Följ oss

Nyheter

Gold Town Games adderar web3-teknik – får förskottsbetalning på 2 miljoner

Publicerad

den

World Fooball Manager och blockchain

Gold Town Games har ingått ett web3-publishingavtal med Vorto Gaming. Syftet med samarbetet är att addera web3-komponenter till det befintliga mobilspelet, World Football Manager (WFM), och därmed stärka spelets intjäningsförmåga – samt göra spelet unikt i den stora och kraftigt konkurrensutsatta fotbollsmanager-vertikalen.

WFM som varit live i app stores sedan 2019 är på flera sätt en framgång. Spelet har lyckats attrahera betalande spelare som stannar kvar i spelet under en för mobilspelsbranschen mycket lång tid och spelets användaromdömen är goda. WFM har finjusterats sedan första spelsläpp men har ännu inte nått punkten där spelet kan skalas upp med betald marknadsföring på ett tillfredsställande sätt. Genom samarbetet med Vorto kommer WFM att få tillgång till en ny målgrupp, intäktskälla och nya möjligheter att bygga en större användarbas. Gold Town Games har redan god kännedom om möjligheter inom web3 från utvecklingsarbetet med den externa web-titeln Cricket Star Manager som också har Vorto som web3-leverantör.

Användare i WFM kommer att ges möjlighet att äga sitt innehåll, till exempel spelarkort i spelet genom web3-teknik tillhandahållen av Vorto. Innehållet blir då en tillgång som kan göras tillgängligt på en för spelet ny marknadsplats där användare ges möjlighet att köpa och sälja. Detta blir då en web3-marknadsplats för spelet vid sidan om redan befintliga butiker (Apple och Google).

Nya intäktskällor och marknader

Gold Town Games får 200 000 USD, dvs lite drygt 2 miljoner kronor, i förskott från Vorto. Betalningen sker under projekttiden och skall räknas av från framtida försäljning och avgifter relaterad till web3-försäljning av nya tillgångar (primärt spelarkort) samt handelsavgifter. Vorto kommer att ha en aktiv roll i att driva web3-försäljningen i spelet. Parterna har även avtalat att Vorto skall ges tillfälle att utforska möjligheterna att addera en så kallad utility token till WFM och ansvara för en sådan process inom Vorto-koncernen, inklusive att hantera legal struktur för utgivande av sådan token. I ett gynnsamt utfall kan detta innebära ytterligare utvecklingspengar till Gold Town Games för att möjliggöra att ta WFM till det yttersta toppskiktet inom sin genre samt skapa mer synlighet för speltiteln. 

Projektet kommer, förutom integration till spelets blivande web3-marknadsplats, även att innehålla grafiska och funktionsmässiga uppdateringar av World Football Manager. Utvecklingstiden bedöms bli ca 4-5 månader med målsättningen att en första version med web3-funktionalitet skall göras tillgänglig för användarna den 23 juni 2023.

”Vi ser fram emot att skapa nästa kapitel för World Football Manager – som ett av de första spelen i sitt slag att ha Web3-funktionalitet. Det skall bli särskilt spännande att se hur nya WFM tas emot i länder där vanliga mobilspel med free-to-play mekanik vanligtvis inte kan skapa lönsamma kassaflöden då betalningsviljan är för låg – vilket också avspeglas i de låga annonseringskostnaderna för att förvärva nya spelare. Många av dessa länder har dessutom en betydligt högre penetration av blockkedjerelaterade tjänster än i västvärlden”, säger Pär Hultgren, VD på Gold Town Games, i en kommentar.

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

  • Protector
  • Lassila & Tikanoja

Avvakta

  • Storebrand
  • Gjensidige
  • Tryg
  • Solid Försäkring
  • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära