Följ oss

Nyheter

LC-Tec rekryterar Sivers tidigare VD att leda tillväxtresan

Publicerad

den

LC-Tec

LC-Tec har rekryterat Olle Westblom, tidigare VD för Sivers IMA, som kommer att tillträda som VD för bolaget senast den 1 december.

Jesper Osterman, som under rekryteringsperioden fungerat som tf. VD, återgår till rollen som vice VD och CTO. Han kommer nu att koncentrera sig på försäljning, produktledning och kundprojekt.

Olle Westblom
Olle Westblom

Olle Westblom har erfarenhet från utveckling och produktion inom Ericsson-koncernen och han har varit VD för Sivers IMA, ett bolag som han under en 10-årsperiod utvecklade från litet teknikbolag till ett etablerat bolag listat på först Nordic MTF och senare Spotlight Stockmarket. Sivers IMA handlas numera på OMX Stockholm Mid Cap under namnet Sivers Semiconductors. För närvarande är Westblom VD för ett onoterat teknikbolag, SenSiC AB.

”LC-Tec är mitt uppe i ett program för att anpassa bolaget för väsentligt ökade leveransvolymer, och Olles erfarenhet och kunnande kommer att vara avgörande i vår vidare utveckling. Vi ser verkligen fram emot att han ansluter sig till oss”, säger Ingvar Andersson, styrelseordförande i LC-Tec.

”Att få chansen att tillträda som VD för LC-Tec gläder mig. Även om LC-Tec som bolag funnits ett tag så står flera av dess produkter i början av sin försäljning. Att få vara en del av denna tillväxtresa är något som jag ser fram emot”, säger Olle Westblom, tillträdande VD på LC-Tec.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära