Följ oss

Nyheter

Scania får beställning på 2500 lastbilar i premiumsegmentet

Publicerad

den

Lastbil från Scania

Scania har tagit sin största lastbilsorder i Europa och den största ordern för elektriska lastbilar under ett kalenderår.

Consortium Purchasing Group beställer en omfattande flotta av lastbilar som ska levereras över Culina Group, WS Group och A.W. Jenkinson Group.

Den kompletta ordern består av 2500 lastbilar för leverans under 12 månader. Affären inkluderar lastbilar med den nya SUPER-drivlinan och 100 batterielektriska lastbilar, som blir de första batterielektriska 4×2-dragbilarna från Scania att trafikeras på brittiska vägar. 

Samtliga fordon servas med ett treårigt, komplett underhålls- och reparationsavtal, där delar av fordonsflottan finansieras genom Scania Financial Services. 

Scanias VD Christian Levin säger: ”Scania har haft ett nära och framgångsrikt samarbete med Culina Group, WS Transportation och A.W Jenkinson under många år. Den här affären är mycket betydelsefull och utgör en milstolpe i vår fortsatta resa mot hållbara transporter”. 

William Stobart, Vice VD på Culina Group säger: ”Som en del av Consortium Group är vi väldigt nöjda med att kunna förnya vår överenskommelse. Det har varit en besvärlig tid för tillverkande företag, med globala störningar i leveranser av material. Men Scania har arbetat nära oss de senaste två åren för att minimera negativa effekter för oss båda. Detta visar vilket starkt partnerskap vi har mellan våra företag”. 

Chris Nevitt är VD för Scania Storbritannien: ”Jag vill tacka Consortium Purchasings styrelse för förtroendet och möjligheten att fortsätta vårt utmärkta partnerskap. Det är ett styrkebevis på relationen mellan två organisationer och som gör det möjligt för oss att offentliggöra denna nyhet. Men även en eloge till alla dem vars arbete genom åren denna affär bygger på”.

Scania ingår i det börsnoterade företaget Traton.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära