Följ oss

Nyheter

Curasight ingår partnerskap med Curium – kan erhålla 70 miljoner USD i milstolpar

Publicerad

den

Curasight, som är noterat på Spotlight, har ingått ett globalt partnerskap med Curium. Curasight kommer att utveckla sin egenutvecklade PET-bildteknik uTRACE för att erhålla myndighetsgodkännande i EU och USA, med Curium som ansvarig för tillverkning och kommersialisering.

Milstolpsbetalningar och tvåsiffriga royalties

Curasight kan få till upp till 70 miljoner USD i milstolpsbetalningar gällande utveckling och kommersialisering. Curasight är även berättigat till tvåsiffriga royalties på försäljningen vid eventuell kommersialisering. Avtalet avser prostatacancer.

Enligt det exklusiva och globala licens- och samarbetsavtalavtalet kommer Curasight att utveckla sin egenutvecklade uTRACE-teknologi för användning i prostatacancer fram till dess att myndighetsgodkännande beviljas i EU och USA. Curium kommer att ansvara för den kommersiella tillverkningen av uTRACE och den globala kommersialiseringen.

Curasight siktar på att positionera uTRACE som en förstklassig PET-tracer som kan fungera som ett alternativ eller komplement till traditionella biopsier för utvärdering av patienter med prostatacancer i aktiv övervakning. Curasight fick nyligen feedback från den amerikanska livsmedels- och läkemedelsmyndigheten (FDA) vid ett pre-IND-möte om utvecklingsplanen för den [64]Cu-märkta versionen av uTRACE för användning vid prostatacancer.

”Vi är mycket glada över att underteckna detta partnerskap med Curium, som vi anser ger ytterligare validering av vår uTRACE[®]-plattform och dess användning i prostatacancer. Vårt samarbete kombinerar Curasights styrkor i utvecklingen av uTRACE[®] och Curiums beprövade expertis, kapacitet och globala meriter inom tillverkning och kommersialisering av radiofarmaka”, säger Curasights vd Ulrich Krasilnikoff. ”Det här partnerskapet stöder vidareutvecklingen av vår diagnostiska plattform och för oss närmare vår ambition att hjälpa ett stort antal prostatacancerpatienter.”

”Som global ledare inom nuklearmedicin är Curium engagerat i att utveckla livsviktiga diagnostik- och behandlingslösningar för cancerpatienter. Vi är glada över möjligheten att ytterligare utöka vår innovativa franchise för koppar-64-märkt PET-diagnostik inom en lovande indikation. Vårt partnerskap med Curasight kommer att utnyttja Curiums globala närvaro, Copper 64-expertis och expertis inom prostatacancer för att föra ut denna innovativa lösning till patienter och sjukvårdspersonal runt om i världen.” tillade Chaitanya Tatineni, Curiums Chief M&A Officer och chef för Curiums licens- och partnerskapsprogram.

Curasight behåller rättigheter utanför prostatacancer

uTRACE-plattformen är en del av Curasights uPAR teranostic-lösning, som består av dess uTRACE-diagnostikteknik och dess uTREAT-teknik för riktad behandling. Genom att visualisera cancern på ett förbättrat och intelligent sätt syftar uTRACE-plattformen till att ge en mer exakt diagnos i vissa typer av cancer, inklusive prostatacancer, vilket kan stödja en personlig behandlingslösning för varje patient. Tekniken har testats i flera kliniska fas 2-studier. Curasight kommer att behålla alla rättigheter att utveckla och kommersialisera uTRACE inom indikationer utanför prostatacancer.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära