Följ oss

Nyheter

Star Vault släpper nya Mortal Online 2 den 28 november

Publicerad

den

Star Vault lanserade sitt spel Mortal Online 2 för två år sedan. Sedan dess har bolaget löpande trimmat spelet. Den stora skillnaden i lanseringen om en månad är att Mortal Online 2 som första MMORPG-spel använder den nya grafik- och spelmotorn Unreal Engine 5 från Epic Games, något som lyfter upplevelsen.

Star Vault har sedan länge ett samarbete med Epic Games och när den nya versionen lanseras så sker det på Epic Games spelplattform Epic Game Store. Spelet kommer dock även att fortsätta finnas på plattformen Steam.

Star Vault har idag intäkter från att spelare köper olika startpaket, i vanliga fall en summa för att köpa spelet. Affärsmodellen har dock hela tiden varit att även ta ut en månadsavgift. Bolagets plan är att nu aktivera den delen av affärsmodellen med lanseringen den 28 november.

En stor lansering av ett onlinespel är alltid något läskig, något som exempelvis Stillfront och Starbreeze den senaste tiden haft jobbiga erfarenheter av. Star Vault har nu gjort så många tester att de känner sig redo för en lansering och ett sista publikt test ska ske under nästa vecka.

”Vi har äntligen ett releasedatum som vi är trygga med. Detta är en stor milstolpe för Star Vault och det är också första gången vi är redo för en betydligt bredare publik med spelinnehåll – och inte minst en förbättrad nybörjarupplevelse”, säger Star Vaults VD, Henrik Nyström, i en kommentar.

Nyheter

Aktien i kvalitetsbolaget VBG Group är fortsatt köpvärd anser Dagens industri

Publicerad

den

VBG Group-aktien har dubblerats det senaste året och ännu mer än så om vi sträcker oss några månader längre och utgår från botten. Dagens industri skriver att det finns mer att hämta i aktien och delar ut en köprekommendation till aktien i det missförstådda kvalitetsbolaget som investerare nu har börjat upptäcka.

Dagens industris analytiker Mikael Vilenius lyfter fram att VBG har levererat en snabb organisk tillväxt, har en låg skuldsättning och fortfarande är något av en doldis.

Tidningen går igenom bolagets olika delar och när det hela summeras så drar man av 300 miljoner kronor för bolagets centrala kostnader och 400 miljoner kronor som är bolagets skulder. När värdet på delarna räknas samman så blir det en summa på 9,7 miljarder kronor, vilket motsvarar 390 kronor per aktie, vilket är 24 procent över veckans stängningskurs.

Om VBG Group
VBG Group är en internationell industrikoncern med cirka 2 000 medarbetare i 15 länder. Moderbolaget VBG Group AB är en långsiktig ägare som med gedigen industriell kompetens, stark företagskultur och finansiell uthållighet bidrar med aktiv styrning av koncernens tre helägda divisioner; Truck & Trailer Equipment, Mobile Thermal Solutions och Ringfeder Power Transmission. VBG Group ABs B-aktie är sedan 1987 noterad på Nasdaq Stockholm och finns idag på Mid Cap-listan.

Fortsätt läsa

Nyheter

Köp Viva Wine Group, men sälj Westpay anser Börsveckan

Publicerad

den

Vinglas

Börsveckan har analyserat sex företag vilket leder fram till en köprekommendation och en säljrekommendation, medan övriga aktier får avvakta-rekommendationer.

Köp

  • Viva Wine Group


Avvakta

  • Cheffelo
  • Zinzino
  • Amer Sports
  • Peab


Sälj

  • Westpay
Fortsätt läsa

Nyheter

Investmentabolaget Latour på 20 minuter

Publicerad

den

Portfölj som innehåller investeringar

Bolagsanalyspodden går igenom investmentbolaget Latour på 20 minuter vilket ger en bra översikt av verksamheten.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på cirka 82 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 26 miljarder kronor.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära