Följ oss

Nyheter

Gold Town Games lanserar Blitz Football Manager på fler marknader

Publicerad

den

Gold Town Games dotterbolag Sideline Labs lanserar det gemensamt utvecklade Blitz Football Manager på Android, Google Beta program, i hela Europa och på iOS i Storbritannien.

– Under de senaste månaderna har spelet varit live för en liten skara brittiska användare, genom spelets community har det inkommit feedback vilket givit möjlighet att säkerställa grundfunktionalitet och slipa bort en hel del buggar, säger Stefan Sångberg, VD Sideline Labs.

Blitz Football Manager tar i och med denna lansering ytterligare ett steg och kan nu nå en större publik på flera marknader. GTG Publishing skall härnäst marknadsföra spelet och samla in användardata inför ytterligare lanseringar. 

– Vår målsättning är att i första hand säkerställa en bra kundbehållning och skapa en större användarbas i spelet. Vi kommer också att testa budskap och kanaler för marknadsföringen för att nå så låga installationskostnader som möjligt, säger Thomas Jonasson, Head Of Publishing, Gold Town Games.

Nästkommande steg för produkten är en fullskalig lansering i hela Europa på både Android och iOS. Därefter följer en global lansering, med framförallt den stora amerikanska marknaden som huvudmål. Bolagen har för avsikt att släppa produkten globalt innan årets slut. 

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära