Följ oss

Nyheter

Nilar fördubblar produktionstakten av batterier

Publicerad

den

Nilar producerar batterier

Nilar utvecklar, tillverkar och säljer batterier för energilagring. Bolaget noterades för knappt två år sedan på First North till 67 kronor per aktie. Bolaget fick en katastrofal operativ utveckling och aktiekursen slaktades. För ett halvår sedan blev det dags för en företrädesemission på 273 miljoner kronor till 1 krona per aktie, motsvarande en pre-money-värdering på 45,5 miljoner kronor. Kursfallet slutade dock inte där, aktien handlas idag till 0,52 kronor.

Nilar fördubblar produktionstakten av sina nya batterier

För fyra månader sedan meddelade Nilar att de har startat produktionen av världens första batteri skom kan fyllas på med ny livslängd.

Idag meddelade Nilar att produktionstakten i slutet av februari kommer att öka ytterligare till fyra produktionslinjer – nära en fördubbling av dagens volym.

– På vår fabrik i Gävle utvecklar och producerar vi ett av världens mest hållbara och säkra batterier. Fördubblingen av produktionstakten innebär också att vi ligger helt i linje med våra långsiktiga mål och plan för volymtillväxt, säger Erik Oldmark, VD för Nilar.

Bolaget skriver att de tillsammans med utvalda samarbetspartners bygger systemlösningar som fungerar i vardagen. Under 2022 inledde Nilar strategiska samarbeten med Enequi och McEnergy, som båda levererar kompletta batterisystem till hushåll, fastigheter och industrier. Med en ökad produktionstakt kommer fler batterier kunna användas i nya integrationsprojekt och testsystem tillsammans med Nilars partners. Produktionsökningen ger också kapacitet för nya projekt och samarbetspartners framåt.

Nilar skriver att de med egna patent utvecklar och tillverkar batterier som är säkrare och mer hållbara än de flesta andra på marknaden. Att Nilar nu erbjuder nästa generations batteri innebär också flera viktiga kvalitets- och prestandaförbättringar för användare. En del av den ökade produktionen kommer därför gå till ett utbytesprogram, där batterier i vissa äldre system ersätts med uppdaterade batterier.

Klarar sig Nilar utan ytterligare nyemission?

Nilar har lanserat sina nya och intressanta batterier, samtidigt som avtal med partners har kommit på plats och bolaget ökar produktionen. Vid en aktiekurs på 52 öre kan tankar om fyndköp infinna sig. På andra sidan av vågskålen finns funderingen om Nilar klarar sig utan att göra ytterligare en kurspressande nyemission.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära