Följ oss

Nyheter

Gold Town Games lanserar Blitz Football Manager i Europa

Publicerad

den

Gold Town Games dotterbolag Sideline Labs lanserar Blitz Football Manager i hela Europa på Google Play och Apple Appstore. De senaste månaderna har spelet varit live och testats på Google Beta program i Europa och iOS i Storbritannien.  

Blitz har idag en användarbas på cirka 500 användare som dagligen spelar 30+ minuter.  Insamlad användardata visa en retention dag ett på 30 procent och dag sju på 10 procent. Merparten av de 5000 användare som laddat ner och testat spelet är Androidanvändare och ungefär 3 procent har än så länge genomfört ett köp. Det genomsnittliga beloppet per köpande användare är hittills 20 USD, fördelat på 3,5 tillfällen. 

– Sammanfattningsvis är vi nöjda med den initiala lanseringen av Blitz och ser optimistiskt på möjligheterna att göra några förbättringar och att därefter en fullskalig global lansering av spelet. Vi ökar nu antalet marknader framförallt för iOS användare, som historiskt sett också är starkare än android när det gäller retention och konvertering till köp. Målsättningen med den europeiska lanseringen är att samla in ytterligare värdefull användardata, förbättra ett par nyckeltal och bygga en större användarbas, säger Pär Hultgren, VD på Gold Town Games.

Blitz Football Manager är ett spel med temat amerikansk fotboll och huvuddelen av marknaden finns således i Nordamerika. Jämfört med andra titlar, inom amerikansk fotboll, kan så mycket som 80-90 procent av marknadspotentialen finnas i USA.  

– Det ska bli riktigt intressant att följa produktens utveckling på den europeiska marknaden där vi vet att intresset för sporten växer. Förhoppningsvis kan vi genom bra annonser och organisk spridning växa användarbasen några gånger kommande månader innan vi genomför en global lansering med huvudfokus på den stora amerikanska marknaden, säger Stefan Sångberg, VD på Sideline Labs

Nästa steg för produktens marknadsföring är en global lansering och målsättningen är att den skall ske innan årets slut.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära