Nyheter
Phoenix Biopower utvecklar högeffektiv biokraft som ger planerbar elektricitet

Phoenix Biopower utvecklar högeffektiv biokraft som ger planerbar elektricitet och värme. När det gäller elektriciteten så har bolaget en elverkningsgrad på 50-60 procent mot 25-34 procent som traditionella lösningar har. Företagets verksamhet var intressant redan tidigare, men har nu blivit hetare än någonsin efter att både Europa och resten av världen har insett hur viktig tillgången är. Produktionskostnaden på elektriciteten är omkring 1 krona per kWh, vilket är högre än vindkraft där man brukar prata om 30-60 öre per kWh. För att kunna bygga vindkraft och solenergi krävs det dock att man även har planerbar elproduktion. Bolaget planerar för en notering under 2023. Nedan ger vd en presentation av bolaget.
Nyheter
Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.
Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.
Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.
Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.
Nyheter
Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.
Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.
Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.
”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”
Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.
Nyheter
Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.
Köp
- Brdr A&O Johansen
- Camurus
- STG
Avvakta
- Addnode
- Zalaris
Sälj
- Momentum Group
-
Nyheter1 månad sedan
SBB-aktien är död
-
Nyheter2 veckor sedan
New Wave Groups grundare Torsten Jansson lägger ut orden
-
Nyheter1 månad sedan
Handelsbanken väntas ge 30 procent eller mer i direktavkastning under kommande tre år
-
Nyheter3 veckor sedan
Hela ProstaLunds ledning har nu avgått
-
Nyheter1 månad sedan
8 bra aktier enligt Börsveckan för hösten 2023
-
Nyheter1 månad sedan
Gold Town Games tecknar avsiktsförklaring med Vorto Gaming om ett rugby-spel
-
Nyheter2 månader sedan
Afry har blivit billig – fokus på rörelsemarginalen kan få fart på aktien
-
Nyheter2 månader sedan
Bellpals samarbetspartner går i konkurs