Följ oss

Nyheter

ManoMotion siktar på en IPO i år

Publicerad

den

ManoMotion visar funktionalitet

ManoMotion utvecklar och erbjuder mjukvara för handspårning och gestkontroll-lösningar i både 2D och 3D. Lösningarna kan användas brett, i allt från industriella säkerhetsapplikationer till mobila AR-lösningar och VR-spel. Företaget har gjort sig ett namn sedan ganska många år tillbaka.

Nu skriver Nyemissioner.se att ManoMotion planerar för en IPO på First North under fjärde kvartalet i år. Innan finansmarknadens sommaruppehåll så vill företaget nu göra en pre-IPO på 20-30 miljoner kronor under maj-juni.

Industriella säkershetsappliktioner

Företag inom handspårning och gestkontroll måste efter den inledande teknikutvecklingen hitta betalande kunder. Ofta börjar företagen inom häftiga AR- och VR-produkter och rör sig sedan även mot bilindustrin för att tillhandahålla lösningar som gör det smidigt för föraren.

ManoMotion kan också kunna erbjuda lösningar för bilindustrin, men ett tyngre spår verkar i stället vara säkerhetsfunktioner inom industrin. Nedan är ett exempel där Altendorf använder bolagets teknik för satt skydda människor som använder bandsågar.

Nyheter

Nordea har en mindre positiv syn på Coor

Publicerad

den

Nordea har idag publicerat en analys på facility management-företaget Coor och ger rekommendationen behåll. Bankens analytiker ger ingen riktkurs men sätter ett motiverat värde på 35 kronor per aktie. Det får aktien att falla och efter en knapp timmes handel så är aktien ner 5,2 procent till 37,92 kronor.

Det är en betydligt annorlunda slutsats än Placera kom fram till för tre månader sedan, vilka ansåg att Coor-aktien hörde hemma i portföljen då den handlades kring 47 kronor.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hög tillväxt och lönsamhet gör Revolution Race köpvärd

Publicerad

den

Revolution Race-kläder

Dagens industri har gjort en analys av Revolution Race som mynnar ut i en köprekommendation för aktien.

”Hög tillväxt och en lönsamhet som många i branschen bara kan drömma om. Vi ser ett fint ingångsläge i en av rapportflodens stora kursvinnare. Nettokassan ger slagläge i tuffare tider, och det är dessutom upplagt för höjd utdelning. Köp.”

Tidningens analytiker ser en uppsida på omkring 15 procent på ett års sikt och om den starka inledningen på året håller i sig så spår man att bolaget kommer att höja utdelningen för innevarande räkenskapsår.

Analytikern Julia Forsberg kommenterar bolaget och sin analys på Revolution Race
Fortsätt läsa

Nyheter

Så ska du göra med 11 olika aktier enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång analyserat elva företag och fem aktier får köprekommendationer. Seafire gör man dock bäst i att sälja.

Köp

 • Thunderful Group
 • VBG Group
 • Itab
 • Yubico
 • Raketech

Avvakta

 • BEWI
 • Bonesupport
 • Bio-Works
 • Catena Media
 • Better Collective

Sälj

 • Seafire
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära