Följ oss

Nyheter

Analytiker neutral till noteringen av Learning to Sleep

Publicerad

den

Affärsvärldens analytiker har tittat närmare på Learning to Sleeps IPO och ger erbjudandet 3 av 6 i betyg, vilket ska tolkas som en neutral rekommendation.

Learning to Sleep är verksamt inom digital hälsa och hjälper personer med sömnproblem att få bättre sömn genom en serie digitala produkter och KBT-behandling. Learning to Sleep gör en noteringsemission på 11,1 miljoner kronor och börjar handlas på First North den 3 februari. Nedan är hur Affärsvärlden sammanfattar sin syn på erbjudandet.

”Insynsägandet i Learning to Sleep är okej men inte superbra. Erbjudandet är relativt litet och cirka en tredjedel är på förhand säkrat. Efter att ha tittat översiktligt på prospektet blir vi inte särskilt lockade av Learning to Sleep. Risken är hög och aktien passar sannolikt inte investerare som vill sova gott om nätterna”

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära