Följ oss

Nyheter

Transfer Group erhåller tilldelningsbeslut på 52 miljoner kronor

Publicerad

den

Transfer Groups dotterbolaget Commuter Security Group har vunnit en upphandling av bevaknings- och säkerhetstjänster till Stockholmsmässan. Det beräknade värdet på avtalet uppgår till cirka 13 miljoner kronor per år och sträcker sig över en tvåårsperiod, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år från och med den 1 januari 2024. Det innebär att det totala avtalsvärdet beräknas uppgå till cirka 52 miljoner kronor under en fyraårsperiod, med en takvolym på 70 miljoner kronor.

Upphandlingen grundades på både pris och kvalitetspoäng, vilket resulterade i att CSG tilldelades kontraktet. Stockholmsmässan, som är Sveriges största mäss- och kongressanläggning och genomför över 70 mässor per år, kommer att använda CSG:s dygnet-runt-tjänster, inklusive stationär bevakning, ordningsvakter, väktare och värdar under evenemangen. 

För CSG är detta en strategiskt viktig affär som kommer att möjliggöra en betydande resurs- och personalpool inom företaget. Detta kommer inte bara att gynna andra uppdrag i Stockholm, utan också säkerställa beredskapen för alla kunder.

– Jag är stolt över att vi har lyckats vinna denna upphandling, det skapar möjligheter till ökade synergier och effektiviseringar inom koncernen, i synnerhet med Sensec där vi sedan lång tid tillbaka erbjudit lösningar för säker inpassering vid olika evenemang. Genom att kombinera våra resurser och expertis strävar vi efter att ytterligare öka lönsamheten och kvaliteten i våra tjänster, säger Pernilla Jennesäter, VD för Transfer.

– Vi är otroligt glada över att CSG fortsätter att expandera och denna gång inom ett helt nytt affärsområde, nämligen mässor. Genom att vinna detta avtal stärker vi inte bara vår närvaro på marknaden utan genererar också en ännu säkrare beredskap för våra befintliga kunder. Detta visar på vår förmåga att leverera högkvalitativa och pålitliga säkerhetstjänster, samtidigt som vi diversifierar vårt erbjudande. Vi ser fram emot att fortsätta växa och skapa värde för våra kunder inom detta spännande nya område, säger Jens Klevengård, försäljningsdirektör på Transfer.

Tilldelningsbeslutet omfattas även av en avtalsspärr till och med 19 juni. Avtalet kommer att tecknas först efter detta datum såvida inget hinder har uppkommit.

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära