Följ oss

Nyheter

Transfer Group erhåller tilldelningsbeslut på 52 miljoner kronor

Publicerad

den

Transfer Groups dotterbolaget Commuter Security Group har vunnit en upphandling av bevaknings- och säkerhetstjänster till Stockholmsmässan. Det beräknade värdet på avtalet uppgår till cirka 13 miljoner kronor per år och sträcker sig över en tvåårsperiod, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år från och med den 1 januari 2024. Det innebär att det totala avtalsvärdet beräknas uppgå till cirka 52 miljoner kronor under en fyraårsperiod, med en takvolym på 70 miljoner kronor.

Upphandlingen grundades på både pris och kvalitetspoäng, vilket resulterade i att CSG tilldelades kontraktet. Stockholmsmässan, som är Sveriges största mäss- och kongressanläggning och genomför över 70 mässor per år, kommer att använda CSG:s dygnet-runt-tjänster, inklusive stationär bevakning, ordningsvakter, väktare och värdar under evenemangen. 

För CSG är detta en strategiskt viktig affär som kommer att möjliggöra en betydande resurs- och personalpool inom företaget. Detta kommer inte bara att gynna andra uppdrag i Stockholm, utan också säkerställa beredskapen för alla kunder.

– Jag är stolt över att vi har lyckats vinna denna upphandling, det skapar möjligheter till ökade synergier och effektiviseringar inom koncernen, i synnerhet med Sensec där vi sedan lång tid tillbaka erbjudit lösningar för säker inpassering vid olika evenemang. Genom att kombinera våra resurser och expertis strävar vi efter att ytterligare öka lönsamheten och kvaliteten i våra tjänster, säger Pernilla Jennesäter, VD för Transfer.

– Vi är otroligt glada över att CSG fortsätter att expandera och denna gång inom ett helt nytt affärsområde, nämligen mässor. Genom att vinna detta avtal stärker vi inte bara vår närvaro på marknaden utan genererar också en ännu säkrare beredskap för våra befintliga kunder. Detta visar på vår förmåga att leverera högkvalitativa och pålitliga säkerhetstjänster, samtidigt som vi diversifierar vårt erbjudande. Vi ser fram emot att fortsätta växa och skapa värde för våra kunder inom detta spännande nya område, säger Jens Klevengård, försäljningsdirektör på Transfer.

Tilldelningsbeslutet omfattas även av en avtalsspärr till och med 19 juni. Avtalet kommer att tecknas först efter detta datum såvida inget hinder har uppkommit.

Nyheter

Ambea-aktien ska stiga minst 40 procent

Publicerad

den

Dagens industris Richard Bråse har analyserat Ambea och delar ut en tydlig köprekommendation till låg risk. Aktien bör värderas upp minst 40 procent.

Sedan pandemin har Ambea haft åtta kvartal på rad med organisk tillväxt, men trots detta är aktien på bottennivåer och stängde på 34,58 kronor i fredags, vilket kan jämföras med 75 kronor i IPO:n för 6,5 år sedan.

Lönsamheten i Ambea har de senaste åren påverkats negativt av nya bemanningsregler på äldreboenden i Finland, men under de senaste kvartalen har företaget kunnat börja kompensera för detta med prishöjningar.

Ambea är enligt Dagens industri en konjunkturokänslig verksamhet, med ett lågt värderat fritt kassaflöde som har en positiv tillväxttrend.

Fortsätt läsa

Nyheter

Värderingen på Implantica har blivit alldeles för låg anser Affärsvärlden

Publicerad

den

Refluxstop från Implantica

Affärsvärlden publicerade en analys på Implantica i fredags där man anser att värderingen blivit alldeles för låg och delar ut en köprekommendation. Man har valt att endast ta med bolagets produkt RefluxStop i analysen, resten av projekten lämnas okommenterade, vilket kan vara rimligt eftersom den produkten ligger längst fram och något mer inte behövs för att komma fram till att aktien är köpvärd.

Affärsvärlden tar upp att potentialen i RefluxStop är stor, även när begränsade antaganden görs om framtida marknad. Bolaget går långsamt fram med den viktiga FDA-ansökan i USA, i stället för att lämna in en ansökan direkt så använder man möjligheten med i feedback-rundor i tremånadersintervall för att maximera chanserna för en smidig process när man väl lämnar in en ansökan. Bolaget är även selektiva med vilka kliniker och kirurger man arbetar med i Europa, så att de data FDA kommer att titta på är så bra som möjligt.

Implanticas företagsvärde (EV) är nu bara några hundra miljoner kronor och bolaget har en välfylld kassa.

”Implanticas kassa är inget att bekymra sig över i ett optimistiskt scenario. Om Implantica rör sig i rätt riktning men måste fylla på kassan låt säga 2027 bör det vara möjligt att lösa med ett kapitaltillskott från renommerade investerare till acceptabla villkor för övriga ägare. Sannolikt är då börsvärdet högre än idag och utspädningen behöver inte bli särskilt kännbar.”

Implantica höll tidigare i veckan en kapitalmarknadsdag, presentationen spelades in och finns att se här.

Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar tre aktier – varav två är danska

Publicerad

den

Tidningen Börsveckans analytiker har tittat närmare på sex företag och hittat tre köpvärda aktier, varav två är danska. Momentum Group gör man däremot bäst i att sälja.

Köp

Avvakta

  • Addnode
  • Zalaris

Sälj

  • Momentum Group
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära