Följ oss

Nyheter

Lågvärderat MTG är en uppköpskandidat

Publicerad

den

Dagens Industri lyfter fram MTG som ett börsbolag som är en uppköpskandidat. Gamingbolagen fick från att vara heta till att vara betydligt mindre älskade på börsen. Men Di lyfter fram att israeliska Playtikas färska bud på finska Rovio visar att det finns intresse för konsolidering i sektorn. Man tar upp att MTGs värdering är låg, samt att ägarlistan gör ett uppköpsbud möjligt. Di ställer sig frågan om Savvy Gaming Group som köpte MTGs e-sport möjligtvis kommer tillbaka och köper resten.

Det som talar emot ett bud enligt Di är frågan om någon köpare vill ha hela paketet.

Börspostens kommentar: När MTG sålde sin e-sport fick man enormt bra betalt. Det kanske inte gör så mycket om någon aktör skulle vilja upprepa manövern och bara köpa en del av MTG och betala bra.

Affärsvärlden gav för knappt två månader sedan en köprekommendation till MTG. Se även Börspostens färska sammanställning över de 12 mobilspelsföretag som är noterade i Sverige.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära