Följ oss

Nyheter

Gold Town Games lanserar Blitz Football Manager i Europa

Publicerad

den

Gold Town Games dotterbolag Sideline Labs lanserar Blitz Football Manager i hela Europa på Google Play och Apple Appstore. De senaste månaderna har spelet varit live och testats på Google Beta program i Europa och iOS i Storbritannien.  

Blitz har idag en användarbas på cirka 500 användare som dagligen spelar 30+ minuter.  Insamlad användardata visa en retention dag ett på 30 procent och dag sju på 10 procent. Merparten av de 5000 användare som laddat ner och testat spelet är Androidanvändare och ungefär 3 procent har än så länge genomfört ett köp. Det genomsnittliga beloppet per köpande användare är hittills 20 USD, fördelat på 3,5 tillfällen. 

– Sammanfattningsvis är vi nöjda med den initiala lanseringen av Blitz och ser optimistiskt på möjligheterna att göra några förbättringar och att därefter en fullskalig global lansering av spelet. Vi ökar nu antalet marknader framförallt för iOS användare, som historiskt sett också är starkare än android när det gäller retention och konvertering till köp. Målsättningen med den europeiska lanseringen är att samla in ytterligare värdefull användardata, förbättra ett par nyckeltal och bygga en större användarbas, säger Pär Hultgren, VD på Gold Town Games.

Blitz Football Manager är ett spel med temat amerikansk fotboll och huvuddelen av marknaden finns således i Nordamerika. Jämfört med andra titlar, inom amerikansk fotboll, kan så mycket som 80-90 procent av marknadspotentialen finnas i USA.  

– Det ska bli riktigt intressant att följa produktens utveckling på den europeiska marknaden där vi vet att intresset för sporten växer. Förhoppningsvis kan vi genom bra annonser och organisk spridning växa användarbasen några gånger kommande månader innan vi genomför en global lansering med huvudfokus på den stora amerikanska marknaden, säger Stefan Sångberg, VD på Sideline Labs

Nästa steg för produktens marknadsföring är en global lansering och målsättningen är att den skall ske innan årets slut.

Nyheter

Pressat läge för Streamify – hur ska den tomma kassan fyllas på?

Publicerad

den

Streamify, som noterades på Spotlight för två år sedan, erbjuder olika tjänster inom live-streaming av video. Något direkt fokus inom streaming har bolaget inte, utan det är allt från barns fotbollsmatcher till e-handel.

Bolaget gjorde under hösten 2022 en mindre företrädesemission där man fick in 4,4 miljoner kronor före emissionskostnader, men eftersom kassaflödet under fjärde kvartalet var -2,6 miljoner kronor så uppgick kassan vid årsskiftet till strax under 1 miljon kronor.

Streamify har uppenbarligen lyckats klara snart tre månader av 2023 så man verkar vara bra på att bolla med de små resurser man har, men läget måste rimligtvis vara pressat.

Det sker inte många avslut i aktien, men senaste avslut är på 0,474 kronor, vilket ger ett börsvärde på 8,45 miljoner kronor. Det blir inte lätt att göra en emission med de förutsättningarna, finns det några som är villiga att tillföra kapital i en företrädesemission till en värdering på nära noll kronor?

Fortsätt läsa

Nyheter

10 bra aktier enligt börsveteranen Winston Håkansson

Publicerad

den

Börsveteranen Winston Håkansson har sammanställt en lista på tio aktier som är bra att köpa. Det är en betoning på större företag, men även ett par mindre svenska företag finns med.

 • Lumen Radio
 • SAAB
 • Genovis
 • Stolt Nielsen
 • LVMH
 • Gold Fields
 • ASML
 • Novo Nordisk
 • Yara
 • L’Oréal

Nedan går Winston Håkansson igenom en stor del av företagen i listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra köpvärda aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat ett flertal företag och ger köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp

 • Loomis
 • Novo Nordisk
 • Rejlers
 • Nordisk Bergteknik

Avvvakta

 • Drillcon
Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.
 • Analyst Group har gett en analysuppdatering på Gold Town Games efter att spelutvecklaren släppt sin senaste rapport. Det motiverade värdet på 3,90 kronor upprepas. ”Gold Town Games AB (”Gold Town Games” eller ”Bolaget”) har nu fyra intäktsbringande spel lanserade globalt och under H1-23 har […]

Populära