Följ oss

Nyheter

Global lansering av Gold Town Games spel World Football Manager

Publicerad

den

Gold Town Games, som nyligen lanserade FIH Hockey Manager globalt, lanserar nu även World Football Manager (WFM) globalt på Google Play och Appstore. Lanseringen möjliggör att marknader med miljontals fotbollsfans öppnas upp i bland annat Sydostasien, Nord- och Sydamerika. Lanseringen, som hittills genomförts stegvis i Europa och Turkiet, innebär att spelet kan spelas i stort sett i hela världen.

– Till att börja med kommer vi optimera tillförseln av organisk trafik och köpa användare kostnadseffektivt med globala kampanjer. När vi lokaliserat de bästa marknaderna för spelet kommer vi att fokusera våra resurser på de där vi ser högst ROAS (return on ad spend). Vår målsättning är att i första steget öka antalet dagliga aktiva användare och därefter intäkterna, säger Pär Hultgren, VD Gold Town Games.

Fotbollsmarknaden är sportvärldens största men också den mest konkurrensutsatta, då det finns många spel och produkter att välja mellan. Detta medför stor potential men också att det kan vara utmanande att behålla och konvertera nya användare. 

– Vi har arbetat med WFM under ett par års tid och under resans gång tillskansat oss mängder med lärdomar. Vårt huvudsakliga fokus för WFM och plattformsspelen generellt, är att fortsätta arbetet med en ökad dag 1 retention och antalet betalande kunder under de första sessionerna i spelen. Många av våra existerande användare har dock spelat WFM i ett par års tid vilket gör att det finns potential i spelets långa retention och att över tid bygga en solid användarbas, avslutar Pär Hultgren.

WFM är Gold Town Games andra globala lansering, i veckan, på plattformen WXM. Bolaget kan framöver använda sig av samma kodbas för att lansera Blitz Football Manager och även kommande basebollspel globalt. WFM släpps inte i Ryssland, Kina, Japan eller Korea. De tre sistnämnda länderna kräver specifika kunskaper och anpassningar till marknaden. I framtiden kan det bli aktuellt att göra de anpassningarna genom en lokal publicist. 

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära