Följ oss

Nyheter

Stor omstrukturering i en av Embracer Groups koncerner

Publicerad

den

Spel från Plaion

Embracer Groups koncern Plaion, som bytte namn från Koch Media förra året, ska genomgå en stor omstrukturering enligt en intern presentation från förra veckan. Processen väntas pågå under ett år men förväntas inte leda till mer än 5-6 uppsägningar av koncernens mer än 2000 anställda.

Plaion planerar att stänga ner tre av sina förlagsvarumärken – Deep Silver, Prime Matter och Ravenscourt – för att i stället använda Plaion-varumärket. De två senare varumärkena är nyare, medan Deep Silver har en längre historik och grundades år 2002.

En representant för Plaion säger till GamesIndustry.biz att omstruktureringen är en del av att förenkla förlagsverksamheten. Representanten säger dock även att omstruktureringen inte har något att göra med den översyn som Embracer Group meddelade i november.

Källor till GamesIndustry.biz säger att målet är att producera färre titlar men med högre kvalitet.

Embracer Group har med tiden blivit något av en annorlunda fågel i gamingbranschen, där man efter många förvärv är en koncern av koncerner som utvecklar en enorm mängd spel. Embracer Group kommer från en position där man utvecklat AA-spel, men bolaget har börjat släppa AAA-spel och har en stor pipeline av kommande AAA-spel. Även om representanten för Plaion säger att deras omstrukturering inte har något med Embracer Groups översyn att göra så känns det helt klart som att den ligger i linje med hur Embracer Group utvecklas i stort.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära