Följ oss

Nyheter

Elanders får höjda estimat på bra rapport

Publicerad

den

Elanders får höjda estimat av Penser Access efter en bra rapport. Firman höjer även sitt motiverade värde för Elanders-aktien till 200-210 kronor. Aktien är idag ner 0,54 procent och handlas på 146,40 kronor. Sammanfattning av analysen nedan.

Inga tecken på vikande konjunktur utanför konsument

Med 12% organisk tillväxt accelererade Elanders från 4% i Q2 och 2% i Q1. Förutom vissa sällanköpsvaror som TV-apparater, skrivare och vitvaror var efterfrågan generellt sett väldigt god under kvartalet. Industrikunderna visar ingen svaghet och bilindustrin har fortsatt långa ledtider. Samtidigt har efterfrågan på värmepumpar och annan utrustning som har med uppvärmning att göra ökat. Över lag ses få tecken på att efterfrågan viker utanför konsumentnära produkter även om osäkerheten och visibiliteten är allmänt låg.

Fortsatt potential på marginalen

Drivet dels av bättre mix i Supply Chain Solutions – Bergen Logistics, som har bättre marginaler än genomsnittet, växte snabbare än koncernen i genomsnitt – fortsatte marginalen att expandera. Expanderande marginaler i Supply Chains europeiska verksamhet och återhämtningen i Print & Packaging bidrog också och då vi tror att samtliga dessa trender kommer att fortsätta tror vi att marginalen kommer att fortsätta expandera.
 
Strukturella drivkrafter oförändrade

Med en högre bas och fortsatt gynnsam marknad för Elanders höjer vi våra EPS-estimat med 6-8% och vårt motiverade värde till 200-210 kr (190-200 kr). Vår långsiktiga syn på Elanders och logistikmarknaden är oförändrad – vi tror att behovet av en diversifiering av försörjningskedjorna kommer fortsätta driva ökat behov av logistikinvesteringar. Elanders är väl positionerade för att ta del av detta.

Intervju med VD och CFO

Nedan är även en intervju som gjorts med bakgrund av Q3-rapporten. Aktieanalytikern Markus Almerud intervjuar Elanders VD Magnus Nilsson och CFO Andréas Wikner om efterfrågan och den starka organiska tillväxten. De diskuterar drivkrafterna samt diskrepanserna mellan de olika segmenten och vad som drev den fortsatta marginalexpansionen. Slutligen diskuterar de M&A-pipeline.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära