Följ oss

Nyheter

Slakt på Phase Holographic Imagings aktiekurs efter meddelad företrädesemission

Publicerad

den

Phase Holographic Imaging meddelade sent igår kväll att de ska göra en företrädesemission på 72,4 miljoner kronor till 9,50 kronor per aktie. Det togs inte väl emot av marknaden och aktien kraschade idag 43,1 procent. Inte bara var raset enormt, raset innebar att aktien idag stängde på 8 kronor vilket är märkbart under emissionskursen.

Det återstår att se om aktiekursen hinner leta sig tillbaka upp och mer handlas i linje med emissionskursen. Teckningstiden är första veckan i april så det finns tid för återhämtning. Det kan även tilläggas att emissionen är garanterad till 80 procent vilket innebär att bolaget kommer att få pengarna de behöver.

Fortsätt läsa

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära