Följ oss

Nyheter

Invajo utvärderar aktivt verksamheter att förvärva

Publicerad

den

Invajo är ett SaaS-bolag som noterade sig på First North i maj. Bolaget erbjuder en plattform för en smidig hantering av digitala och fysiska event, vad gäller inbjudningar, bokningar och deltagare. Intäkterna kommer främst från företag och organisationer, men Invajo ser även ett värde i att ha privatpersoner som användare.

Invajos grundare och vd Fredrik Berglund ger i nedanstående video en uppdatering om vad som har skett sedan noteringen och delar med sig av tankar om framtiden. En sak som är ny är att han uttalar en ambition om att Invajo ska delta i en kommande konsolidering på marknaden genom att förvärva verksamheter. Därför har bolaget påbörjat arbetat att på ett mer strukturerat och metodiskt sätt screena och utvärdera olika typer av potentiella förvärv. Han ser det som ett aktivt och löpande arbete att göra den typen av utvärderingar.

Nyheter

Ett samtal om bitcoin med Eric Wall på Arcane Crypto

Publicerad

den

Bitcoin

Arcane Crypto noterades nyligen på First North och är ett företag som äger och driver ett flertal olika verksamheter inom blockchain och kryptovaluta. En av verksamheterna är Arcane Assets och där återfinns det i branschen välkända namnet Eric Wall. Här svarar han på frågor om nuläget och framtiden för bitcoin och andra kryptovalutor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hexicon – vindkraft långt ut till havs

Publicerad

den

Flytande vindkraft till havs från Hexicon

Hexicon utvecklar en speciell typ av flytande vindkraft som placeras långt ut till havs. Bolaget gör två saker, dels utvecklar och tillhandahåller man en teknikplattform och dels så utvecklar man projekt för vindkraft på djupa vatten. Hexicon har tidigare kommunicerat att de ska notera sina aktier under 2021. Här blir Marcus Thor intervjuad, han kliver upp på vd-posten från den 1 mars.

Fortsätt läsa

Nyheter

Gold Town Games får forskningspengar

Publicerad

den

Mobilspel från Gold Town Games

Gold Town Games har beviljats stöd inom ramen för regeringens beslut om Forskning och Utveckling, för arbetet med plattformen W3XM. Bolaget har erhållit en retroaktiv återbetalning på cirka 1,5 miljoner kronor, från tidigare betalda arbetsgivaravgifter. Beloppet bokförs på sista kvartalet 2020.

Gold Town Games förväntas framgent göra en besparing på arbetsgivaravgiften på ungefär 50 000 kronor per månad, så länge arbetet inom ramen för forskning och utveckling fortskrider. 

– Vi arbetar evidensbaserat och datadrivet för att öka W3XM-plattformens generaliserbarhet och därmed dess förmåga att vara värdedrivande i verksamheten. Den pågående vidareutvecklingen av World Football Manager samt licensförsäljningen av Amerikansk Fotboll och Rugby till Sideline Labs är exempel på sådana aktiviteter, avslutar Gold Town Games VD, Pär Hultgren. 

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära