Följ oss

Nyheter

World Football Manager lanseras med web3-funktionalitet

Publicerad

den

Gold Town Games lanserar konceptet WFM Heroes i World Football Manager (WFM). Gold Town Games har tillsammans med web3-publicisten och plattformsägaren Vorto Gaming integrerat web3-teknik och skapat en ny butik till spelet.

WFM bedöms vara det första mer traditionella fotbollsmanagerspelet på mobil med den nya tekniken och hoppas därigenom kunna attrahera allt från nya traditionella användare till web3-fantaster. Användare kommer via butiken att kunna äga en ny kategori av hero-spelare (NFT:er). Hero-spelare släpps med unika utseenden och en rad andra fördelar som användarna kan dra nytta av, inklusive stoppat åldrande.

WFM är ett free-to-play (F2P) spel, öppet för alla. NFT-kopplade spelare ger användarna nya möjligheter, till exempel exklusiva turneringar. De digitala tillgångarna kommer att kunna handlas på marknadsplatsen och på så sätt finnas en möjlighet att även tjäna pengar genom spelet. Detta öppnar upp för marknader där fotboll är stort men lönsamheten för traditionella F2P-managerspel är lägre.

– WFM Heroes är nu i en första beta-test med Web3-funktionalitet. Användarupplevelsen kommer att poleras ytterligare för att göra den så enkel och smidig som möjligt att använda den nya butiken. Vi har ett bra spel på plats, med många goda användaromdömen, samtidigt som vi är mycket tidigt ute i den här sektorn av spelbranschen på mobil. Det blir spännande att se hur detta kan förändra och lyfta spelet, säger Gold Town Games VD, Pär Hultgren, i en kommentar.

Gold Town Games skriver att detta är början på en rad förbättringar i WFM, där ytterligare funktionalitet för att förstärka spelupplevelsen finns i Gold Town Games pipeline.

Nyheter

EQT nära bud på Keywords Studios till 73,5 procents premie

Publicerad

den

EQT är i långskridna samtal om att köpa upp Keywords Studios för 2 miljarder GBP, vilket motsvarar en premie på 73,5 procent jämfört med fredagens stängningskurs på 1470 pence enligt Bloombergs beräkningar. Keywords Studios levererar en bred palett av tjänster till spelutvecklare.

Nyhetsbyrån skriver att fyra tidigare förslag från EQT har avslagits, men att detta bud är avsevärt högre än det första och att styrelsen lutar åt att rekommendera det till aktieägarna. EQT uppges ha till den 15 juni på sig att antingen lägga ett faktiskt bud eller lämna.

Graf över Keywords Studios aktiekurs
Keywords Studios aktiekurs
Fortsätt läsa

Nyheter

Stark historia och lovande framtid för Beijer Alma – men Börsveckan stannar vid avvakta

Publicerad

den

Beijer Alma-produkt

Tidningen Börsveckan har analyserat Beijer Alma. Även om man ser både en historisk och framtida bra utveckling så stannar man vid en avvakta-rekommendation för aktien.

Företaget har sedan år 2010 haft en god förvärvsresa och stadigt växande omsättning. För att förbättra lönsamheten efter marginalpress förra året satsar man nu på interna effektiviseringar. 2022 markerade en brytpunkt för serieförvärvare som Beijer Alma, med en nedgång i underliggande tillväxt, särskilt tydligt i Q1-rapporterna 2023.

Koncernens dotterbolag, inklusive Lesjöfors som står för 70 procent av omsättningen, visar på god internationell marknadstäckning och stark marknadsposition. Totalt har man gjort 40 förvärv sedan 2010, varav över 20 sedan 2019, men marginalen har pressats från 17 till 12,5 procent senaste åren.

2023 visade 17 procent tillväxt, med en organisk ökning på 3 procent, men justerad rörelsemarginal sjönk. Q1-rapporten 2024 visade 7 procent omsättningsökning, med 3 procent organisk tillväxt, men en minskad orderingång. Ett viktigt förvärv var finska AVS Power för 168 miljoner kronor, som passar in i affärsområdet Flödesteknik.

Efter förvärven är nettoskulden 2,5 miljarder kronor, vilket ger en nettoskuldkvot på 1,9x mot ebitda-prognosen om 1,3 miljarder kronor. Värderingen är hög, med ev/ebit kring 15-16x för 2024 och ner mot 14x för 2025. Trots historiskt stark prestanda och förväntade lönsamhetsförbättringar landar rådet i en avvakta-rekommendation.

Beijer Alma-aktien stängde i fredags på 208 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Cint-aktien har blivit köpvärd säger Dagens industri

Publicerad

den

Dagens industri har gjort en analys av marknadsundersökningsföretaget Cint och kommer fram till en köprekommendation för aktien med en uppsida på 40 procent, men till en hög risknivå.

För ett år sedan kraschade aktien och framtiden för bolaget kunde ifrågasättas. Men nu skriver Di att det finns flera indikatorer på att det har vänt. Ägarlistan har också fått sig en stor förändring, flera ägare har lämnat och nya har tillkommit, vilket Di anser är avgörande för att vända sentimentet. Även ledningen har bytts ut.

Cint har hanterat de flesta av sina problem och VD säger att optimismen även har återkommit bland personalen.

Di flaggar för att skuldsidan är hög och att en nyemission inte kan uteslutas. VD håller med om att skuldsättningen är för hög, men är inte direkt oroad, han arbetar mot lönsamhet och effektiviserar för att skapa fritt kassaflöde.

Samtidigt lyfter Di även fram Cint som en möjlig uppköpskandidat.

Cint-aktien stängde på 14,16 kronor i fredags.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära