Nyheter
Logistea växer snabbt i tre av fastighetssektorns mest expansiva segment

Fastighetsbolaget Logistea, som fokuserar på att långsiktigt äga, förvalta och utveckla fastigheter inom lager, logistik och lätt industri, växer snabbt. På ett drygt år har bolagets fastighetsinnehav ökat från 100 miljoner till 4 miljarder kronor. Logistea har offensiva tillväxtmål, med ambitionen att vid slutet av 2024 ha nått 15 miljarder kronor i fastighetsvärde. Det berättar bolagets vd Niklas Zuckerman.
Berätta om Logistea och bolagets affärsidé.
– Vi är relativt ungt som fastighetsbolag. Sedan vi förvärvade vår första fastighet 2019 har vårt fastighetsbestånd växt rejält, och är nu i maj 2022 uppe i 4 miljarder kronor. Vi fokuserar på fastigheter i bra mikrolägen, med långsiktiga, finansiellt stabila hyresgäster. Målsättningen är att vi ska vara den naturliga partnern till aktörer som efterfrågar hållbara och moderna lokaler för lager, logistik och lätt industri.
Hur ser era tillväxtmål ut?
– Logistea är en aktiv och långsiktig fastighetsägare som arbetar tillsammans med hyresgästerna för att utveckla fastigheterna. Vi jobbar också med nyproduktion och tillbyggnader, med målet att årligen färdigställa minst 25 000 kvadratmeter ny uthyrningsbar yta. Vår övergripande ambition är att 2024 uppnå 15 miljarder kronor i fastighetsvärde. Tillväxtpotentialen är hög och det finns fortfarande mycket utrymme att växa på fastighetsmarknaden för lager, logistik och lätt industri runtom i Sverige och även i övriga Norden.
Hur ser strategin ut för att ni ska nå ert offensiva tillväxtmål?
– Vi siktar på att nå vårt tillväxtmål genom en kombination av förvärv, nyproduktion samt förädling och utveckling av befintliga fastigheter. Strategin säger att vi även fortsättningsvis ska förvärva kassaflödesintensiva fastigheter med lönsamma hyresgäster som i många fall har hyresavtal på mellan tio och femton år. Dessutom bygger vi ofta till fastigheter åt hyresgäster som expanderar och därför är i behov av utökade ytor. Dessutom bedriver vi en aktiv nyproduktionsverksamhet med en markportfölj bestående av 350 000 kvadratmeter byggrätter.
Intresset för er aktie har varit stort sedan Logistea bildades. I dagsläget har ni drygt 15 000 aktieägare. Vilka faktorer gör Logistea till en intressant investering för presumtiva aktieägare?
– Det faktum att vi är ett tillväxtbolag som befinner sig i en mycket aktiv uppbyggnadsfas väger förstås tungt. Vi har en stark plattform med en solid ägarbas, hög finansiell kapacitet samt ett branschkunnigt ledningsteam med betydande transaktionserfarenhet, förvaltningserfarenhet och uthyrningserfarenhet. Dessa faktorer innebär sammantaget att vi står väl rustade för ytterligare expansion via förvärv av styckesfastigheter och portföljer, mark för nyproduktion och förädling av vårt befintliga bestånd.
Fakta: Logistea är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på lager, logistik och lätt industri. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under kortnamnen LOGI A och LOGI B.
Nyheter
Uppsida på 40 procent och direktavkastning på 6,7 procent i Kopparbergs Bryggeri

Affärsvärlden har gjort en analys på Kopparbergs Bryggeri och ger en köprekommendation till aktien. Tidningens analytiker ser att läget förbättrats för bolaget där man både har kunnat justera sina priser och samtidigt fått se sitt kostnadstryck minska. Behåller bolaget sina marknadsandelar samtidigt som marginalerna ökar så finns det en bra uppsida i aktien.
”Värderingen är i nuläget lägre än branschsnittet. Det speglar de lägre marginalerna och det faktum att Kopparbergs är ett mindre bolag än konkurrenter som Carlsberg eller Heineken. I vårt huvudscenario ser vi en helt okej uppsida på drygt 40 procent om bolaget presterar enligt estimaten. Direktavkastningen på 6,7 procent är ett plus för den som gillar utdelningsaktier. Rådet blir köp”
Kopparbergs aktie är idag upp 2,7 procent och handlas kring 113,60 kronor.
Nyheter
Framgångsrika tester av Cell Impact Forming leder till ny affär

Cell Impact tecknade igår ett avtal om leverans av testverktyg till en ledande industriell aktör i Asien. Företaget skriver att affären bekräftar dess attraktiva erbjudande och dess unika formningsteknologi. Avtalet är en uppföljningsorder från en kund som Cell Impact tidigare har genomfört utvecklingsprojekt tillsammans med.
– De tester av vår formningsteknologi som den här kunden har genomfört har fallit väl ut, vilket lade grunden för vår nya överenskommelse. Detta är en process som vi har sett förut. Framgångsrika tester av Cell Impact Forming leder till nya affärer som i sin tur är en förutsättning för kommande volymtillverkning, säger Daniel Vallin, vd för Cell Impact.
Ordern omfattar såväl flödesplattor som ett testverktyg som kommer att användas för att tillverka kundanpassade flödesplattor. Leverans äger rum under andra kvartalet, och ordervärdet uppgår till 0,6 miljoner kronor.
Cell Impact gör en företrädesemission
Marknaden har väntat på att Cell Impact ska kommunicera nästa steg i finansieringen och idag kom informationen. Företaget ska göra en företrädesemission på 62,7 miljoner kronor under månadsskiftet juni-juli.
– Vi har en validerad högvolymteknologi, ökande kundintresse och en tydlig väg mot kommersialisering. Emissionen ger oss det rörelsekapital som krävs för att täcka upp under den återstående tiden innan ordervolymerna förväntas öka under andra halvåret 2025. Med det affärsläge vi nu ser framför oss, i kombination med våra interna bedömningar, har vi goda förutsättningar att framgent driva verksamheten utan ytterligare extern finansiering, säger Daniel Vallin, VD för Cell Impact.
Nyheter
Inget positivt är inprisat i Sinch, köp säger Affärsvärlden

Affärsvärlden ger en köprekommendation till Sinch-aktien och ser en uppsida på 47 procent på ett par års sikt. Bolaget försöker få fart på tillväxten igen men aktiemarknaden är skeptisk och handlar aktien till en låg värdering.
”Vi konstaterar att värderingen nu är så pass låg att nästan inget positivt är inprisat. Åtminstone så länge marginalen håller i sig. Kassaflödena är trots allt stabila i verksamheten. Bolaget borde kunna ge tillbaka minst 8 procent till aktieägarna per år på dessa nivåer i form av exempelvis återköp. Bara det är en okej avkastning. Allt över kan ses som en bonus. Det blir ett köpråd”
Sinch har en väldigt trist historik. Men i juli förra året gav självaste mäster-baissaren Richard Bråse en köprekommendation i Dagens industri. Han tog upp att frågetecken i verksamheten rätats ut och att det starka kassaflödet minskar skuldsättningen i högt tempo.
-
Nyheter1 månad sedan
Barista från Dug Foodtech listas på 1 600 Rossmann-butiker i Tyskland
-
Nyheter2 månader sedan
Saniona siktar mot nya höjder efter framgångsåret 2024
-
Nyheter3 veckor sedan
Kebni tar klivet – Rekordorder ger nytt liv i aktien
-
Nyheter2 månader sedan
Erik Selin talar ut efter turbulensen
-
Nyheter2 månader sedan
Kvalitetsbolaget Dynavox får en köprekommendation av Dagens industri
-
Nyheter1 månad sedan
Sprint Bioscience har en unik affärsmodell som skapar snabbare värde i kampen mot cancer
-
Nyheter2 månader sedan
Storytel växer, är snart skuldfritt och rörelsemarginalen förväntas stiga – köp aktien rekommenderar EFN
-
Nyheter1 månad sedan
Zenergy, satsningar har börjat ge resultat