Följ oss

Nyheter

Nilörn en bra aktie att köpa

Publicerad

den

Etikett från Nilörn

Affärsvärldens analytiker ger en köprekommendation till Nilörn-aktien. Aktien är på en rekordhög nivå, men bolagets stigande omsättning och rekordmarginaler gör den köpvärd.

”Nilörngruppen har sett ett rejält lyft det senaste året. Dels av nyvunna kunder som förhoppningsvis kommer stanna under lång tid framöver. Men bolaget är också ett spel på fortsatt hemflytt av produktion till väst. Samtidigt finns även ett inslag av medvind från återöppning av samhället som är svårbedömt. Och kostnader i bolaget som sannolikt ligger på en lägre nivå än vad som långsiktigt hållbart”

”Även om man tar höjd för sämre lönsamhet framöver ser aktien billig ut kring dryga 9 gånger rörelseresultatet (ev/ebit). Använder vi en multipel på 11 gånger finns en uppsida på 35 procent i aktien på några års sikt. Risken är att Nilörngruppen just nu ser kraftigare medvind från återöppningen än vad vi tänkt oss. Trots den risken ser aktien ändå köpvärd ut”

Aktien sedan noteringen

Nilörn gjorde sin IPO i juni 2015 till 50 kronor, sedan dess har aktien varit både upp och ner rejält.

Graf över Nilörngruppens aktiekurs

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära