Följ oss

Nyheter

Global lansering av Gold Town Games managerspel FIH Hockey Manager

Publicerad

den

Gold Town Games lanserar idag FIH Hockey Manager globalt, på Google Play och Apple App Store. Spelet är ett landhockey-managerspel, med officiell licens från International Hockey Federation (FIH).

Unik produkt och partnerskap

I och med lanseringen initieras en bred co-marketing-strategi genom digitala mediekanaler och live-event, såsom sargreklam vid sportens högsta tävlingsform Pro League.

FIH når via de större sociala medier-plattformarna miljontals individer med ett djupt intresse kring sporten. Särskilt hög trafik väntas vid uppstarten av FIH Pro League i slutet av veckan, varvid marknadsmaterial från spelet, influencer marketing-videor med professionella spelare samt mailutskick från förbundet kommer att driva lanseringen. 

Gold Town Games VD, Pär Hultgren, ser fram emot det globala släppet: ”Vi har haft ett givande samarbete med FIH för att få ut den här produkten på marknad. Vi ser nu fram emot att få konkreta svar kring utfallet från en produkt där vi arbetat nära intressenter till sporten. Vår avsikt är att flytta Gold Town Games närmare den riktiga sportvärlden, för att öka möjligheten till organisk kundanskaffning och sponsorintäkter.

FIH:s VD Thierry Weil uttryckte sin entusiasm över lanseringen av spelet och säger: ”Lanseringen av FIH Hockey Manager-spelet markerar ytterligare en milstolpe i expansionen av vårt digitala erbjudande för fans. Jag inbjuder alla hockeyfans att njuta av att spela detta spännande spel, som är en första i sitt slag från FIH. Jag hoppas också att många kommer att bli nya hockeyfans, tack vare denna möjlighet. Jag vill rikta vårt uppriktiga tack till vår partner Gold Town Games för att ha utvecklat ett så roligt, engagerande och briljant spel!

Betydande uppdatering av WXM 

I och med den globala lanseringen av FIH Hockey Manager har Gold Town Games anpassat spelplattformen, WXM, för att hantera realtids-matcher i hela världen. Uppdateringen möjliggör att övriga produkter som är byggda på WXM, World Football Manager, Blitz Football Manager och Baseball, kan nå en global publik så snart spelen är redo.

Nyheter

Pressat läge för Streamify – hur ska den tomma kassan fyllas på?

Publicerad

den

Streamify, som noterades på Spotlight för två år sedan, erbjuder olika tjänster inom live-streaming av video. Något direkt fokus inom streaming har bolaget inte, utan det är allt från barns fotbollsmatcher till e-handel.

Bolaget gjorde under hösten 2022 en mindre företrädesemission där man fick in 4,4 miljoner kronor före emissionskostnader, men eftersom kassaflödet under fjärde kvartalet var -2,6 miljoner kronor så uppgick kassan vid årsskiftet till strax under 1 miljon kronor.

Streamify har uppenbarligen lyckats klara snart tre månader av 2023 så man verkar vara bra på att bolla med de små resurser man har, men läget måste rimligtvis vara pressat.

Det sker inte många avslut i aktien, men senaste avslut är på 0,474 kronor, vilket ger ett börsvärde på 8,45 miljoner kronor. Det blir inte lätt att göra en emission med de förutsättningarna, finns det några som är villiga att tillföra kapital i en företrädesemission till en värdering på nära noll kronor?

Fortsätt läsa

Nyheter

10 bra aktier enligt börsveteranen Winston Håkansson

Publicerad

den

Börsveteranen Winston Håkansson har sammanställt en lista på tio aktier som är bra att köpa. Det är en betoning på större företag, men även ett par mindre svenska företag finns med.

 • Lumen Radio
 • SAAB
 • Genovis
 • Stolt Nielsen
 • LVMH
 • Gold Fields
 • ASML
 • Novo Nordisk
 • Yara
 • L’Oréal

Nedan går Winston Håkansson igenom en stor del av företagen i listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Fyra köpvärda aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat ett flertal företag och ger köprekommendationer till fyra av aktierna.

Köp

 • Loomis
 • Novo Nordisk
 • Rejlers
 • Nordisk Bergteknik

Avvvakta

 • Drillcon
Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.
 • Analyst Group har gett en analysuppdatering på Gold Town Games efter att spelutvecklaren släppt sin senaste rapport. Det motiverade värdet på 3,90 kronor upprepas. ”Gold Town Games AB (”Gold Town Games” eller ”Bolaget”) har nu fyra intäktsbringande spel lanserade globalt och under H1-23 har […]

Populära