Följ oss

Nyheter

Gold Town Games presenterar ett fjärde spel

Gold Town Games presenterade idag ett fjärde spel baserat på sin W3XM-plattform som ska släppas redan fjärde kvartalet.

Publicerad

den

Field hockey player

Mobilspelstudion Gold Town Games har ingått ett partnerskapsavtal med International Hockey Federation (FIH) i syfte att samarbeta för att producera och publicera världens första field hockey manager-spel.

En tydlig tillväxtmarknad

Field Hockey, eller som de insatta kallar det, Hockey, är en av de största lagsporterna globalt, baserat på antalet aktiva spelare. GTG blir exklusiv mobilspelspartner med FIH. Gold Town Games analys är att hockey kommer att fortsätta växa under de kommande åren, delvis på grund av förbundets många initiativ. Hockey sticker också ut från andra lagsporter när det gäller jämställdhet, då det i flera länder är fler eller lika många kvinnliga som manliga utövare.

”Vi tror att hockey är ett tydligt fall av en tillväxtmarknad inom arenasport. Sporten är en OS gren och har en stor mängd följare på bra marknader såsom Holland, Australien, Belgien, Tyskland och Argentina. Den professionella delen av sporten kommer att bli tillgänglig för ett växande antal fans de kommande åren, vilket medför goda möjligheter till en bra positionering för oss inom nischen.” säger VD Pär Hultgren

Gemensam marknadsplan en nyckel i samarbetet

Ett omfattande initiativ för marknadsföring av spelet har fastställts som en del av avtalet. Det nya spelet kommer att marknadsföras i officiella kanaler och i de största internationella evenemangen, dels genom arenareklam och online-tv exponering, samt via sociala mediekanaler. Förbundets Youtubekanal kommer till exempel att nyttjas, en kanal som för närvarande har över 65 miljoner visningar.

En del av ett större initiativ

FIH å sin sida är mitt uppe i ett pågående digitaliseringsprojekt som syftar till att öka sin publik under de kommande åren genom att främja sportens tillväxt i digitala sektorer, exempelvis inom spel.

FIH:s VD Thierry Weil om avtalet:

”Som internationell federation är det uppriktigt sagt ett måste att gå in i spelvärlden. Vi vet att vi genom samarbetet med GTG kan göra detta med en högkvalitativ produkt. Spelet kommer att ge en betydande marknadsföring till vår sport genom att kommunicera den till spel community runt om i världen. Jag hoppas såklart att ett antal spelare kommer att bli hockeyfans också, och möjligen kanske till och med hockeyspelare eller managers. Det skulle vara ett riktigt bra resultat av det hela. Med det här initiativet ger vi också våra fans ett spel något de har väntat på under en lång tid. ”

Officiell mobilspelspartner

Det undertecknade avtalet innebär ett långsiktigt samarbets- och licensavtal mellan parterna, under en initial period på fem år. Med avtalet kommer GTG att inneha exklusiv rättighet att producera och distribuera ett mobilspel som innehåller FIHs varumärke och utnyttja officiell data från sporten. GTG kommer att betala lägre årlig licensavgift till FIH plus en procentbaserad royalty-avgift.

Skalbarhet på plattformen

Det nya spelet, som släpps någon gång under Q4 2021, ger ytterligare evidens för skalbarheten i W3XM-ramverket. Den initiala uppskattningen är att det nya hockeyspelet kommer att vara GTG:s klart snabbaste release hittills. Sporten har många artefaktiska likheter med fotboll, båda är spel där 11 spelare möter varandra på en gräsplan, till exempel. Dessa ytliga likheter kommer dramatiskt att minska utvecklingstiden i den matchsimulator som behöver utvecklas och förkorta spelets time-to-market till en rekordlåg tid.

”Med det här initiativet utmanar vi på marknaden, fortsätter på inslagen väg och bygger värde genom plattformen. Vi kommer att vara först i världen med ett managerspelet för landhockey, vi har det internationella förbundet som partner och utvecklingskostnaden kommer att bli förhållandevis låg då vi kan återanvända stora delar av World Football Manager, vilket sammantaget gör att vi bedömer detta som en spännande produkt”, avslutar Pär Hultgren.

Nyheter

Försvarsbolaget vars värdering gör aktien köpvärd

Publicerad

den

Chemring i försvarsprodukter

För ett år sedan gav Dagens industri en köprekommendation till försvarsbolaget Chemring vars värdering ännu inte hade lyft som övriga bolag i sektorn. Det blev ett lyckat råd, men grusades ändå av att det var kraftiga minusgrader i Tennessee vilket ledde till ett tillverkningsstopp i fabriken som ligger där.

Det grundläggande förtusättningarna är dock de samma. Bolaget är väl positionerat för att dra nytta av den kraftiga expansionen inom länders försvar. Chemring har flera olika verksamheter i flera olika länder, men det analytikern Johan Wendel främst lyfter fram är affärsområdet Energetics där sprängämnen tillverkas.

Nyligen florerade rykten att Bain Capital vill köpa upp bolaget, men man kan tänka sig att både riskkapitalbolag och försvarsbolag vill köpa upp hela eller delar av Chemring.

Chemring-aktien stängde veckan på 384 GBp, vilket var 11,6 procent högre än när Dagens industri gav sin ursprungliga köprekommendation för ett år sedan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Långsiktigt ljusa utsikter för Munters, köp aktien rekommenderar Dagens industri

Publicerad

den

Munters tillverkar

Dagens industri ger en köprekommendation till klimatkontroll-bolaget Munters aktie. Detta efter att aktien kommit ner 60 procent från förra sommaren då AI-haussen var som intensivast. Europa satsar kraftigt på AI, bolaget har en stor orderstock till höglönsamma datacenter och bolagets värdering är historiskt låg. Det skriver tidningens analytiker Ulf Petersson.

På den negativa sidan finns att vinsten förväntas minska i år, att bolaget har ett stort beroende av USA-marknaden och har en hög skuldsättning.

”De långsiktigt ljusa utsikterna överväger dock. Redan nästa år kommer vinsten att överträffa fjolårets rekordår. Marknadens genomsnittsprognos för 2026 pekar på ett vinstlyft på närmare 50 procent.”

Dagens industri ger en riktkurs på 135 kronor per aktie, vilket kan jämföras med att den stängde på 100 kronor innan påskhelgen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Zenergy, satsningar har börjat ge resultat

Publicerad

den

Hus med lösningar från Zenergy

2024 var ett utmanande år för Zenergy där förhoppningar om en marknadsvändning drog ut på tiden. Samtidigt har tecken på att marknaden nått botten börjat visa sig, och enligt Boverket ökade antalet nybyggnationer något under 2024 jämfört med 2023. Denna ökning förväntas accelerera ytterligare under 2025.

För Zenergy innebar detta att 2024 blev ett år med svagare tillväxt än förväntat. Trots de utmanande marknadsförhållandena har Zenergy initierat flera tillväxtdrivande och effektivitetsfrämjande aktiviteter för att stärka sin position inom hållbart byggande och ta marknadsandelar. Bolaget har utökat sitt erbjudande genom de strategiska förvärven av Watts 2 You och Kaper Norden samt lanserat ett nytt affärsområde inom energilagring, i linje med sitt hållbarhetsfokus.

Satsningar började ge resultat under andra halvåret 2024

Under andra halvåret 2024 började dessa initiativ ge resultat. Under fjärde kvartalet 2024 driftsatte bolaget en innovativ sol- och energilagringsanläggning åt Sveafastigheter, tecknade samarbetsavtal med SBB för energieffektivisering av fastighetsbestånd och ingick ett ramavtal samt etablerade ett samägt bolag med Tofta Properties, där Zenergys del av projektportföljen beräknas uppgå till 112,5 miljoner kronor. Med en orderstock för leverans under första halvåret 2025 på strax över 50 miljoner kronor driver Zenergy sin strategi för tillväxt inom samtliga vertikaler.

Nyemission möjliggör stark tillväxt under 2025

För att stärka konkurrenskraften, säkra framgång i planerade projekt och möjliggöra stark tillväxt under 2025 genomför Zenergy en företrädesemission på 16,8 miljoner kronor. Genom den skapas förutsättningar för att uppnå ett positivt kassaflöde och etablera en långsiktigt hållbar lönsamhet.

Fortsätt läsa

Fokus

Annons

Gratis nyhetsbrev från Börsposten

* indicates required

Intuit Mailchimp

Populära