Följ oss

Nyheter

LC-Tecs högteknologiska filter används i senaste Mission Impossible-filmen

Publicerad

den

Scen från Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Z CAM, en av de ledande producenterna av videokameror, använder LC-Tecs elektroniska ND-filter i sin eND-modul. Resultatet av samarbetet kan bland annat ses i Mission Impossible 7 som gick upp på svenska biografer i veckan. 

LC-Tec har de senaste tre åren samarbetat med kameraföretaget Z CAM och levererat elektroniska ND-filter till Z CAMs kameror. LC-Tec har bland annat tagit fram en elektronisk ND-filterlösning till Z CAMs eND-modul som varit mycket uppskattad bland filmfotografer som använder dessa kameror. Det elektroniska ND-filtret har gjort Z CAMs redan kompakta och flexibla kameror ännu mer användbara i varierande ljusförhållanden och gett filmfotografer full kontroll över skärpedjup och exponering. Ett elektroniskt ND-filter är i korthet ett solglasögonfilter som sömlöst kan variera mängden ljus som släpps igenom till kamerasensorn. Resultatet av samarbetet kan bland annat ses i flera av scenerna i Mission Impossible 7, som hade premiär den 12e juli. 

LC-Tecs VD, Olle Westblom, uttrycker sin entusiasm över det framgångsrika samarbetet och säger: ”Det är med stolthet vi kan meddela att en av våra samarbetspartners i högprissegmentet är kameraföretaget Z CAM. Det är glädjande att våra gemensamma ansträngningar resulterat i en produkt som används i de allra största Hollywoodproduktionerna. Det ser vi som ett tydligt bevis på att vi har en produkt som de flesta filmproduktioner kommer använda sig av på sikt. Vi är mycket glada att kunna vara med och förenkla vardagen för filmfotografer världen över och vi ser med spänning fram emot vad detta samarbete kan leda till.”

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära