Följ oss

Nyheter

Divio får stor order med förskottsbetalning från sin största kund

Publicerad

den

Divio Technologies, vars börsvärde igår var 22,3 miljoner kronor, meddelar denna natt att man har förlängt avtalet med sin största kund till slutet av 2026 och säkrat ett ordervärde på 29 miljoner kronor, varav cirka 20 miljoner kronor är en fast del. Ett värde om cirka 21 miljoner kronor kommer att förskottsbetalas av kunden under tredje kvartalet.

”Det här är ett bra exempel på det värde vi skapar för våra kunder och hur vi bygger en allt närmare relation med dem över tid”, säger Divios VD Jon Levin. ”Detta har säkrat de befintliga intäktsnivåerna för denna kund för en betydande framtid och kommer att öka trovärdigheten när vi tecknar nya kunder framöver.”

Teckningsoptioner kan ge bolaget 4,7 miljoner kronor

Divio-aktien stängde på 0,1405 kronor igår, samtidigt är bolaget mitt i en lösenperiod för teckningsoptioner av serie TO1 till en lösenkurs på 0,15 kronor som totalt kan ge bolaget 4,7 miljoner kronor. Denna order får sannolikt aktiekursen att stiga, vilket då borde göra att teckningsoptionerna används.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära