Följ oss
Adverty

Nyheter

Dråpslag för OncoZenge skapar stor osäkerhet

Publicerad

den

OncoZenge meddelade under söndagen att den nya formuleringen av bolagets produktkandidat BupiZenge behöver justeras med avseende på en ingående icke aktiv komponent, på grund av att en förorening utvecklas i tabletten efter produktion. Detta får konsekvenser både för tidslinjen för den planerade patientstudien och bolagets kapitalbehov. Styrelsen överväger nu olika strategiska alternativ för att på bästa sätt tillvarata aktieägarnas intressen.

Problem i läkemedelsutveckling är alltid ett hårt slag, men i det börsklimat vi har just nu där investerare är trötta på kursnedgångar och nyemissioner i mindre bolag är det ett dråpslag.

Som tidigare kommunicerat har bolaget varit fokuserat på arbetet med den nya formuleringen av BupiZenge, med stabilitetsstudier och produktion av kliniskt material för den planerade farmakokinetiska patientstudien. För att få tillstånd att starta en patientstudie med en läkemedelskandidat krävs stabilitetsdata för den slutliga produkten som ska doseras i människa. I samband med de kontinuerliga analyserna i bolagets stabilitetsstudie avseende den nya formuleringen av BupiZenge har det framkommit att en förorening efter en tid utvecklas i tabletten på en nivå som överskrider specifikationsgränser. Konsekvensen av detta är att en ingående komponent i formuleringen av tabletten behöver bytas.

Bolaget kommer nu utvärdera olika alternativ för att på bästa sätt driva projektet vidare med en omformulerad produkt, vilken efter beslut om slutlig formulering måste sättas på nya stabilitetsstudier innan GMP-producerat material för den kliniska studien kan produceras. Bolagets bedömning idag är att en patientstudie tidigast kan starta under första halvan av nästa år. Styrelsen skriver att detta oväntade fynd i utvecklingen av BupiZenge påverkar tidslinjer, kostnader och risknivå för projektet, och att man därför måste överväga olika strategiska alternativ för projektet och bolaget.

Aktien stängde på 5,52 kronor i fredags vilket gav bolaget ett börsvärde på 65,5 miljoner kronor.

Nyheter

Recyctec ökar fokus på den finska marknaden genom agentavtal

Publicerad

den

Earthcare-glykol

Recyctec har identifierat att det finns ett stort behov av återvunnen glykol på den finska marknaden. Finland är en tung industrimarknad och användningen av glykol är stor. För att bearbeta den finska marknaden på ett effektivt sätt har Recyctec tecknat ett agentavtal med TriokemSamarbetet syftar, både till att utveckla och generera återkommande försäljning med befintliga kunder, samt att hitta nya kunder och distributionsvägar på den finska marknaden.

Försäljning och distribution kommer att ske genom Recyctecs sedan tidigare etablerade distributörssamarbeten med Ahsell och Combi Cool. När samarbetet är etablerat kommer det att generera ny årlig försäljning för Recyctec på flera miljoner kronor skriver företaget. Prioritet kommer att vara försäljning av varumärket EarthCare.

”Recytec bedömer att det finns stor potential för återvunnen Glykol hos den finska industrin och vi har noterat betydligt fler förfrågningar från finska kunder på senare tid. För att tillmötesgå detta och sköta support och bearbetning på ett effektivt sätt, behöver vi ha en lokal förankring och jag känner stor trygghet i att Ari Helminen, med bred erfarenhet av teknisk försäljning på den finska marknaden, är rätt partner för Recyctec”, säger Pär Winberg, VD på Recyctec. Han kommenterar vidare att resultatet av samarbetet kommar att synas under 2025.

Fortsätt läsa

Nyheter

IPO-aktuella nätapoteket Apotea har alltid satsat på lönsamhet

Publicerad

den

Pär Svärdson, VD för e-handelsföretaget Apotea

Apotea är ett av Sveriges största nätapotek och som haft fokus från första början på att vara lönsamma. Nu ska företaget noteras på Stockholmsbörsen där IPO-erbjudandet endast ska bestå av befintliga aktier. Inför detta har Helene Rothstein på podden Ett rikare liv gjort en intervju med vd och grundare Pär Svärdson. Förutom att den är intressant i största allmänhet så ger den även en inblick i varför företaget drivs på sättet det görs och vad man kan förvänta sig framåt.

”Apotea ska börsnoteras – helst före årsskiftet. Men varför nu och hur ser den framtida strategin ut? Vi träffar Pär Svärdson på nätapotekets huvudkontor i Norrtull, Stockholm.”

Fortsätt läsa

Nyheter

8 bra aktier att köpa i slutet av 2024 inför 2025

Publicerad

den

Åtta aktieanalytiker

Dagens industris analytiker har valt ut åtta bra aktier att köpa i slutet av 2024 inför 2025. Det är bolag i väldigt olika branscher och av olika storlek, så det finns någonting för alla.

Julia Forsberg har valt ut Clas Ohlson, ett företag som går från klarhet till klarhet. Aktien har följt med upp men har en intressant julsäsong framför sig och ligger även rätt i tiden då konsumenten håller hårt i plånboken. Första anhaltspunkt är den 4 december då rapporten kommer och sedan blir det att utvärdera hur julhandeln gått.

Magnus Dagel har valt ut fastighetsbolaget Catena. Det finns en skillnad i bolagets positiva fundamentala utveckling och aktiens utveckling. Aktien värderas till P/E 18 på nästa års prognos. Aktien handlas till en historiskt låg premie, det finns goda chanser att aktien återhämtar sig.

Agnetha Jönsson har valt ut banken Nordea. Bankernas vinster förväntas sjunka nästa år, men av de stora Nordiska bankerna ligger Nordea bäst till. Nordea har nyligen inlett ett återköpsprogram av aktier samtidigt som man har en direktavkastning på 9 procent.

Ulf Petersson har valut ut kontraktstillverkaren Nolato som efter några jobbiga år är på rätt väg igen. Försäljning, rörelsemarginal och rörelseresultat går alla åt rätt håll. Bakom siffrorna står en stigande lönsamhet inom det medicintekniska området. Aktien har dock inte hängt med. Petersson ser en uppsida på minst 20 procent under 2025.

Jonathan Axelsson har valt ut bilsäkerhetsföretaget Autoliv. Autoliv har växt 3,5 procent snabbare än fordonsproduktionen i år. Kina har dock gått svagare, vilket förklarats med att fler bilar med lägre säkerhetsinnehåll sålts, men att ordersiffror nu tyder på att det kommer gå bättre under 2025. Utnyttja årets kursfall och köp innan jul är analytikerns råd.

Johan Wendel har valt ut spelutvecklaren Paradox Interactive som ser ett köpläge efter att aktien fallit tillbaka. 2024 är ett förlorat år för Paradox, men under 2025 återgår bolaget till att växa. En prishöjning på 25 procent för den senaste expansionen av Hearts of Iron 4 verkar spelarna inte ha haft någonting emot skriver Wendel.

Mikeal Vilenius har valt ut Mycronic. Här får man i grunden exponering mot växande trender som automatisering, elektrifiering och AI. Tekniknivån och andelen forskning & utveckling är hög. Mycronics höga lönsamhet och bruttomarginal gör att bolaget mer liknar ett mjukvarubolag än en tillverkare av produktionsutrustning.

Mikeal Olsson har valt ut mjukvarubolaget Carasent som i början av december flyttar sin notering från Oslobörsen till Stockholmsbörsen. Majoriteten av bolagets intäkter är återkommande och tillväxten under de tre senaste kvartalen har varit drygt 10 procent. Under kommande år förväntas även rörelseresultatet bli positivt. Köpläge för småbolagsinvesterare.

Fortsätt läsa

Populära