Följ oss

Nyheter

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal värt 300 miljoner kronor för leverans av flytande biogas

Publicerad

den

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal värt 300 miljoner kronor för leverans av flytande biogas i Norden. Bolaget skriver att de kommer att spela en viktig roll för utbyggnaden av fossilfri flytande biogas (Bio-LNG) för transportsektorn i Sverige och Norden.

Samarbetet är flerårigt och leveranserna av flytande biogas börjar skeppas under 2023. De stora volymerna av flytande biogas kommer att bidra till en hållbar cirkularitet för transportsektorn.

– Det är naturligtvis glädjande för oss att få förtroende att vara med på den här resan och kunna bidra till utbyggnaden av biogas i Norden. säger Sohrab Moshiri, Group Head of Sales Scandinavian Biogas.

Flytande biogas kommer från organiskt avfall som omvandlas till biogödsel och biogas, därefter uppgraderas biogasen och förvätskas. Leveranserna är avsedd från Scandinavian Biogas produktionsanläggningar i Sverige.

– Vår biogas är 100 % förnybar svensk produkt. Den är ett steg mot att göra oss mindre beroende av fossil naturgas, säger Matti Vikkula, CEO Scandinavian Biogas.

Ordern är värd cirka 300 miljoner kronor med dagens marknadspriser, vilket är i linje med kommunicerade tillväxtplaner.

Nyheter

Investmentbolaget Byggmästaren A J Ahlström tar steget till Stockholmsbörsen

Publicerad

den

Portfölj

Byggmästaren A J Ahlström började som ett byggbolag men är sedan länge ett investmentbolag. Imorgon tar bolaget steget från First North-listan till en notering på Nasdaq Stockholms huvudlista. VD Tomas Bergström blev tidigare idag intervjuad där han berättar om företagets, historia, verksamhet, innehav och varför man gör listbytet.

Tomas Bergström, VD för Byggmästaren A J Ahlström intervjuas.
Fortsätt läsa

Nyheter

Världens mest prisbelönta gintillverkare noteras på First North

Publicerad

den

Hernö Gin, tre sorter

Den svenska gintillverkaren Hernö Gin sägs ofta vara världens mest prisbelönta gintillverkare. Imorgon noteras bolaget på First North, men aktien har under många år varit något av en favorit bland investerare som deltagit i nyemissioner på den onoterade marknaden.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir här intervjuad inför noteringen.

Hernö Gins VD Emma Edfors blir intervjuad inför börsnoteringen.
Fortsätt läsa

Nyheter

Linc är ett framgångsrikt investmentbolag, men en premie på 15 procent drar ner intresset för aktien

Publicerad

den

En portfölj för 2024

Börsveckan har analyserat investmentbolaget Linc och ger en avvakta-rekommendation till aktien. Tidningens analytiker tar upp att en koncentrerad portfölj har både risker och fördelar. Exempelvis har Bengt Julanders investmentbolag Linc satsat rätt, vilket nyligen visades genom ett bud på Calliditas som ökade substansvärdet med över 50 procent på ett år. Trots att premien mot substansen sjunkit från 30 procent till 11 procent, har Lincs portfölj ökat i värde.

Medcap och Stille blir nu större innehav efter försäljningen av Calliditas. Båda bolagen har stark operativ utveckling, vilket minskar risken. Medcap växer genom förvärv och organisk tillväxt, medan Stille, efter förvärvet av Fehling, har en stark marknadsposition och finansiellt utrymme för expansion.

Linc har en betydande kassa på 1 740 miljoner kronor efter Calliditas-försäljningen. Kapitalet kommer troligen att stärka befintliga innehav snarare än att användas för nya stora investeringar skriver Börsveckan. Portföljen, tidigare dominerad av tre stora innehav, blir nu mer diversifierad, vilket minskar koncentrationsrisken.

Trots den höga andelen noterade innehav, anses detta inte vara en svaghet. Börsnoterade bolag har passerat kvalitetskrav och ger lägre risk än onoterade. Lincs höga transaktionsintensitet och välfyllda kassa ger möjligheter, men premien på 15 procent kan upplevas som hög.

Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära