Följ oss

Nyheter

Stockpicker höjer riktkursen för Eolus Vind

Publicerad

den

Vindkraftverk

Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Bolaget skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA.

Bolagets bevisade möjligheter att skapa aktieägarvärde och den allmänna fokusen på grön energi gör att Stockpicker höjer riktkursen till 245 kr (190 kr) och upprepar köp-rekommendationen.

På nyhetsfronten har det utöver det amerikanska valet och det kraftiga fokuset på grön energi generellt, egentligen varit relativt händelsefattigt sedan oktoberanalysen. En nyhet värd att belysa är emellertid de elförsäljningsavtal som Eolus knep för ett par veckor sedan. Avtalen påverkar ensamt inte Stockpickers värdering av bolaget men de anser att det än en gång visar på de talrika affärsmöjligheter som Eolus verksamhet skapar, liksom den enorma attraktionskraften i grön energi och mer specifikt vindkraft.

Nyheter

En analytikers mycket positiva syn på Fingerprint Cards

Publicerad

den

Erik Penser Bank ser i en analys av Fingerprint Cards en uppsida på över fyra gånger dagens aktiekurs, dvs över 50 kronor per aktie. Erik Penser Bank ser en stark tillväxt kommande år och går igenom drivkrafterna bakom denna tillväxt och varför marginalen bör expandera. Speciellt presenterar de segmenten Mobile och PC med extra fokus på Payment Cards, som är den viktigaste tillväxtfaktorn under de kommande fem åren. Aktieanalytiker Markus Almerud presenterar bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Nyheter

Förutsättningar för fortsatt kursuppgång i RaySearch

Publicerad

den

Teknisk analys på RaySearch-aktien

RaySearch kom med en stark rapport i fredags vilket fick aktien att lyfta. Ingemar Carlsson har gjort en teknisk analys som visar att det finns förutsättningar för en fortsatt uppgång i aktien.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kraftigt sänkt riktkurs för Storytel – men vänder till lönsamhet

Publicerad

den

Pareto Securities har uppdaterat sin analys av Storytel där man sänker riktkursen till 148 kronor från tidigare 252 kronor. Det är bland annat drivet av estimatjusteringar. Samtidigt ska Storytel lägga mindre pengar på försäljning och marknadsföring vilket gör att Pareto tror att Storytel vänder till lönsamhet under andra halvåret och att de inte behöver ta in nytt kapital. Pareto Securities analyschef Stefan Wård går ingen bolaget och analysen.

Fortsätt läsa

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära