Följ oss

Nyheter

LC-Tecs högteknologiska filter används i senaste Mission Impossible-filmen

Publicerad

den

Scen från Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Z CAM, en av de ledande producenterna av videokameror, använder LC-Tecs elektroniska ND-filter i sin eND-modul. Resultatet av samarbetet kan bland annat ses i Mission Impossible 7 som gick upp på svenska biografer i veckan. 

LC-Tec har de senaste tre åren samarbetat med kameraföretaget Z CAM och levererat elektroniska ND-filter till Z CAMs kameror. LC-Tec har bland annat tagit fram en elektronisk ND-filterlösning till Z CAMs eND-modul som varit mycket uppskattad bland filmfotografer som använder dessa kameror. Det elektroniska ND-filtret har gjort Z CAMs redan kompakta och flexibla kameror ännu mer användbara i varierande ljusförhållanden och gett filmfotografer full kontroll över skärpedjup och exponering. Ett elektroniskt ND-filter är i korthet ett solglasögonfilter som sömlöst kan variera mängden ljus som släpps igenom till kamerasensorn. Resultatet av samarbetet kan bland annat ses i flera av scenerna i Mission Impossible 7, som hade premiär den 12e juli. 

LC-Tecs VD, Olle Westblom, uttrycker sin entusiasm över det framgångsrika samarbetet och säger: ”Det är med stolthet vi kan meddela att en av våra samarbetspartners i högprissegmentet är kameraföretaget Z CAM. Det är glädjande att våra gemensamma ansträngningar resulterat i en produkt som används i de allra största Hollywoodproduktionerna. Det ser vi som ett tydligt bevis på att vi har en produkt som de flesta filmproduktioner kommer använda sig av på sikt. Vi är mycket glada att kunna vara med och förenkla vardagen för filmfotografer världen över och vi ser med spänning fram emot vad detta samarbete kan leda till.”

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära