Följ oss

Nyheter

En andra budgivare gör entré och vill köpa Sensidose

Publicerad

den

Sensidose har utvecklat ett system för individualiserad dosering av tabletter, en medicinsk behandling med hjälp av en för patienten förprogrammerad doseringsapparat.

För ett knappt år sedan noterades Sensidose på Spotlight till 5,35 kronor per aktie. För en månad sedan lade Navamedic, som är noterat på Oslobörsen, ett bud på 6,27 kronor per aktie som Sensidose styrelse rekommenderade. Men nu har en budstrid inletts, EQL Pharma, som är noterat på Spotlight, har nu lagt ett högre bud på Sensidose, 7,60 kronor per aktie. EQL Pharma har dessutom igår och i förrgår köpt 7,6 procent av aktierna i Sensidose.

Aktieägarna i Sensidose får verkligen vara glada.

Graf över Sensidose aktiekurs
Sensidose aktiekurs sedan noteringen

Affärsvärlden tar bort sin köprekommendation på EQL Pharma

För en månad sedan gav Affärsvärlden en köprekommendation till EQL Pharma-aktien, men tidningen är inte övertygad om att förvärvet av Sensidose är bra för EQL Pharma och sänker därför rekommendationen till neutral.

”På sikt kan förvärvet visa sig vara helt rätt, men bevisbördan ligger nu på EQL. Givet att budet går igenom förstås. Affärsvärlden ser det inte som konstigt att EQL belånar sig en del. Men det är så klart skillnad på att köpa redan lönsamma tillgångar mot att som nu köpa en förlustverksamhet. Affärsvärlden väljer härmed att ändra rådet för EQL Pharma till neutral”

Uppdatering: Navamedic höjer sitt bud

Den 22 april meddelade Navamedic att de har ingått avtal om förvärv av 56,7 procent av aktierna i Sensidose och att man höjer budet till 8 kronor. Aktieägare som tackat ja till 6,27 kronor behöver inte göra något utan följer med till det nya priset. Navamedic förlänger accepttiden för erbjudandet till 8 maj.

Frågan är vad som händer nu, kommer EQL Pharma att höja sitt bud eller accepterar man Navamedics bud och gör en snabb vinst på aktierna man precis har köpt via marknaden? Om EQL accepterar, då borde rimligen Affärsvärlden åter ändra sin rekommendation gällande EQL till köp.

Uppdatering: EQL Pharma höjer sitt bud

Morgonen den 24 april kontrade EQL Pharma genom att höja sitt bud till 8,40 kronor per aktie.

Uppdatering: Navamedic bjuder 0,38 kronor per teckningsoption TO1

På kvällen den 25 april erbjöd Navamedic 0,38 kronor per teckningsoption TO 1. Tidigare har budgivarna bara sagt att innehavarna kommer att behandlas skäligt. Navamedic har köpt 205 580 teckningsoptioner av serie TO 1, vilket är 9,1 % av dessa teckningsoptioner. Lösenkursen på teckningsoptionerna av serie TO 1 är 9 kronor. Navamedic förlänger acceptperioden till den 15 maj 2023.

Uppdatering: EQL Pharma lägger ett högre bud på teckningsoptionerna, Navamedic kontrade

I början av handelsdagen den 26 april så lade EQL Pharma ett bud på teckningsoptionerna av serie TO 1 på 0,50 kronor.

Några timmar efter EQL Pharma lade sitt bud på teckningsoptionerna så höjde Navamedic sitt bud till 0,60 kr.

Uppdatering: Navamedic höjer till 8,50 kronor

Navamedic höjde den 10 maj sitt bud till 8,50 kronor per aktie. Navamedic äger 57,94 procent av aktierna i Sensidose och 426 577 teckningsoptioner och betonar att man därför kommer att ha ett ägande på över 50 procent även om alla teckningsoptioner används.

Uppdatering: EQL Pharma ger sig, säljer allt

Den 17 maj meddelade EQL Pharma att de ger upp striden om Sensidose och säljer de aktier och teckningsoptioner man har förvärvat, motsvarande 13,20 procent. Man säljer till högre pris än man köpte.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära