Följ oss

Nyheter

Gold Town Games lanserar Blitz Football Manager på fler marknader

Publicerad

den

Gold Town Games dotterbolag Sideline Labs lanserar det gemensamt utvecklade Blitz Football Manager på Android, Google Beta program, i hela Europa och på iOS i Storbritannien.

– Under de senaste månaderna har spelet varit live för en liten skara brittiska användare, genom spelets community har det inkommit feedback vilket givit möjlighet att säkerställa grundfunktionalitet och slipa bort en hel del buggar, säger Stefan Sångberg, VD Sideline Labs.

Blitz Football Manager tar i och med denna lansering ytterligare ett steg och kan nu nå en större publik på flera marknader. GTG Publishing skall härnäst marknadsföra spelet och samla in användardata inför ytterligare lanseringar. 

– Vår målsättning är att i första hand säkerställa en bra kundbehållning och skapa en större användarbas i spelet. Vi kommer också att testa budskap och kanaler för marknadsföringen för att nå så låga installationskostnader som möjligt, säger Thomas Jonasson, Head Of Publishing, Gold Town Games.

Nästkommande steg för produkten är en fullskalig lansering i hela Europa på både Android och iOS. Därefter följer en global lansering, med framförallt den stora amerikanska marknaden som huvudmål. Bolagen har för avsikt att släppa produkten globalt innan årets slut. 

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

  • Protector
  • Lassila & Tikanoja

Avvakta

  • Storebrand
  • Gjensidige
  • Tryg
  • Solid Försäkring
  • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära