Följ oss

Nyheter

Truecaller har ökat antalet användare i Sydamerika med 50 procent

Publicerad

den

Truecaller, som är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation, har passerat fem miljoner månatliga aktiva användare i Sydamerika. Tillväxten har under det senaste året varit cirka 50 procent och accelererat jämfört med tidigare år.

Truecallers tjänst är global och växer snabbt i många geografiska marknader. Flest användare finns idag i Indien följt av Afrika och Mellanöstern. En av flera utpekade tillväxtmarknader för Truecaller är Sydamerika där Truecaller nu har passerat 5 miljoner månatliga aktiva användare. Tillväxten jämfört med motsvarande period föregående år är cirka 50 procent och är stark på ett flertal sydamerikanska marknader, bland annat i Colombia, Peru och Chile. Sydamerika har en hög smartphone-penetration vilket skapar möjligheter för en stark organiskt tillväxt.

”Truecaller möjliggör trygga och relevanta konversationer mellan privatpersoner och mellan företag och privatpersoner. Bedrägerier och oönskad kommunikation är tyvärr en vardag i digitala ekonomier och behovet av vår plattform är stort och växande. Vi växer starkt i många delar av världen och vi är glada att ha passerat fem miljoner användare i Sydamerika. Vi ser fortsatt stor tillväxtpotential i dessa och många andra marknader i takt med att vår tjänst blir mer känd och vi växer också naturligt med ett ökat antal smartphones i världen” säger Alan Mamedi VD och medgrundare Truecaller.

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

  • Protector
  • Lassila & Tikanoja

Avvakta

  • Storebrand
  • Gjensidige
  • Tryg
  • Solid Försäkring
  • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära