets P2P-nätverk. Planen är att det ska skapa stora intjäningsmöjligheter för bolagets befintliga samt framtida nod-operatörer.

Som upplägget ser ut kommer initialt en stor del av det totala antalet JSTX ligga kvar hos JS Security. Bolaget betonar de inte har för avsikt att spekulera med JSTX, utan syftet är att kunna erbjuda en incitamentsmodell för bolagets nod-operatörer.

Nedan är bolagets tidsplan för processen med marknadsnotering av JSTX:

Q2-Q4 2022:

– Val av underliggande blockkedje-plattform.
– Påbörja byggnation av ett ‘’JSTX-community’’.
– Distribution av ‘’pre-tokens’’ för spridning i ‘’communitys’’ samt via media.

Q1 2023:

– Möjlighet till förhandsköp av JSTX innan marknadsnotering. 

Q2-Q4 2023:

– Sammankoppla JSTX med Bolagets egna plattformar.
– Marknadsnotering av JSTX på en decentraliserad marknadsplats (decentralized exchange).
– Marknadsnotering av JSTX på en marknadsplats (ex. Binance, CoinBase etc.)
– Incitamentsmodellen integreras till JS Securitys plattformar och intjäning för Bolagets nod-operatörerna aktiveras.
– Marknadsnotering av JSTX på en centraliserad marknadsplats (centralized exchange).

‘’Introducing tokenization to the vision of JS Security is unique and exciting. This once again confirms the extremely deep knowledge that our development team possesses. I truly believe that this will disrupt the storage industry and bring decentralization with our store-to-earn model. I’m looking forward to keep on pushing forward and taking the Company’s vision and objectives to the next level on this incredible journey.’’ säger Bibek Koirala, Senior Blockchainutvecklare, JS Security.

‘’I dagsläget allokerar nod-operatörerna sitt lagringsutrymme till vårt P2P-nätverk kostnadsfritt. För att vi skall kunna växa nätverket i den takt och till den skala som vi önskar, så kommer en form av incitamentsystem att behöva integreras. Vi ser oändliga möjligheter med att integrera krypto tokens som incitamentsystem till Bolagets olika plattformar. Vi behåller således fortsatt fina marginaler på lagringen, men kan ändå ‘’betala’’ nod-operatörerna på något sätt.’’, säger Christopher Ramstedt, Operativ chef och IR-ansvarig, JS Security.

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Nyheter

Carnegie ger en köprekommendation till it-säkerhetföretaget Yubico

Publicerad

den

En Yubikey från Yubico

Carnegie ser starka och långsiktiga drivkrafter till att Yubicos tillväxtresa fortsätter, ger en köprekommendation till aktien.

”Bolaget bakom den phishing-resistenta hårdvarunyckeln Yubikey fick en stark första börsvecka. Carnegie Securities ser starka, långsiktiga drivkrafter inom cybersäkerhet som talar för att Yubicos resa fortsätter.”

Carnegie sätter en riktkurs på 130 kronor. Förutom flera starka trender som talar för en fortsatt stark resa för Yubico så är företaget även en given uppköpskandidat anser firman.

För en vecka sedan gav Dagens industri en köprekommendation.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd gjord av Trading Direkt tidigare idag.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Teckna inte Cortus Energys företrädesemission av konvertibler säger Affärsvärlden

Publicerad

den

Cortus Energy gör just nu en företrädesemission av konvertibler på 61,4 miljoner kronor, vilket kan utökas till 71,4 miljoner kronor.

Affärsvärlden har tittat närmare på läget för bolaget och emissionen och ger rådet att inte teckna. Bolaget har ett antal olika skulder och Affärsvärlden konstaterar att denna företrädesemission ökar skuldsättningen utan att bolaget har en intjäningsförmåga som varken matchar skulderna eller burnraten.

En intressant detalj som Affärsvärlden uppmärksammar är att Cortus Energy indirekt ger en omsättningsprognos för de kommande 12 månaderna på 25 miljoner kronor. Analytikern väljer att inte uttryckligen säga om det verkar troligt eller inte.

Vill man höra vad bolaget har att säga så kan man lyssna till nedanstående presentation som gavs för tio dagar sedan.

Cortus Energys VD Rolf Ljunggren presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära