Följ oss

Nyheter

Candles Scandinavia – lysande hållbar tillväxt

Publicerad

den

Doftljus från Candles Scandinavia

Erik Penser Bank har gjort en uppdragsanalys av Candles Scandinavia och ger aktien ett motiverat värde på 95-97 kronor.

Unik marknadsledande position

Candles Scandinavia (Candles) är unika med att erbjuda högkvalitativa doftljus av 100% naturligt vax i storskalig produktion på den europeiska marknaden. Efterfrågan på hållbara doftljus är stark vilket återspeglas i Candles tillväxt om 54% i snitt senaste tre åren. Vår bedömning är att Candles kommer leverera en tillväxt om 37% i snitt kommande fem åren drivet av kundernas ökade fokus på hållbarhet, miljö och hälsa.

Ny fabrik – katalysator för tillväxt och lönsamhet

Candles strategi bygger på att realisera stora värden i sitt unika produkterbjudande. Produktionskapacitet är flaskhalsen. Candles investerar i en ny helautomatiserad produktionslinje under våren 2022. En ny fabrik för skalbar kostnadseffektiv produktion väntas stå klar i början av 2023. Kapaciteten utökas från 3,5 miljoner ljus per år till 15 miljoner ljus, vilket är en ökning på drygt 300%.

Motiverat värde 95–97 kronor

Vi använder en DCF-modell för att fånga upp en stark långsiktig tillväxt. Vår värdering landar på ett EV om 768 mkr och ett Equity value om 750 mkr, vilket ger ett värde per aktie om 96 kronor. Vi använder oss av en Cost of equity på 11,4%, en WACC på 10,7%, en långsiktig EBIT-marginal på 9,0% och tillväxt på 2,0%. Candles är ett ungt börsbolag och måste bygga track-record för att realisera det motiverade värdet.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära