Följ oss

Nyheter

LC-Tec rekryterar Sivers tidigare VD att leda tillväxtresan

Publicerad

den

LC-Tec

LC-Tec har rekryterat Olle Westblom, tidigare VD för Sivers IMA, som kommer att tillträda som VD för bolaget senast den 1 december.

Jesper Osterman, som under rekryteringsperioden fungerat som tf. VD, återgår till rollen som vice VD och CTO. Han kommer nu att koncentrera sig på försäljning, produktledning och kundprojekt.

Olle Westblom
Olle Westblom

Olle Westblom har erfarenhet från utveckling och produktion inom Ericsson-koncernen och han har varit VD för Sivers IMA, ett bolag som han under en 10-årsperiod utvecklade från litet teknikbolag till ett etablerat bolag listat på först Nordic MTF och senare Spotlight Stockmarket. Sivers IMA handlas numera på OMX Stockholm Mid Cap under namnet Sivers Semiconductors. För närvarande är Westblom VD för ett onoterat teknikbolag, SenSiC AB.

”LC-Tec är mitt uppe i ett program för att anpassa bolaget för väsentligt ökade leveransvolymer, och Olles erfarenhet och kunnande kommer att vara avgörande i vår vidare utveckling. Vi ser verkligen fram emot att han ansluter sig till oss”, säger Ingvar Andersson, styrelseordförande i LC-Tec.

”Att få chansen att tillträda som VD för LC-Tec gläder mig. Även om LC-Tec som bolag funnits ett tag så står flera av dess produkter i början av sin försäljning. Att få vara en del av denna tillväxtresa är något som jag ser fram emot”, säger Olle Westblom, tillträdande VD på LC-Tec.

Nyheter

Big Akwa bekräftar planer på en framtida IPO

Publicerad

den

Grundarna av Biq Akwa utanför en av SCAs massafabriker

Biq Akwa, som grundats av Elena Petukhovskaya och Hugo Wikström, vill driva storskalig landbaserad fiskodling. Ett stort fokus för bolaget är att så mycket som möjligt ska återanvändas, vilket även inkluderar att odlingen ska ske i anslutning till massafabrik för att kunna använda och cirkulera varandras strömmar.

Den första anläggningen som Big Akwa designar ska producera 6 000 ton regnbågslax per år. För sin första fas har bolaget tagit in ett mindre antal miljoner kronor i kapital. Men för att bygga en stor anläggning krävs självklart rejält med finansiering.

Big Akwa söker nu en CFO som kan hjälpa företaget med resan och där bekräftar man även att en börsnotering finns i planerna inom 5 år.

Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får en beställning på 6,6 miljarder kronor för leverans under 2027-2028

Publicerad

den

SAAB-logga

Saab har idag tagit fått en beställning på ett antal försvarssystem och materiel från en regeringen i ett land i västvärlden. Ordervärdet är cirka 6,6 miljarder kronor och leveranser är planerade år 2027-2028.

Beställningen omfattar system och materiel från Saabs affärsområden Dynamics och Surveillance.

På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om denna beställning eller kunden att offentliggöras skriver Saab.

Fortsätt läsa

Nyheter

Vinstvarning från Tokmanni

Publicerad

den

Produkter hos Tokmanni

Tokmanni meddelade denna kväll att försäljning under det andra kvartalet påverkades av den sena starten på vårsäsongen. Konsumenternas förtroende förväntas vara fortsatt svagt, särskilt i Finland, under återstoden av året, och dessutom förväntas momshöjningen i Finland den 1 september 2024 och högre fraktkostnader än föregående år ha en negativ inverkan på lönsamheten under andra halvåret.

Ny guidning för 2024

År 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 650-1 730 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 98-118 miljoner euro.

Tidigare guidning för 2024 utfärdad av Tokmanni Group den 13 februari 2024

Under 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 660-1 760 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 110-130 miljoner euro.

Preliminär information om det finansiella resultatet för första halvåret 2024

Baserat på preliminär och oreviderad information uppgick intäkterna till cirka 761,7 miljoner euro och jämförbar EBIT till cirka 22,7 miljoner euro under första halvåret 2024.

4–6/20244–6/2023Förändring %1–6/20241–6/2023Förändring %
Intäkter, MEUR422.5318.932.5%761.7557.136.7%
Jämförbar EBIT, MEUR27.828.5-2.4%22.726.2-13.5%
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära