Följ oss

Nyheter

Camurus meddelar positiva fas 3-data för CAM2029

Publicerad

den

Forskare i labb

Camurus meddelade denna morgon positiva fas 3-data för CAM2029.

  • Gynnsam säkerhetsprofil och effektiv biokemisk kontroll i 52-veckorsstudie
  • Signifikant förbättring av sjukdomssymptom jämfört med standardbehandling
  • Ökad patientrapporterad behandlingstillfredsställelse, bekvämlighet och livskvalitet

”Vi är mycket nöjda med fas 3-data från ACROINNOVA 2 som visar på signifikant förbättrad biokemisk kontroll, minskad symptombörda och högre patientrapporterad livskvalitet vid behandling med CAM2029 jämfört med standardbehandling. Data från studien bekräftar de positiva resultat som vi nyligen fick från ACROINNOVA 1 och stärker vår syn på CAM2029 som ett potentiellt nytt behandlingsalternativ för patienter med akromegali,” säger Fredrik Tiberg, Camurus vd och koncernchef.

”Data från ACROINNOVA 2 är imponerande och visar att CAM2029 har potential att tillgodose viktiga medicinska behov för patienter med akromegali, inklusive att bidra till effektiv biokemisk kontroll, förbättrade sjukdomssymptom och livskvalitet för patienter. Vi ser också ökad patienttillfredsställelse relaterad till tillgängligheten av bekväma alternativ för självadministrering med förfylld penna eller spruta”, säger Prof. Diego Ferone, endokrinolog, chef för avdelningen för internmedicin och medicinska specialiteter vid Ospetale Policlinico San Martino, Genoas universitet, Italien, och huvudprövare i studien.

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära