Följ oss

Nyheter

Albert är en europeisk marknadsledare inom digital utbildning

Publicerad

den

Barn lär sig med Albert

Albert, ett EdTech-bolag som gör digitala utbildningar, noterades på First North den 1 oktober förra året. Bolaget började med matematik för barn och har sedan utökat till fler åldersgrupper och ämnen. Nu har Penser Access gjort en analys, bankens sammanfattning och länk till hela analysen finns nedan.

32% marknadstillväxt
Digitalisering inom utbildning har inte kommit långt. Detta trots ökade investeringar globalt till följd av växande efterfrågan. Vikande utbildningsresultat visar samtidigt att det finns problem i det nuvarande skolväsendet. Pandemin har gjort att digitala lösningar inom utbildning (EdTech) väntas växa med 32% kommande år. eEducation Albert (Albert) är en av de ledande aktörerna inom EdTech i Europa.

Stark marknadsposition
Den europeiska EdTech-marknaden är fragmenterad. Det finns endast 15 bolag värderade kring USD 100m vilket står i skarp kontrast mot rådande situation i USA och Asien. Albert är en av dessa större europeiska aktörer och har som uttalad agenda att ta en ledande position genom bl.a. förvärv. Bolaget har byggt en stark position i Norden och på den polska marknaden. I Q1 2022 etablerade man sig i UK via förvärv.

Värderas till 75% rabatt relativt andra SaaS-bolag
Albert värderas i dagsläget till en rabatt om ca 70% relativt andra SaaS-bolag på Stockholmsbörsen. Vi bedömer att delar av denna rabatt kan förklaras med att man tillhandahåller en B2C- snarare än B2B-produkt vilket gör att churn rate är högre. Vi bedömer dock att bolaget givet sin starka tillväxt ska handlas till en lägre rabatt om ca 40% 2025, vilket ger ett motiverat värde om 60-63 kr.

Nyheter

Uppsida på 33 procent i Lucara Diamond-aktien anser Affärsvärldens analytiker

Publicerad

den

Två anställda i Lucara Diamonds diamantgruva

Affärsvärlden har gjort en analys på Lundin-sfärens företag Lucara Diamond och den mynnar ut i en neutral rekommendation för aktien. Analytikern ser en uppsida på 33 procent i aktien som idag handlas till strax under 3 kronor.

Lucara Diamond bryter idag diamanter via dagbrott vid Karowegruvan, ett dagbrott som snart tar slut och företaget håller därför på att anlägga en underjordsgruva som kommer förlänga brytningen till i alla fall 2040.

”Här och nu stannar vi vid ett neutralt råd. Det kommer dock att bli intressant att följa vad för lösning för glappet som presenteras under våren”

Fortsätt läsa

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära