Följ oss

Nyheter

Gold Town Games inleder soft launch av sitt tredje spel – Blitz Football

Publicerad

den

Gold Town Games har via sitt dotterbolag Sideline Labs inlett en soft launch i Storbritannien för det nya amerikanska fotbollsspelet Blitz Football Manager. Lanseringen blir därmed koncernens tredje i managerspel-genren.

Steg-för-steg mot en amerikansk lansering

Soft launchen, som inleds i Storbritannien, på Google Play ämnar till en början att testa spelets funktioner och att inhämta nyckeltal. Efter en första period live väntar en iOS-lansering och ytterligare marknader, därefter släpps spelet på titelns nyckelmarknad, USA. 

Marknad med enorm potential

Den Amerikanska fotbollsmarknaden omsätter mer än 150 miljarder kronor och följs av över 400 miljoner människor världen över, varav en stor andel befinner sig i USA.

“Sideline Labs har arbetat med amerikanska fotbollsspel i flera år, det är verkligen en omfattande process att bygga en komplett titel. Jag är så otroligt stolt över det arbete vi lagt ner och att teamet tagit ihop det här. Det finns riktigt bra potential i marknaden för ett sånt här spel, och jag är väldigt peppad på att utveckla det bästa möjliga spelet för användarna.“, säger Stefan Sångberg, VD för Sideline Labs.

Milstolpe för Gold Town Games

För Gold Town Games innebär lanseringen att bolaget för allra första gången genomför en lansering av en nyutvecklad titel genom det generaliserade ramverket för managerspel, WXM.

“Teamet har gjort en stor insats med att ta WXM till den punkt där vi står idag. Det här är en milstolpe i bolagets resa som göra att nya spel kan produceras snabbare och med bibehållen kvalitet. Blitz är den första av fyra spellanseringar på WXM under året, parallellt med lanseringen kommer vi även att intensifierar arbetet med titeln för landhockey” avslutar Pär Hultgren, VD Gold Town Games.

Nyheter

Svolder-aktien får en köprekommendation av Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri ger en köprekommendation till Svolder-aktien till en medelrisknivå.

”Den som vill investera i lönsamma och utdelande små och medelstora bolag men vill slippa fondernas höga avgifter har ett alternativ på Stockholmsbörsen. Di sätter köpstämpel på en aktie som ger aktiv förvaltning till indexpris.”

Svolder investerar i småbolag på Stockholmsbörsen, vilket definieras som en storlek på upp till 20 miljarder kronor. Till en analysen har även en intervju med VD gjorts och på frågan om även bolaget på First North och onoterade aktierna kan bli aktuella så är svaret ett tydligt nej.

Svolder handlas till 4 procents premie mot underliggande tillgångar, men det kan vara ett lågt pris att betala för att ett förvaltarteam till låg kostnad sköter investeringarna.

Förutom att Svolder ger en nischad investeringsstrategi till låg kostnad så är det en placering i att man tror på att småbolagsaktier får en omvärdering på börsen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Sälj Hemnet, men sju andra aktier är köpvärda anser Börsveckan

Publicerad

den

Fyra investerare

Börsveckan har denna gång analyserat hela tio företag och sju av aktierna rekommenderas investerare att köpa. Hemnet är dock ute i kylan och får en säljrekommendation.

Köp

  • Nordic Level Group
  • Nilörngruppen
  • Vitrolife
  • Rejlers
  • Careium
  • SEB
  • Viaplay

Avvakta

  • Plejd
  • Medcap

Sälj

  • Hemnet
Fortsätt läsa

Nyheter

Uppdatering om Storskogen på 20 minuter

Publicerad

den

Storskogen är en diversifierad bolagsgrupp bestående av 129 affärsenheter uppdelade i 14 vertikaler med en sammanlagd omsättning på cirka 36 miljarder kronor. Här går Bolagsanalyspodden igenom vad som har hänt den senaste tiden och hur det aktuella läget ser ut idag för bolaget.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära