Följ oss

Nyheter

Truecaller har ökat antalet användare i Sydamerika med 50 procent

Publicerad

den

Truecaller, som är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation, har passerat fem miljoner månatliga aktiva användare i Sydamerika. Tillväxten har under det senaste året varit cirka 50 procent och accelererat jämfört med tidigare år.

Truecallers tjänst är global och växer snabbt i många geografiska marknader. Flest användare finns idag i Indien följt av Afrika och Mellanöstern. En av flera utpekade tillväxtmarknader för Truecaller är Sydamerika där Truecaller nu har passerat 5 miljoner månatliga aktiva användare. Tillväxten jämfört med motsvarande period föregående år är cirka 50 procent och är stark på ett flertal sydamerikanska marknader, bland annat i Colombia, Peru och Chile. Sydamerika har en hög smartphone-penetration vilket skapar möjligheter för en stark organiskt tillväxt.

”Truecaller möjliggör trygga och relevanta konversationer mellan privatpersoner och mellan företag och privatpersoner. Bedrägerier och oönskad kommunikation är tyvärr en vardag i digitala ekonomier och behovet av vår plattform är stort och växande. Vi växer starkt i många delar av världen och vi är glada att ha passerat fem miljoner användare i Sydamerika. Vi ser fortsatt stor tillväxtpotential i dessa och många andra marknader i takt med att vår tjänst blir mer känd och vi växer också naturligt med ett ökat antal smartphones i världen” säger Alan Mamedi VD och medgrundare Truecaller.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära