Följ oss

Nyheter

Gold Town Games adderar web3-teknik – får förskottsbetalning på 2 miljoner

Publicerad

den

World Fooball Manager och blockchain

Gold Town Games har ingått ett web3-publishingavtal med Vorto Gaming. Syftet med samarbetet är att addera web3-komponenter till det befintliga mobilspelet, World Football Manager (WFM), och därmed stärka spelets intjäningsförmåga – samt göra spelet unikt i den stora och kraftigt konkurrensutsatta fotbollsmanager-vertikalen.

WFM som varit live i app stores sedan 2019 är på flera sätt en framgång. Spelet har lyckats attrahera betalande spelare som stannar kvar i spelet under en för mobilspelsbranschen mycket lång tid och spelets användaromdömen är goda. WFM har finjusterats sedan första spelsläpp men har ännu inte nått punkten där spelet kan skalas upp med betald marknadsföring på ett tillfredsställande sätt. Genom samarbetet med Vorto kommer WFM att få tillgång till en ny målgrupp, intäktskälla och nya möjligheter att bygga en större användarbas. Gold Town Games har redan god kännedom om möjligheter inom web3 från utvecklingsarbetet med den externa web-titeln Cricket Star Manager som också har Vorto som web3-leverantör.

Användare i WFM kommer att ges möjlighet att äga sitt innehåll, till exempel spelarkort i spelet genom web3-teknik tillhandahållen av Vorto. Innehållet blir då en tillgång som kan göras tillgängligt på en för spelet ny marknadsplats där användare ges möjlighet att köpa och sälja. Detta blir då en web3-marknadsplats för spelet vid sidan om redan befintliga butiker (Apple och Google).

Nya intäktskällor och marknader

Gold Town Games får 200 000 USD, dvs lite drygt 2 miljoner kronor, i förskott från Vorto. Betalningen sker under projekttiden och skall räknas av från framtida försäljning och avgifter relaterad till web3-försäljning av nya tillgångar (primärt spelarkort) samt handelsavgifter. Vorto kommer att ha en aktiv roll i att driva web3-försäljningen i spelet. Parterna har även avtalat att Vorto skall ges tillfälle att utforska möjligheterna att addera en så kallad utility token till WFM och ansvara för en sådan process inom Vorto-koncernen, inklusive att hantera legal struktur för utgivande av sådan token. I ett gynnsamt utfall kan detta innebära ytterligare utvecklingspengar till Gold Town Games för att möjliggöra att ta WFM till det yttersta toppskiktet inom sin genre samt skapa mer synlighet för speltiteln. 

Projektet kommer, förutom integration till spelets blivande web3-marknadsplats, även att innehålla grafiska och funktionsmässiga uppdateringar av World Football Manager. Utvecklingstiden bedöms bli ca 4-5 månader med målsättningen att en första version med web3-funktionalitet skall göras tillgänglig för användarna den 23 juni 2023.

”Vi ser fram emot att skapa nästa kapitel för World Football Manager – som ett av de första spelen i sitt slag att ha Web3-funktionalitet. Det skall bli särskilt spännande att se hur nya WFM tas emot i länder där vanliga mobilspel med free-to-play mekanik vanligtvis inte kan skapa lönsamma kassaflöden då betalningsviljan är för låg – vilket också avspeglas i de låga annonseringskostnaderna för att förvärva nya spelare. Många av dessa länder har dessutom en betydligt högre penetration av blockkedjerelaterade tjänster än i västvärlden”, säger Pär Hultgren, VD på Gold Town Games, i en kommentar.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära