Följ oss

Nyheter

Goobit Groups vd avgår efter bara tre månader

Publicerad

den

Erika Eliasson blev vd för Goobit Group för tre månader sedan, nu avgår hon. Det blev en tuff start för Eliasson, bara en månad efter att hon tillträtt klippte SEB-banken bankrelationen vilket gjorde att Goobit inte längre kunde acceptera Swish vilket i sin tur ledde till att omsättningen rasade 74 procent. Att en valutaväxlare som redan går med förlust tappar större delen av sin omsättning gör att hela bolagets framtid vacklar. Nu var det inte Eliassons fel att SEB klippte kontakten, banken hade redan sagt upp avtalet innan bolaget noterades, men bolaget uppgav att det bara var formalia.

Nu tar grundaren Christian Ander över som vd och han kommer att få ta sig en rejäl funderare på vad framtiden för bolaget ska vara.

– Jag ser fram mot att åter vara VD i det bolag jag startade 2012. I takt med att teknologin mognar öppnar sig ständigt nya möjligheter. Så mycket är ogjort!

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära