Följ oss

Nyheter

Global lansering av Gold Town Games managerspel FIH Hockey Manager

Publicerad

den

Gold Town Games lanserar idag FIH Hockey Manager globalt, på Google Play och Apple App Store. Spelet är ett landhockey-managerspel, med officiell licens från International Hockey Federation (FIH).

Unik produkt och partnerskap

I och med lanseringen initieras en bred co-marketing-strategi genom digitala mediekanaler och live-event, såsom sargreklam vid sportens högsta tävlingsform Pro League.

FIH når via de större sociala medier-plattformarna miljontals individer med ett djupt intresse kring sporten. Särskilt hög trafik väntas vid uppstarten av FIH Pro League i slutet av veckan, varvid marknadsmaterial från spelet, influencer marketing-videor med professionella spelare samt mailutskick från förbundet kommer att driva lanseringen. 

Gold Town Games VD, Pär Hultgren, ser fram emot det globala släppet: ”Vi har haft ett givande samarbete med FIH för att få ut den här produkten på marknad. Vi ser nu fram emot att få konkreta svar kring utfallet från en produkt där vi arbetat nära intressenter till sporten. Vår avsikt är att flytta Gold Town Games närmare den riktiga sportvärlden, för att öka möjligheten till organisk kundanskaffning och sponsorintäkter.

FIH:s VD Thierry Weil uttryckte sin entusiasm över lanseringen av spelet och säger: ”Lanseringen av FIH Hockey Manager-spelet markerar ytterligare en milstolpe i expansionen av vårt digitala erbjudande för fans. Jag inbjuder alla hockeyfans att njuta av att spela detta spännande spel, som är en första i sitt slag från FIH. Jag hoppas också att många kommer att bli nya hockeyfans, tack vare denna möjlighet. Jag vill rikta vårt uppriktiga tack till vår partner Gold Town Games för att ha utvecklat ett så roligt, engagerande och briljant spel!

Betydande uppdatering av WXM 

I och med den globala lanseringen av FIH Hockey Manager har Gold Town Games anpassat spelplattformen, WXM, för att hantera realtids-matcher i hela världen. Uppdateringen möjliggör att övriga produkter som är byggda på WXM, World Football Manager, Blitz Football Manager och Baseball, kan nå en global publik så snart spelen är redo.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära