Följ oss

Nyheter

Stor omstrukturering i en av Embracer Groups koncerner

Publicerad

den

Spel från Plaion

Embracer Groups koncern Plaion, som bytte namn från Koch Media förra året, ska genomgå en stor omstrukturering enligt en intern presentation från förra veckan. Processen väntas pågå under ett år men förväntas inte leda till mer än 5-6 uppsägningar av koncernens mer än 2000 anställda.

Plaion planerar att stänga ner tre av sina förlagsvarumärken – Deep Silver, Prime Matter och Ravenscourt – för att i stället använda Plaion-varumärket. De två senare varumärkena är nyare, medan Deep Silver har en längre historik och grundades år 2002.

En representant för Plaion säger till GamesIndustry.biz att omstruktureringen är en del av att förenkla förlagsverksamheten. Representanten säger dock även att omstruktureringen inte har något att göra med den översyn som Embracer Group meddelade i november.

Källor till GamesIndustry.biz säger att målet är att producera färre titlar men med högre kvalitet.

Embracer Group har med tiden blivit något av en annorlunda fågel i gamingbranschen, där man efter många förvärv är en koncern av koncerner som utvecklar en enorm mängd spel. Embracer Group kommer från en position där man utvecklat AA-spel, men bolaget har börjat släppa AAA-spel och har en stor pipeline av kommande AAA-spel. Även om representanten för Plaion säger att deras omstrukturering inte har något med Embracer Groups översyn att göra så känns det helt klart som att den ligger i linje med hur Embracer Group utvecklas i stort.

Nyheter

Detta är podcast-företaget Acast

Publicerad

den

Acast är ett stort podcast-företag med en plattform där poddare laddar upp sina skapelser, varifrån lyssnarnas poddspelare sedan laddar hem dem. Acast hjälper poddarna att tjäna pengar genom att ta hand om annonsförsäljningen och premiumbetalningar. Företaget är hem åt 100 000 poddar som har 100 miljoner unika lyssnare per månad, som lyssnar på 1,3 miljarder avsnitt per kvartal.

Företagets CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten.

Acast CFO & Vice VD Emily Vilatte presenterar verksamheten
Fortsätt läsa

Nyheter

Yubico kommer att slå sina återhållsamma prognoser – köp säger Dagens industri

Publicerad

den

Två Yubikey från Yubico

I veckan blev noteringen av det spännande företaget Yubico till slut klar. Noteringen skedde via spac-bolaget ACQ Bure och detta meddelades i mitten av april, så egentligen kan man säga att Yubico redan noterades vid den tidpunkten. Men i veckan blev fusionen formellt klar, ACQ Bure bytte namn till Yubico och listningen flyttades som planerat till First North.

Dagens industri har tittat närmare på Yubico i en analys och den mynnar ut i en köprekommendation till medelrisk. Man lyfter fram att säkerhetsmarknaden är i stark tillväxt, att den höga bruttomarginalen ger hävstång för resultatet och att kundlistan är imponerande.

På den negativa sidan finns bland annat det som många klagat på när transaktionen meddelades, orderingångens utveckling. Dagens industri tror att bolaget är återhållsamma och spår att bolaget slår sina prognoser för försäljning och rörelsemarginal med råge.

”Ett färskt börsbolag med ljusa utsikter i en växande bransch och som till och med har konkurrenter på kundlistan lockar till köp. Värderingen är låg sett till de ljusa utsikterna, även om tillväxten just nu är lägre än normalt.”

Intervju med grundaren Stina Ehrensvärd från tidigare denna månad

Intervju med Yubicos grundare Stina Ehrensvärd
Fortsätt läsa

Nyheter

Börsveckan rekommenderar en finsk och en norsk aktie

Publicerad

den

Börsveckan har analyserat sju företag och köprekommendation ges till en norsk och en finskt aktie.

Köp

  • Protector
  • Lassila & Tikanoja

Avvakta

  • Storebrand
  • Gjensidige
  • Tryg
  • Solid Försäkring
  • Essity
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära