Följ oss

Nyheter

LC-Tecs högteknologiska filter används i senaste Mission Impossible-filmen

Publicerad

den

Scen från Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Z CAM, en av de ledande producenterna av videokameror, använder LC-Tecs elektroniska ND-filter i sin eND-modul. Resultatet av samarbetet kan bland annat ses i Mission Impossible 7 som gick upp på svenska biografer i veckan. 

LC-Tec har de senaste tre åren samarbetat med kameraföretaget Z CAM och levererat elektroniska ND-filter till Z CAMs kameror. LC-Tec har bland annat tagit fram en elektronisk ND-filterlösning till Z CAMs eND-modul som varit mycket uppskattad bland filmfotografer som använder dessa kameror. Det elektroniska ND-filtret har gjort Z CAMs redan kompakta och flexibla kameror ännu mer användbara i varierande ljusförhållanden och gett filmfotografer full kontroll över skärpedjup och exponering. Ett elektroniskt ND-filter är i korthet ett solglasögonfilter som sömlöst kan variera mängden ljus som släpps igenom till kamerasensorn. Resultatet av samarbetet kan bland annat ses i flera av scenerna i Mission Impossible 7, som hade premiär den 12e juli. 

LC-Tecs VD, Olle Westblom, uttrycker sin entusiasm över det framgångsrika samarbetet och säger: ”Det är med stolthet vi kan meddela att en av våra samarbetspartners i högprissegmentet är kameraföretaget Z CAM. Det är glädjande att våra gemensamma ansträngningar resulterat i en produkt som används i de allra största Hollywoodproduktionerna. Det ser vi som ett tydligt bevis på att vi har en produkt som de flesta filmproduktioner kommer använda sig av på sikt. Vi är mycket glada att kunna vara med och förenkla vardagen för filmfotografer världen över och vi ser med spänning fram emot vad detta samarbete kan leda till.”

Nyheter

Big Akwa bekräftar planer på en framtida IPO

Publicerad

den

Grundarna av Biq Akwa utanför en av SCAs massafabriker

Biq Akwa, som grundats av Elena Petukhovskaya och Hugo Wikström, vill driva storskalig landbaserad fiskodling. Ett stort fokus för bolaget är att så mycket som möjligt ska återanvändas, vilket även inkluderar att odlingen ska ske i anslutning till massafabrik för att kunna använda och cirkulera varandras strömmar.

Den första anläggningen som Big Akwa designar ska producera 6 000 ton regnbågslax per år. För sin första fas har bolaget tagit in ett mindre antal miljoner kronor i kapital. Men för att bygga en stor anläggning krävs självklart rejält med finansiering.

Big Akwa söker nu en CFO som kan hjälpa företaget med resan och där bekräftar man även att en börsnotering finns i planerna inom 5 år.

Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får en beställning på 6,6 miljarder kronor för leverans under 2027-2028

Publicerad

den

SAAB-logga

Saab har idag tagit fått en beställning på ett antal försvarssystem och materiel från en regeringen i ett land i västvärlden. Ordervärdet är cirka 6,6 miljarder kronor och leveranser är planerade år 2027-2028.

Beställningen omfattar system och materiel från Saabs affärsområden Dynamics och Surveillance.

På grund av branschens karaktär och omständigheter som rör kunden samt nationella säkerhetsintressen kommer ingen ytterligare information om denna beställning eller kunden att offentliggöras skriver Saab.

Fortsätt läsa

Nyheter

Vinstvarning från Tokmanni

Publicerad

den

Produkter hos Tokmanni

Tokmanni meddelade denna kväll att försäljning under det andra kvartalet påverkades av den sena starten på vårsäsongen. Konsumenternas förtroende förväntas vara fortsatt svagt, särskilt i Finland, under återstoden av året, och dessutom förväntas momshöjningen i Finland den 1 september 2024 och högre fraktkostnader än föregående år ha en negativ inverkan på lönsamheten under andra halvåret.

Ny guidning för 2024

År 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 650-1 730 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 98-118 miljoner euro.

Tidigare guidning för 2024 utfärdad av Tokmanni Group den 13 februari 2024

Under 2024 förväntar sig Tokmanni-koncernen att intäkterna kommer att uppgå till 1 660-1 760 miljoner euro. Jämförbar EBIT förväntas uppgå till 110-130 miljoner euro.

Preliminär information om det finansiella resultatet för första halvåret 2024

Baserat på preliminär och oreviderad information uppgick intäkterna till cirka 761,7 miljoner euro och jämförbar EBIT till cirka 22,7 miljoner euro under första halvåret 2024.

4–6/20244–6/2023Förändring %1–6/20241–6/2023Förändring %
Intäkter, MEUR422.5318.932.5%761.7557.136.7%
Jämförbar EBIT, MEUR27.828.5-2.4%22.726.2-13.5%
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära