Följ oss

Nyheter

Reltime gör sig redo för accelererad global expansion med sin finansiella plattform

Publicerad

den

Oslobaserade teknikföretaget Reltime, med kontor i Europa och Latinamerika, har byggt en finansiell plattform och skalar nu upp globalt med ambitiösa tillväxtplaner och har idag redan kunder i Afrika, Asien, Europa, USA och Latinamerika. Bolagets medgrundare och CTO Frode van der Laak svarar på frågor.

Berätta om Reltime och bolagets affärsidé

– Vi är ett syftesdrivet internationellt B2B2C-teknikbolag vars historik tog sin början på King’s College i London 2018. Vi har byggt världens första globala Web3 finansiella ekosystem ovanpå Reltimes egenutvecklade Layer 1, Proof of Authority blockchain som vi har utvecklat från grunden. Vi erbjuder en unik inkörsport till företag, exempelvis telekomoperatörer, finansaktörer med fokus på specifika målgrupper, neobanker, utmanarbanker, virtuella sport-metaverseföretag, stormarknadskedjor, köpcentra, e- handelsföretag och andra koncerner med en stor kundbas. Vi har siktet inställt på att göra decentraliserade finanstjänster till det nya normala för miljarder människor och företag över hela världen.

En tydlig global trend är att fler individer, handlare och företag vill ta tillbaka kontrollen över sin ekonomi, identitet och tillgångar på ett helt nytt sätt. Hur stöttar Reltimes teknikplattform den utvecklingen?

– Vi tror på styrkan i att lägga finansiell makt helt och hållet i händerna på människor och företag. Med vår embedded finance teknikplattform, decentraliserar vi den finansiella makten tillbaka till människor, handlare och företag över hela världen. Våra kunder är exempelvis telekomoperatörer med miljontals kunder. Genom att ansluta sina kunder till vår finansiella plattform erbjuds de helt nya möjligheter att flytta, låna ut, låna, tjäna, satsa, interagera och handla i cirka 150 länder, inom loppet av sekunder, utan mellanhänder.

Vi har även byggt in en identitet i tekniken, vilket säkerställer att det blir mycket lättare att föra över pengar till andra utan att behöva fråga mottagaren om sitt kontonummer eller IBAN innan pengarna skickas. Reltime har även byggt en automatisk onboarding och eKYC-process som säkerställer att våra kunder kan överföra pengar till andra på ett enkelt och mer användarvänligt sätt, men självklart enligt gällande regelverk.

Neobanking är en stark internationell trend. Vad kan ni erbjuda i form av white label lösningar för företag som vill kunna erbjuda sina befintliga kunder banktjänster?

– Vår plattform ger exempelvis telekomoperatörer runtom i världen rätt förutsättningar att bygga en neobank på endast tre veckor. Våra kunder kan bygga sin egen ”bank” baserat på sitt eget varumärke och sina egna erbjudanden och därigenom på ett enkelt, lönsamt och smidigt sätt kunna stärka sitt erbjudande med finansiella tjänster till sin existerande kundbas, including digitala plånböcker and internationella överföringar.

Ni är ännu inte ett noterat bolag. Hur ser planerna ut för en eventuell börsnotering?

– Att notera verksamheten finns absolut med på vår framtidsagenda under i 2023. Vårt mål är att inleda samarbete med tio 10 internationella B2B2C-partners över hela världen under 2022, vilket vi redan lyckats uppnå. 2023 är ambitionen att ha inlett strategiska samarbeten med 35 B2B2C-partners på fyra kontinenter, som i sin tur representerar miljontals slutanvändare. Vi har inlett dialog med ett stort antal aktörer som i dagsläget överväger att erbjuda sina kunder finansiella tjänster via neobanking. Vi förbereder nu bolaget för en notering och planerar att noteras så snart vi nått en tillräcklig lönsamhet och mognad, vilket vi förmodligen uppnår under 2023. Det är självklart också viktigt att marknadsförutsättningarna är de rätta.

Nyheter

Därför är Loomis-aktien köpvärd

Publicerad

den

Euro-sedlar

Börsveckan ger en köprekommendation till Loomis-aktien. Tidningen konstaterar att aktien rasade 8 procent på börsen trots ökad omsättning och ökat EBITDA-resultat. Omsättningen steg till 7253 miljoner kronor organiskt, med USA som starkast, samt Europa och Latinamerika något svagare.

Rörelsemarginalen stod på 10,4 procent, dock varierande mellan regioner. Påskhelgen och prishöjningar påverkade Europa och Latinamerika negativt. Safepoint växer väl, men International-segmentet lider av svagare konjunktur och höga räntor. Loomis Pay visade ingen förbättring. Förvärvet av Cima ökade nettoskulden till 6 miljarder kronor.

Kontanthanteringsmarknaden erbjuder tillväxtmöjligheter för Loomis. Trots viss oro för minskande mängd kontanter anser Börsveckan att behovet av kontanter kvarstår globalt. Safepointlösningen förväntas driva tillväxten.

Börsveckan anser att aktien är för billig på nuvarande nivåer.

Fortsätt läsa

Nyheter

Loomis, Thule och två andra aktier är bra aktier att köpa anser Börsveckan

Publicerad

den

Tidningen Börsveckan har kommit ut med åtta färska rekommendationer på aktier

Köp

  • Loomis
  • Thule
  • Instalco
  • Bredband2

Avvakta

  • Dometic
  • Sobi
  • Neobo

Sälj

  • Xano
Fortsätt läsa

Nyheter

Rekordutbud av lägenheter i april – men priserna stiger

Publicerad

den

Utbudet av lägenheter till salu har fortsatt att växa under våren och noterade i april den högsta nivån för en enskild månad någonsin. Totalt fanns det under månaden 32 233 lägenheter på Hemnet, 40 procent fler än under motsvarande månad förra året. Men trots det rekordhöga utbudet fortsätter priserna att stiga.

Av det totala lägenhetsutbudet till salu under april månad hade 4 683 lägenheter varit markerade som kommande. Det är bostäder på Hemnet som ligger på den så kallade förmarknaden. Utbudet av kommande-annonser har ökat kraftigt de senaste åren och är en delförklaring till det höga utbudet. Huvudförklaringen är dock den förändrade ekonomiska situationen med högre räntor som påverkat marknaden de senaste två åren. Det har ökat osäkerheten på marknaden och gjort att bostäderna legat till salu under väsentligt längre tid än vad som var normalt för ett par år sedan. Den genomsnittliga säljtiden för lägenheter i april var 26 dagar, 11 dagar längre än i april för två år sedan.

Ett högt utbud av lägenheter kan ses över hela riket, och i 9 av de 21 länen noterades det en ny rekordnivå i april. Störst ökning i årstakt ses i Kronobergs län, där ökade utbudet med 73 procent jämfört med april 2023.

Trots det rekordhöga utbudet av lägenheter så fortsätter priserna att stiga. I april ökade det genomsnittliga kvadratmeterpriset för lägenheter i Riket med 1,9 procent till den högsta nivån sedan maj 2022.

Erik Holmberg, Marknadsanalytiker på Hemnet, kommenterar:

“Det höga utbudet är en effekt av en lång tid av trög marknad snarare än en riskfaktor för nya prisfall. Under våren har vi sett både stigande priser och högre aktivitet. Framför allt till följd av vi ser ut att befinna oss på räntetoppen och att den första räntesänkningen närmar sig. Med det ökade antalet försäljningar kommer också utbudet börja minska igen senare under året då tempot på marknaden ökar”.

Lägenhetsutbud april 2024

LänLägenheter till salu april 2024Förändring ett år (årstakt)
Blekinge225+34%
Dalarna770*+38%
Gotland171+44%
Gävleborg799*+51%
Halland581*+66%
Jämtland536+33%
Jönköping629+28%
Kalmar602*+52%
Kronoberg555*+73%
Norrbotten316+47%
Skåne4 479*+39%
Stockholm11 427+41%
Södermanland932+43%
Uppsala1 399*+41%
Värmland526+12%
Västerbotten567*+48%
Västernorrland562*+21%
Västmanland858+46%
Västra Götaland4 479+38%
Örebro713+36%
Östergötland1 106+32%
Sverige32 233*+40%
*Rekordnotering av utbudet i april.
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära