Följ oss

Nyheter

Plexian skakar av problem

Publicerad

den

Plexian erbjuder en lojalitetsprogramlösning med kort och app. Verksamheten har över tid haft lite olika fokus. Bolaget hade länge en plan på en notering, men verksamheten gick trögt, vilket ledde till att specialrekryterad styrelsemedlem lämnade och noteringen dröjde.

I april 2021 blev det dock till slut en notering men problemen från tidigare fanns kvar. I april tidigare i år gjorde man ytterligare en emission och denna gång på 25 miljoner kronor och riktad till Norberg & Partner Sustainable Group. Den emissionen har utvecklats till ett problem i sig självt för betalningen var uppdelad i två halvor och när det var dags att betala för den andra hälften så kom inga pengar, vilket har utvecklats till juridiska stridigheter.

Det leder fram till problemen här och nu. En företrädesemission på 32,8 miljoner kronor till en pre-money-värdering på 13,1 miljoner kronor inleddes idag. Aktien handlas dock redan under teckningskursen på 50 öre och bara 50 procent av emissionen är säkerställd via åtaganden och garantier.

Plexian kom under kvällen ut med ett pressmeddelande om att ett kostnadsbesparingsprogram inleds genom vilket både personalstyrkan och utvecklingsresurserna minskas. Det följdes sedan av ett pressmeddelande om att både finanschefen och teknikchefen avgår. För några veckor sades även kommersialiseringschefen upp.

Återstår att se var detta tar vägen.

Graf över Plexians aktiekurs
Plexians aktiekurs

Nyheter

Uppsida på 33 procent i Lucara Diamond-aktien anser Affärsvärldens analytiker

Publicerad

den

Två anställda i Lucara Diamonds diamantgruva

Affärsvärlden har gjort en analys på Lundin-sfärens företag Lucara Diamond och den mynnar ut i en neutral rekommendation för aktien. Analytikern ser en uppsida på 33 procent i aktien som idag handlas till strax under 3 kronor.

Lucara Diamond bryter idag diamanter via dagbrott vid Karowegruvan, ett dagbrott som snart tar slut och företaget håller därför på att anlägga en underjordsgruva som kommer förlänga brytningen till i alla fall 2040.

”Här och nu stannar vi vid ett neutralt råd. Det kommer dock att bli intressant att följa vad för lösning för glappet som presenteras under våren”

Fortsätt läsa

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära