Följ oss

Nyheter

Azelio bommar prognoserna, behöver ännu mer kapital

Publicerad

den

I början av juni förra året skrev vi att avgrunden öppnade sig för Azelio och sedan dess har aktien fallit med närmare 90 procent. Vid den tidpunkten berättade bolaget att de sänker prognosen för sitt kapitalbehov från 300-500 miljoner kronor till 250-400 miljoner kronor. Det följdes av att bolaget under oktober gjorde en företrädesemission på 300 miljoner kronor.

Igår kväll kom Azelio med en ny uppdatering där man redogjorde för att man inte kommer att uppnå leveransmålen för 2023. Många av de potentiella kunderna fortsätter att vara potentiella, men inga faktiska kunder. Det i sin tur gör att prognosen för när man ska uppnå positivt kassaflöde skjuts på framtiden, vilket gör att bolaget behöver ta in ytterligare kapital under 2023.

Aktien utvecklas negativt på nyheten och faller 35 procent och handlas nu till 93 öre.

Graf över Azelios aktiekurs det senaste året.
Azelios aktiekurs under det senaste året.

Nedan är en intervju med Azelios VD Jonas Wallander från tidigare idag.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära