Följ oss

Nyheter

Förvaltare tror på uppköp av mobilspelsföretaget MTG

Publicerad

den

MTG är ett renodlat mobilspelsföretag efter att man sålt sin e-sportverksamhet till Saudiarabien, en affär där MTG fick mycket bra betalt. Nu lyfter förvaltare fram att även den återstående verksamheten är en uppköpskandidat.

Fredrik Skoglund, förvaltare på FE Fonder, säger att MTG är en solklar uppköpskandidat enligt Dagens Industri. Han lyfter fram att MTG är lågt värderat och att det just nu pågår en uppköpsvåg inom gaming. Han lyfter fram att Tencent och Stillfront kan vara köpare, men även innehållsaktörer som Netflix och Disney. ”I det fallet får vi nog räkna med en rejäl budpremie” säger han.

Erik Eikeland, förvaltare på Alcur Fonder, lyfter även han fram MTG som en uppköpskandidat. ”Det är en aktie som är lågt värderad och vi tycker att kvaliteten på deras spelportfölj är bättre än genomsnittet, men de hade nog mått bra av att verka i en lite större skala. Sen har de en huvudägare som är aktivist vilket också ökar sannolikheten för att det någon gång blir en affär”.

Ett annat företag inom gaming som är en uppköpskandidat är EG7 enligt Handelsbanken.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära