Följ oss

Nyheter

Global lansering av Gold Town Games spel World Football Manager

Publicerad

den

Gold Town Games, som nyligen lanserade FIH Hockey Manager globalt, lanserar nu även World Football Manager (WFM) globalt på Google Play och Appstore. Lanseringen möjliggör att marknader med miljontals fotbollsfans öppnas upp i bland annat Sydostasien, Nord- och Sydamerika. Lanseringen, som hittills genomförts stegvis i Europa och Turkiet, innebär att spelet kan spelas i stort sett i hela världen.

– Till att börja med kommer vi optimera tillförseln av organisk trafik och köpa användare kostnadseffektivt med globala kampanjer. När vi lokaliserat de bästa marknaderna för spelet kommer vi att fokusera våra resurser på de där vi ser högst ROAS (return on ad spend). Vår målsättning är att i första steget öka antalet dagliga aktiva användare och därefter intäkterna, säger Pär Hultgren, VD Gold Town Games.

Fotbollsmarknaden är sportvärldens största men också den mest konkurrensutsatta, då det finns många spel och produkter att välja mellan. Detta medför stor potential men också att det kan vara utmanande att behålla och konvertera nya användare. 

– Vi har arbetat med WFM under ett par års tid och under resans gång tillskansat oss mängder med lärdomar. Vårt huvudsakliga fokus för WFM och plattformsspelen generellt, är att fortsätta arbetet med en ökad dag 1 retention och antalet betalande kunder under de första sessionerna i spelen. Många av våra existerande användare har dock spelat WFM i ett par års tid vilket gör att det finns potential i spelets långa retention och att över tid bygga en solid användarbas, avslutar Pär Hultgren.

WFM är Gold Town Games andra globala lansering, i veckan, på plattformen WXM. Bolaget kan framöver använda sig av samma kodbas för att lansera Blitz Football Manager och även kommande basebollspel globalt. WFM släpps inte i Ryssland, Kina, Japan eller Korea. De tre sistnämnda länderna kräver specifika kunskaper och anpassningar till marknaden. I framtiden kan det bli aktuellt att göra de anpassningarna genom en lokal publicist. 

Nyheter

Lundin Mining vill köpa Filo tillsammans med BHP

Publicerad

den

Filo del Sol

Det är ingen hemlighet att Lundin-familjen är intresserad av att i någon form slå samman bolag som är verksamma i Vicuña-området som gruppen utvecklar, med fokus på koppar (samt guld och silver). Tre Lundin-bolag är verksamma bredvid varandra, nämligen Lundin MiningFilo Corp och NGEX Minerals.

Nu rapporterar flera nyhetsbyråer, med hänvisning till källor, att Lundin Mining har kontaktat BHP Group om att tillsammans köpa ut Filo Corp. Det är något som skulle lösa finansieringsfrågan för Filo Corp och deras projekt.

Lundin-familjen äger 15 % av Lundin Mining och 32 % av Filo Corp. BHP äger 6 % av Filo Corp.

Tanken med att köpa ut Filo Corp är att slå samman dess projekt Filo del Sol som ligger på gränsen Argentina-Chile med Lundin Mings närliggande Josemaria-projekt. Det skulle göra det lättare för Lundin-familjen att finansiera projektet och för BHP skulle det ge en expansion inom koppar som företaget behöver.

Representanter för Filo Corp och Lundin Mining har avböjt att kommentera uppgifterna, som satte Filo Corps aktie i rörelse uppåt.

Artikeln först publicerad på Nyemissioner.se

Fortsätt läsa

Nyheter

Finska Harvia har blivit en global bastutillverkare

Publicerad

den

Harvia-bastu

Den finska bastutillverkaren Harvia är börsnoterad sedan 2018 och har utvecklats till en verkligt global aktör inom bastu med försäljning i 90 länder. Dagens industri har tittat närmare på Harvia i en analys och då speciellt med fokus på bolagets intressanta verksamhet i Nordamerika. 2018 köpte Harvia det amerikanska företaget Almost Heaven som haft en både stadig och kraftig tillväxt. Harvia har även kunnat kapa olönsamma produkter och minska konstnaderna hos Almost Heaven och tillsammans fick bolagen en bredare portfölj.

Något som driver försäljningen i Nordamerika är hälsoaspekten av bastubadande, det kopplas samman med flera positiva effekter. Bland annat uppger bolaget enligt Di att det minskar risken för högt blodtryck samt hjärt- och kärlsjukdomar. För ett par månader sedan skrev Wired om bastubadande är den nya fronten i kampen mot depression.

På det ekonomiska planet skriver Di att en fördel med tillväxten på den Nordamerikanska marknaden är att Harvia gått från att vara en utrustningstillverkare till att allt oftare leverera en hel bastu.

Nackdelen är att aktien inte är vidare billig sett till de flesta värderingsmåtten skriver Di. Men samtidigt har verksamheten visat sig kunna hålla marginalerna även vid försäljningstapp, vilket motiverar en något högre värdering, vilket även den intressanta amerikanska marknaden gör. Analysen mynnar inte ut i en köprekommendation, utan investerare uppmanas att sätta upp det intressanta bolaget på bevakningslistan för framtida köp.

P.S. Bara att lyfta på hatten för Oscar Karlsson på Enter Fonder som rekommenderade aktien för nio månader sedan då den stod i 23 euro mot 37 euro nu. Under våren var aktien till och med uppe på 45 euro.

Fortsätt läsa

Nyheter

Direktavkastning är numera vad Analysguiden fokuserar på för Coor

Publicerad

den

Coor städar

Coor släpper sin rapport för andra kvartalet på fredag och inför det har Analysguiden gett en uppdatering. Analystjänsten räknar med en tillväxt omkring nollsträcket och en rörelsemarginal som går ner mot 5,0 procent. Man upprepar sitt motiverade värde på 54 kronor per aktie, vilket kan jämföras med att aktien i skrivande stund handlas till 46,16 kronor.

”Inför det andra kvartalet 2024 räknar Analysguiden med ett något svagare kvartal främst på grund av lägre rörliga volymer inte minst på den danska marknaden. Omsättningen på koncernnivå förväntas uppgå till 3 162 mkr, motsvarande en tillväxt runt nollstrecket. Kvartalet blir det sista där det stora Ericsson-kontraktet fullt ut återfinns i jämförelsesiffrorna. Rörelsemarginalen förväntas backa till 5,0% (5,1%), främst på grund av ökade centrala kostnader. Det är i linje med ledingens ambition att centralisera och strömlinjeforma administrativa kostnader.”

Analysguiden skriver att vid en aktiekurs på 47 kronor så är direktavkastningen 6,4 procent.

”Och med en låg operationell risk, följt av vunna omförhandlingar, är den goda direktavkastningen numera huvudspåret i vår investeringstes.”

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära