Följ oss
Adverty

Nyheter

Reltime gör sig redo för accelererad global expansion med sin finansiella plattform

Publicerad

den

Oslobaserade teknikföretaget Reltime, med kontor i Europa och Latinamerika, har byggt en finansiell plattform och skalar nu upp globalt med ambitiösa tillväxtplaner och har idag redan kunder i Afrika, Asien, Europa, USA och Latinamerika. Bolagets medgrundare och CTO Frode van der Laak svarar på frågor.

Berätta om Reltime och bolagets affärsidé

– Vi är ett syftesdrivet internationellt B2B2C-teknikbolag vars historik tog sin början på King’s College i London 2018. Vi har byggt världens första globala Web3 finansiella ekosystem ovanpå Reltimes egenutvecklade Layer 1, Proof of Authority blockchain som vi har utvecklat från grunden. Vi erbjuder en unik inkörsport till företag, exempelvis telekomoperatörer, finansaktörer med fokus på specifika målgrupper, neobanker, utmanarbanker, virtuella sport-metaverseföretag, stormarknadskedjor, köpcentra, e- handelsföretag och andra koncerner med en stor kundbas. Vi har siktet inställt på att göra decentraliserade finanstjänster till det nya normala för miljarder människor och företag över hela världen.

En tydlig global trend är att fler individer, handlare och företag vill ta tillbaka kontrollen över sin ekonomi, identitet och tillgångar på ett helt nytt sätt. Hur stöttar Reltimes teknikplattform den utvecklingen?

– Vi tror på styrkan i att lägga finansiell makt helt och hållet i händerna på människor och företag. Med vår embedded finance teknikplattform, decentraliserar vi den finansiella makten tillbaka till människor, handlare och företag över hela världen. Våra kunder är exempelvis telekomoperatörer med miljontals kunder. Genom att ansluta sina kunder till vår finansiella plattform erbjuds de helt nya möjligheter att flytta, låna ut, låna, tjäna, satsa, interagera och handla i cirka 150 länder, inom loppet av sekunder, utan mellanhänder.

Vi har även byggt in en identitet i tekniken, vilket säkerställer att det blir mycket lättare att föra över pengar till andra utan att behöva fråga mottagaren om sitt kontonummer eller IBAN innan pengarna skickas. Reltime har även byggt en automatisk onboarding och eKYC-process som säkerställer att våra kunder kan överföra pengar till andra på ett enkelt och mer användarvänligt sätt, men självklart enligt gällande regelverk.

Neobanking är en stark internationell trend. Vad kan ni erbjuda i form av white label lösningar för företag som vill kunna erbjuda sina befintliga kunder banktjänster?

– Vår plattform ger exempelvis telekomoperatörer runtom i världen rätt förutsättningar att bygga en neobank på endast tre veckor. Våra kunder kan bygga sin egen ”bank” baserat på sitt eget varumärke och sina egna erbjudanden och därigenom på ett enkelt, lönsamt och smidigt sätt kunna stärka sitt erbjudande med finansiella tjänster till sin existerande kundbas, including digitala plånböcker and internationella överföringar.

Ni är ännu inte ett noterat bolag. Hur ser planerna ut för en eventuell börsnotering?

– Att notera verksamheten finns absolut med på vår framtidsagenda under i 2023. Vårt mål är att inleda samarbete med tio 10 internationella B2B2C-partners över hela världen under 2022, vilket vi redan lyckats uppnå. 2023 är ambitionen att ha inlett strategiska samarbeten med 35 B2B2C-partners på fyra kontinenter, som i sin tur representerar miljontals slutanvändare. Vi har inlett dialog med ett stort antal aktörer som i dagsläget överväger att erbjuda sina kunder finansiella tjänster via neobanking. Vi förbereder nu bolaget för en notering och planerar att noteras så snart vi nått en tillräcklig lönsamhet och mognad, vilket vi förmodligen uppnår under 2023. Det är självklart också viktigt att marknadsförutsättningarna är de rätta.

Nyheter

Intervju med VD för KB Components som nu gör en IPO

Publicerad

den

Stefan Andersson, VD för KB Components

KB Components har funnits sedan 1947 och gör nu en IPO på First North, som ett mellansteg inför en flytt till huvudlistan inom ett år. Bolaget har utvecklats till en global aktör inom avancerad polymerkomponenttillverkning, formsprutning av stora komponenter, med produktionsanläggningar i Europa, Nord- och Centralamerika och Asien.

Det ska bli intressant att titta närmare på KB Components, för vid en första anblick ser det ut att vara hög kvalité. Företag som vågar sig ut först i en IPO-cykel brukar ofta vara bra bolag.

Här blir företagets VD Stefan Andersson intervjuad av Gabriel Mellqvist.

Stefan Andersson, VD för KB Components, blir intervjuad i samband med IPO.
Fortsätt läsa

Nyheter

Norsk-svenska Carasent kommer till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Daniel Öhman, VD för Carasent

Carasent är ett norsk-svenskt bolag som är noterat på Oslobörsen. Men nu gör bolaget om sig från ett norskt till ett svenskt och flyttar sin notering till Stockholmsbörsen. Första handelsdag i Stockholm är den 9 december.

Ibland noterar sig utländska bolag som nästan ingen känner till i Stockholm, men Carasent har redan upptäckts av en hel del svenska investerare. Det har även pratats om företaget i poddar och skrivits om det i sociala medier. När företaget sedan började prata mer om att de planerade att flytta sin notering så ökade intresset ytterligare.

Carasent levererar molnbaserade EHR-lösningar, med Webdoc som den ledande plattformen, och ett brett ekosystem av plattformstjänster, inklusive lösningar för patientkommunikation och business intelligence. Sedan 2020 har sex förvärv genomförts, vilket har tillfört nya produkter till portföljen, inklusive EHR-lösningarna Metodika, Ad Curis och Ad Opus, business intelligence-programvaran Medrave och företagshälsovårdsplattformen HPI. Ekosystemet av lösningar gör Carasent till en ”one-stop-shop” för kliniker och kan täcka alla behov.

Nedan blir Carasents vd Daniel Öhman intervjuad av Elin Wiker.

Carasents vd Daniel Öhman intervjuad av Elin Wiker på EFN inför listbyte.
Fortsätt läsa

Nyheter

Midsummer satsar på stora platta tak

Publicerad

den

Tak med solceller från Midsummer

Midsummer har hunnit finnas i 20 år, VD Eric Jaremalm berättar att företaget nyligen firade tjugoårsjubiléum. Företaget har länge haft som främsta affärsidé att tillverka och sälja maskiner för tillverkning av tunna solceller. Men företaget har haft det utmanande, de tunna solcellerna är dyrare än de vanliga solcellerna vilket gör att bolaget måste hitta nischer där det faktum att deras solceller är tunna och lätta är viktigt. För att hitta en väg framåt har bolaget även använt sina egna maskiner för att producera och sälja solceller, samt även installera solceller.

En satsning som bolaget hoppas mycket på är Italien. Där har bolaget fått stöd av staten för att bygga en fabrik, samtidigt som husägare kan få över 100 procent i bidrag för att installera solceller. Ett argument för Italien är också att många hus där har tak som inte tål lika mycket vikt, vilket då gör att Midsummers solceller passar bra.

Nedan är en intervju med VD Eric Jaremalm om vad bolaget gör idag och vill göra längre fram.

Fortsätt läsa

Fokus

Annons

Gratis nyhetsbrev från Börsposten

* indicates required

Intuit Mailchimp

Populära