Följ oss

Nyheter

ManoMotion siktar på en IPO i år

Publicerad

den

ManoMotion visar funktionalitet

ManoMotion utvecklar och erbjuder mjukvara för handspårning och gestkontroll-lösningar i både 2D och 3D. Lösningarna kan användas brett, i allt från industriella säkerhetsapplikationer till mobila AR-lösningar och VR-spel. Företaget har gjort sig ett namn sedan ganska många år tillbaka.

Nu skriver Nyemissioner.se att ManoMotion planerar för en IPO på First North under fjärde kvartalet i år. Innan finansmarknadens sommaruppehåll så vill företaget nu göra en pre-IPO på 20-30 miljoner kronor under maj-juni.

Industriella säkershetsappliktioner

Företag inom handspårning och gestkontroll måste efter den inledande teknikutvecklingen hitta betalande kunder. Ofta börjar företagen inom häftiga AR- och VR-produkter och rör sig sedan även mot bilindustrin för att tillhandahålla lösningar som gör det smidigt för föraren.

ManoMotion kan också kunna erbjuda lösningar för bilindustrin, men ett tyngre spår verkar i stället vara säkerhetsfunktioner inom industrin. Nedan är ett exempel där Altendorf använder bolagets teknik för satt skydda människor som använder bandsågar.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära