Följ oss

Nyheter

Elanders får höjda estimat på bra rapport

Publicerad

den

Elanders får höjda estimat av Penser Access efter en bra rapport. Firman höjer även sitt motiverade värde för Elanders-aktien till 200-210 kronor. Aktien är idag ner 0,54 procent och handlas på 146,40 kronor. Sammanfattning av analysen nedan.

Inga tecken på vikande konjunktur utanför konsument

Med 12% organisk tillväxt accelererade Elanders från 4% i Q2 och 2% i Q1. Förutom vissa sällanköpsvaror som TV-apparater, skrivare och vitvaror var efterfrågan generellt sett väldigt god under kvartalet. Industrikunderna visar ingen svaghet och bilindustrin har fortsatt långa ledtider. Samtidigt har efterfrågan på värmepumpar och annan utrustning som har med uppvärmning att göra ökat. Över lag ses få tecken på att efterfrågan viker utanför konsumentnära produkter även om osäkerheten och visibiliteten är allmänt låg.

Fortsatt potential på marginalen

Drivet dels av bättre mix i Supply Chain Solutions – Bergen Logistics, som har bättre marginaler än genomsnittet, växte snabbare än koncernen i genomsnitt – fortsatte marginalen att expandera. Expanderande marginaler i Supply Chains europeiska verksamhet och återhämtningen i Print & Packaging bidrog också och då vi tror att samtliga dessa trender kommer att fortsätta tror vi att marginalen kommer att fortsätta expandera.
 
Strukturella drivkrafter oförändrade

Med en högre bas och fortsatt gynnsam marknad för Elanders höjer vi våra EPS-estimat med 6-8% och vårt motiverade värde till 200-210 kr (190-200 kr). Vår långsiktiga syn på Elanders och logistikmarknaden är oförändrad – vi tror att behovet av en diversifiering av försörjningskedjorna kommer fortsätta driva ökat behov av logistikinvesteringar. Elanders är väl positionerade för att ta del av detta.

Intervju med VD och CFO

Nedan är även en intervju som gjorts med bakgrund av Q3-rapporten. Aktieanalytikern Markus Almerud intervjuar Elanders VD Magnus Nilsson och CFO Andréas Wikner om efterfrågan och den starka organiska tillväxten. De diskuterar drivkrafterna samt diskrepanserna mellan de olika segmenten och vad som drev den fortsatta marginalexpansionen. Slutligen diskuterar de M&A-pipeline.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Nyheter

Carnegie ger en köprekommendation till it-säkerhetföretaget Yubico

Publicerad

den

En Yubikey från Yubico

Carnegie ser starka och långsiktiga drivkrafter till att Yubicos tillväxtresa fortsätter, ger en köprekommendation till aktien.

”Bolaget bakom den phishing-resistenta hårdvarunyckeln Yubikey fick en stark första börsvecka. Carnegie Securities ser starka, långsiktiga drivkrafter inom cybersäkerhet som talar för att Yubicos resa fortsätter.”

Carnegie sätter en riktkurs på 130 kronor. Förutom flera starka trender som talar för en fortsatt stark resa för Yubico så är företaget även en given uppköpskandidat anser firman.

För en vecka sedan gav Dagens industri en köprekommendation.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd gjord av Trading Direkt tidigare idag.

Intervju med Yubicos VD Mattias Danielsson och medgrundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Teckna inte Cortus Energys företrädesemission av konvertibler säger Affärsvärlden

Publicerad

den

Cortus Energy gör just nu en företrädesemission av konvertibler på 61,4 miljoner kronor, vilket kan utökas till 71,4 miljoner kronor.

Affärsvärlden har tittat närmare på läget för bolaget och emissionen och ger rådet att inte teckna. Bolaget har ett antal olika skulder och Affärsvärlden konstaterar att denna företrädesemission ökar skuldsättningen utan att bolaget har en intjäningsförmåga som varken matchar skulderna eller burnraten.

En intressant detalj som Affärsvärlden uppmärksammar är att Cortus Energy indirekt ger en omsättningsprognos för de kommande 12 månaderna på 25 miljoner kronor. Analytikern väljer att inte uttryckligen säga om det verkar troligt eller inte.

Vill man höra vad bolaget har att säga så kan man lyssna till nedanstående presentation som gavs för tio dagar sedan.

Cortus Energys VD Rolf Ljunggren presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära