Följ oss

Nyheter

Invisio får den största ordern någonsin, värd 130 miljoner kronor, från amerikanska försvars­departementet

Publicerad

den

Militär med hörselskydd och fordon

Invisio har fått en order värd 130 miljoner kronor för hörselskydd och relaterade produkter under varumärket Racal Acoustics. Kunden är en del inom amerikanska försvarsdepartementet. Ordern är den största i Invisios historia. Systemen kommer att användas i stridsfordon och merparten av leveranserna kommer att ske under innevarande år.

Hörselskyddssystemen under varumärket Racal Acoustics används främst i applikationer för besättningsmän i stridsfordon under kritiska och extremt bullriga förhållanden, vilket ställer höga krav både på kommunikationsförmåga och hörselskyddsfunktionalitet.

”Detta är ytterligare en imponerande framgång för INVISIO. Det råder ingen tvekan om att Racal Acoustics-lösningarna är marknadsledande i extremt bullriga fordonsmiljöer. Den här ordern och de två beställningar som erhölls tidigare i år, på sammanlagt över 250 MSEK, är tydliga exempel på den ökade aktivitetsnivå vi nu ser på marknaden för tunga militärfordon och rent generellt”, säger Lars Højgård Hansen, VD för Invisio.

Nyheter

Embracer ska delas upp i tre börsnoterade företag

Publicerad

den

Tomb Raider

Embracer Group kom idag med en stor nyhet, nämligen att koncernen ska delas upp i tre separata börsnoterade företag.

  • Asmodee Group innehåller brädspelsverksamheten och har tidigare köpts av Embracer och behåller sitt namn. Eftersom Asmodee Group har stabila kassaflöden som banker känner sig trygga med så kommer en stor del av Embracers skulder att följa med till Asmodee. Följ börsnoteringen
  • Coffee Stain & Friends blir en gamingkoncern med parallellt fokus på indie- och A/AA-premium- och free-to-play-spel för PC/konsol och mobil. Inkluderar företag som Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, samt THQ Nordic och Amplifier Game Invest, samt Easybrain, Deca, CrazyLabs och Cryptic. Följ börsnoteringen
  • Middle-earth Enterprises & Friends är arbetsnamnet på den verksamhet som blir kvar i Embracer-skalet och ska vara ett kreativt ”powerhouse” inom AAA-spelutveckling och förläggarverksamhet för PC och konsol samt förvaltaren av Sagan om ringen och Tomb Raider och många andra.

Erik Sprinchorn på TIN Fonder kommenterar planerna.

Erik Sprinchorn kommenterar Embracer Groups uppdelning.
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan gillar en relativt nynoterad norsk aktie och fyra svenska

Publicerad

den

Investerare i city

Börsveckan har denna gång tittat närmare på åtta företag och hela fem av aktierna får köprekommendationer.

Köp

  • Beerenberg, som noterades på Euronext Growth Oslo i oktober
  • Volvo
  • Railcare
  • Note
  • Arjo


Avvakta

Fortsätt läsa

Nyheter

NCC på 20 minuter

Publicerad

den

Tingsrätt som NCC byggt

Bolagsanalyspodden går på 20 minuter igenom byggbolaget NCC vilket ger en bra översikt av verksamheten.

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden och har flera affärsområden. Ett nytt affärsområde som börjat etableras under 2024 är Green Industry Transformation där kompetens och resurser samlas för att kunna driva stora projekt relaterat till den gröna industriella omställningen.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära