Följ oss

Nyheter

Albert är en europeisk marknadsledare inom digital utbildning

Publicerad

den

Barn lär sig med Albert

Albert, ett EdTech-bolag som gör digitala utbildningar, noterades på First North den 1 oktober förra året. Bolaget började med matematik för barn och har sedan utökat till fler åldersgrupper och ämnen. Nu har Penser Access gjort en analys, bankens sammanfattning och länk till hela analysen finns nedan.

32% marknadstillväxt
Digitalisering inom utbildning har inte kommit långt. Detta trots ökade investeringar globalt till följd av växande efterfrågan. Vikande utbildningsresultat visar samtidigt att det finns problem i det nuvarande skolväsendet. Pandemin har gjort att digitala lösningar inom utbildning (EdTech) väntas växa med 32% kommande år. eEducation Albert (Albert) är en av de ledande aktörerna inom EdTech i Europa.

Stark marknadsposition
Den europeiska EdTech-marknaden är fragmenterad. Det finns endast 15 bolag värderade kring USD 100m vilket står i skarp kontrast mot rådande situation i USA och Asien. Albert är en av dessa större europeiska aktörer och har som uttalad agenda att ta en ledande position genom bl.a. förvärv. Bolaget har byggt en stark position i Norden och på den polska marknaden. I Q1 2022 etablerade man sig i UK via förvärv.

Värderas till 75% rabatt relativt andra SaaS-bolag
Albert värderas i dagsläget till en rabatt om ca 70% relativt andra SaaS-bolag på Stockholmsbörsen. Vi bedömer att delar av denna rabatt kan förklaras med att man tillhandahåller en B2C- snarare än B2B-produkt vilket gör att churn rate är högre. Vi bedömer dock att bolaget givet sin starka tillväxt ska handlas till en lägre rabatt om ca 40% 2025, vilket ger ett motiverat värde om 60-63 kr.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära