Följ oss

Nyheter

LC-Tec erhåller första volymorder från världsledande leverantör av objektivadaptrar

Publicerad

den

LC-Tec har gjort betydande framsteg med sitt elektroniskt variabla ND-filter, PolarView-eND, i strävan att omdefiniera filtersystem för fotograferings- och filmapplikationer. Företagets lösningar är på väg att bli den nya standarden för variabel ND.

Nu har företaget tagit en första volymorder på omkring 0,5 miljoner kronor vilket är resultatet av flera års samarbete med kunden. Leveransen kommer att ske i april/maj. Kunden är en av de ledande leverantörerna av objektivadaptrar för foto och video.

”Vi är mycket glada över att kunna tillkännage den första volymordern från kunden. Det innebär att vi klarat av alla produkt- och kvalitetskrav som gör att vi nu är godkända som leverantör. Bedömningen är att denna order är resultat av LC-Tecs samarbete med den ledande amerikanska producenten av professionella videokameror, som kommunicerats tidigare, och att det samarbetet kan bidra till att även andra kunder accelererar sin produktutveckling/lansering. Detta blir den fjärde inom kamerasegmentet som lagt serieorder. Vi förväntar oss fler order från denna kund och det kommer att accelerera vår tillväxt inom affärsområdet kamera”, säger Olle Westblom, VD på LC-Tec Displays.

Nyheter

Fyra köpvärda aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat ett flertal företag och ger köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp

  • Loomis
  • Novo Nordisk
  • Rejlers
  • Nordisk Bergteknik

Avvvakta

  • Drillcon
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentbolaget Kinnevik får en köprekommendation av Dagens industri

Publicerad

den

Dagens Industris analytiker sticker ut hakan och ger en köprekommendation till det herrelösa investmentbolaget Kinnevik. Tidningen anser att den mardrömslika utvecklingen i bolaget nu har fått ett för stort genomslag i aktien och att den därför är köpvärd.

I dessa tider vill många investerare undvika att bolag de äger aktier i ska göra emission. Det är något Kinnevik inte behöver göra enligt vd och Di. Bolaget startade året med en nettokassa på 10,4 miljarder kronor. Vd säger till Di att 40 procent av portföljen är bolag som är lönsamma eller blir det under året och att 30 procent har kapital som räcker bortom 2024. Dessutom får Kinnevik omkring 1 miljard kronor i utdelning per år från Tele2.

Tele2 utgör en dryg fjärdedel av portföljen. Men i övrigt är i princip allting nytt på Kinnevik. Nästan hela portföljen har köpts de senaste åren. Kinnevik har tidigare varit familjen Stenbecks maktbolag, men även om personer ur släkten fortfarande äger aktier så har man i stort sett lämnat bolaget i övrigt.

Artikeln har tidigare publicerats på Nyemissioner.se

Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentbolaget Öresund är ingen bra aktie

Publicerad

den

Dagens industri ger en säljrekommendation till aktien i investmentbolaget Öresund.

”Investmentbolaget har uppvisat en oroväckande tendens att trassla in sig i härvor och har inte slagit börsen sedan 2018. Trots det tangerar substanspremien den högsta nivån på nästan sex år.”

Analytikern Richard Bråse kommenterar analysen i DiTV.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.
  • Analyst Group har gett en analysuppdatering på Gold Town Games efter att spelutvecklaren släppt sin senaste rapport. Det motiverade värdet på 3,90 kronor upprepas. ”Gold Town Games AB (”Gold Town Games” eller ”Bolaget”) har nu fyra intäktsbringande spel lanserade globalt och under H1-23 har […]

Populära