Följ oss

Nyheter

Nilörn en bra aktie att köpa

Publicerad

den

Etikett från Nilörn

Affärsvärldens analytiker ger en köprekommendation till Nilörn-aktien. Aktien är på en rekordhög nivå, men bolagets stigande omsättning och rekordmarginaler gör den köpvärd.

”Nilörngruppen har sett ett rejält lyft det senaste året. Dels av nyvunna kunder som förhoppningsvis kommer stanna under lång tid framöver. Men bolaget är också ett spel på fortsatt hemflytt av produktion till väst. Samtidigt finns även ett inslag av medvind från återöppning av samhället som är svårbedömt. Och kostnader i bolaget som sannolikt ligger på en lägre nivå än vad som långsiktigt hållbart”

”Även om man tar höjd för sämre lönsamhet framöver ser aktien billig ut kring dryga 9 gånger rörelseresultatet (ev/ebit). Använder vi en multipel på 11 gånger finns en uppsida på 35 procent i aktien på några års sikt. Risken är att Nilörngruppen just nu ser kraftigare medvind från återöppningen än vad vi tänkt oss. Trots den risken ser aktien ändå köpvärd ut”

Aktien sedan noteringen

Nilörn gjorde sin IPO i juni 2015 till 50 kronor, sedan dess har aktien varit både upp och ner rejält.

Graf över Nilörngruppens aktiekurs

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära