Följ oss

Nyheter

Transfer Group erhåller tilldelningsbeslut på 52 miljoner kronor

Publicerad

den

Transfer Groups dotterbolaget Commuter Security Group har vunnit en upphandling av bevaknings- och säkerhetstjänster till Stockholmsmässan. Det beräknade värdet på avtalet uppgår till cirka 13 miljoner kronor per år och sträcker sig över en tvåårsperiod, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år från och med den 1 januari 2024. Det innebär att det totala avtalsvärdet beräknas uppgå till cirka 52 miljoner kronor under en fyraårsperiod, med en takvolym på 70 miljoner kronor.

Upphandlingen grundades på både pris och kvalitetspoäng, vilket resulterade i att CSG tilldelades kontraktet. Stockholmsmässan, som är Sveriges största mäss- och kongressanläggning och genomför över 70 mässor per år, kommer att använda CSG:s dygnet-runt-tjänster, inklusive stationär bevakning, ordningsvakter, väktare och värdar under evenemangen. 

För CSG är detta en strategiskt viktig affär som kommer att möjliggöra en betydande resurs- och personalpool inom företaget. Detta kommer inte bara att gynna andra uppdrag i Stockholm, utan också säkerställa beredskapen för alla kunder.

– Jag är stolt över att vi har lyckats vinna denna upphandling, det skapar möjligheter till ökade synergier och effektiviseringar inom koncernen, i synnerhet med Sensec där vi sedan lång tid tillbaka erbjudit lösningar för säker inpassering vid olika evenemang. Genom att kombinera våra resurser och expertis strävar vi efter att ytterligare öka lönsamheten och kvaliteten i våra tjänster, säger Pernilla Jennesäter, VD för Transfer.

– Vi är otroligt glada över att CSG fortsätter att expandera och denna gång inom ett helt nytt affärsområde, nämligen mässor. Genom att vinna detta avtal stärker vi inte bara vår närvaro på marknaden utan genererar också en ännu säkrare beredskap för våra befintliga kunder. Detta visar på vår förmåga att leverera högkvalitativa och pålitliga säkerhetstjänster, samtidigt som vi diversifierar vårt erbjudande. Vi ser fram emot att fortsätta växa och skapa värde för våra kunder inom detta spännande nya område, säger Jens Klevengård, försäljningsdirektör på Transfer.

Tilldelningsbeslutet omfattas även av en avtalsspärr till och med 19 juni. Avtalet kommer att tecknas först efter detta datum såvida inget hinder har uppkommit.

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Nyheter

Saab får beställning på 1,8 miljarder kronor från Kanada

Publicerad

den

Saab RBS 70 NG luftvärn

Saab har fått en beställning från Kanadas regering på det korträckviddiga luftvärnssystemet RBS 70 NG. Ordervärdet är cirka 1,8 miljarder kronor och leveranser börjar under 2024.

Beställningen inkluderar all utrustning som krävs för att använda RBS 70 NG, inklusive eldenheter, robotar, transportfordon samt utbildning och support. Genom affären kommer Saab långsiktigt att stötta Kanadas luftvärnsförmåga, med särskilt fokus på den kanadensiska försvarsmaktens närvaro i Lettland.

–  Vi levererar ett väl beprövat, effektivt luftvärnssystem som ger länder en mycket viktig förmåga i en orolig omvärld, säger Saabs VD och koncernchef Micael Johansson.

Kanada valde Saabs erbjudande inom ramen för en konkurrensupphandling och Saab kommer att samarbeta med kanadensiska partners och leverantörer för att leverera kontraktet. 

RBS 70 NG är laserstyrt, vilket hindrar motståndaren från att störa ut systemet, och har en automatisk målsökare. Några av Saabs kundländer för RBS 70 NG är Brasilien, Tjeckien och Lettland.   

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära