Följ oss

Nyheter

Candles Scandinavia – lysande hållbar tillväxt

Publicerad

den

Doftljus från Candles Scandinavia

Erik Penser Bank har gjort en uppdragsanalys av Candles Scandinavia och ger aktien ett motiverat värde på 95-97 kronor.

Unik marknadsledande position

Candles Scandinavia (Candles) är unika med att erbjuda högkvalitativa doftljus av 100% naturligt vax i storskalig produktion på den europeiska marknaden. Efterfrågan på hållbara doftljus är stark vilket återspeglas i Candles tillväxt om 54% i snitt senaste tre åren. Vår bedömning är att Candles kommer leverera en tillväxt om 37% i snitt kommande fem åren drivet av kundernas ökade fokus på hållbarhet, miljö och hälsa.

Ny fabrik – katalysator för tillväxt och lönsamhet

Candles strategi bygger på att realisera stora värden i sitt unika produkterbjudande. Produktionskapacitet är flaskhalsen. Candles investerar i en ny helautomatiserad produktionslinje under våren 2022. En ny fabrik för skalbar kostnadseffektiv produktion väntas stå klar i början av 2023. Kapaciteten utökas från 3,5 miljoner ljus per år till 15 miljoner ljus, vilket är en ökning på drygt 300%.

Motiverat värde 95–97 kronor

Vi använder en DCF-modell för att fånga upp en stark långsiktig tillväxt. Vår värdering landar på ett EV om 768 mkr och ett Equity value om 750 mkr, vilket ger ett värde per aktie om 96 kronor. Vi använder oss av en Cost of equity på 11,4%, en WACC på 10,7%, en långsiktig EBIT-marginal på 9,0% och tillväxt på 2,0%. Candles är ett ungt börsbolag och måste bygga track-record för att realisera det motiverade värdet.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära