Följ oss

Nyheter

Gold Town Games har flera spellanseringar runt hörnet

Publicerad

den

Hockey

Analyst Group upprepar i en analysuppdatering av Gold Town Games sitt motiverade värde på aktien i ett ”Base Scenario” till 3,90 kronor. Analysfirman lyfter bland annat fram att de ser positivt på Gold Town Games kostnadskontroll.

”Vi ser således positivt på att Gold Town Games har lyckats utvecklas med en god kostnadskontroll. Den nuvarande kassa om ca 14 MSEK innebär att Bolaget på kort sikt har tillräckligt kapital för att producera och marknadsföra sina produkter.”

Rubriken på analysen är ”Flera spellanseringar runt hörnet” och firman skriver bland annat följande:

World Hockey Manager (WHM) och World Football Manager (WHM) står ännu för hela Bolagets aktuella intjäning, samtidigt som portföljen av spel snart förväntas att breddas. Omkring årsskiftet 2021/2022 ska Blitz Football Manager (BFM) lanseras, tätt följt av ett landhockey- och basebollspel under Q1-22 respektive slutet av Q2-22. Fler titlar innebär fler intäktskällor, vilket i slutändan skapar mer diversifierade kassaflöden för Gold Town Games. Det i sig är självklart något vi ser positivt på och tror kan bidra till att öka värderingen av Bolaget.”

Nyheter

Lyckad start för noteringen av affiliate-företaget Adtraction

Publicerad

den

Onlineshopping

Adtraction driver en plattform inom affiliate-marknadsföring, det vill säga en form av digital marknadsföring. Företaget noterades idag på First North och det blev en bra start. Aktien stängde på 67,50 kronor vilket är en uppgång på 12,5 procent och var som mest upp 27,5 procent.

Det finns ett annat företag med nästan samma typ av verksamhet som är noterat på Stockholmsbörsen, nämligen Tradedoubler, men det är en framgångshistoria som blev stukad av helt obegripligt agerande från vissa ägare och som sedan dess har haft det utmanande.

Nedan är en intervju med Adtractions vd Simon Gustafson.

Fortsätt läsa

Nyheter

IPO-intervju med vd för Spacett, det första SPAC-bolaget på Spotlight

Publicerad

den

Marcus Bonsib, vd för Spacett

Spacett är en SPAC (Special Purpose Acquisition Company), grundat av de erfarna investerarna Gerhard Dal och Per Nilsson. Spacett gör nu en noteringsemission på 27 miljoner kronor och noteras sedan på Spotlight den 27 december. Bolaget ska inom 36 månader förvärva ett tillväxtbolag som drar nytta av digitaliseringstrenden och som har ett marknadsvärde från ca 100 till 500 miljoner kronor. Nedan blir vd Marcus Bonsib intervjuad.

Det kan för övrigt tilläggas att Spacett är det första SPAC-bolaget på en MTF-marknadsplats i Sverige, de SPAC-noteringar som gjorts hittills har alla varit större och gjorts på Nasdaq Stockholms huvudlista.

Fortsätt läsa

Nyheter

Storytel får upprepad köprekommendation med höjd riktkurs på 340 kronor

Publicerad

den

Storytels ljudböcker

Pareto Securities upprepade idag sin köprekommendation för Storytel med en höjd riktkurs på 340 kr, från tidigare 320 kr. Analyschefen Stefan Wård går igenom sin syn på ljudboksföretaget. Storytel-aktien är efter 1,5 timmars handel upp 5,95 % och kostar nu 169,80 kr.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära