Följ oss

Nyheter

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal värt 300 miljoner kronor för leverans av flytande biogas

Publicerad

den

Scandinavian Biogas tecknar flerårigt samarbetsavtal värt 300 miljoner kronor för leverans av flytande biogas i Norden. Bolaget skriver att de kommer att spela en viktig roll för utbyggnaden av fossilfri flytande biogas (Bio-LNG) för transportsektorn i Sverige och Norden.

Samarbetet är flerårigt och leveranserna av flytande biogas börjar skeppas under 2023. De stora volymerna av flytande biogas kommer att bidra till en hållbar cirkularitet för transportsektorn.

– Det är naturligtvis glädjande för oss att få förtroende att vara med på den här resan och kunna bidra till utbyggnaden av biogas i Norden. säger Sohrab Moshiri, Group Head of Sales Scandinavian Biogas.

Flytande biogas kommer från organiskt avfall som omvandlas till biogödsel och biogas, därefter uppgraderas biogasen och förvätskas. Leveranserna är avsedd från Scandinavian Biogas produktionsanläggningar i Sverige.

– Vår biogas är 100 % förnybar svensk produkt. Den är ett steg mot att göra oss mindre beroende av fossil naturgas, säger Matti Vikkula, CEO Scandinavian Biogas.

Ordern är värd cirka 300 miljoner kronor med dagens marknadspriser, vilket är i linje med kommunicerade tillväxtplaner.

Nyheter

Uppsida på 33 procent i Lucara Diamond-aktien anser Affärsvärldens analytiker

Publicerad

den

Två anställda i Lucara Diamonds diamantgruva

Affärsvärlden har gjort en analys på Lundin-sfärens företag Lucara Diamond och den mynnar ut i en neutral rekommendation för aktien. Analytikern ser en uppsida på 33 procent i aktien som idag handlas till strax under 3 kronor.

Lucara Diamond bryter idag diamanter via dagbrott vid Karowegruvan, ett dagbrott som snart tar slut och företaget håller därför på att anlägga en underjordsgruva som kommer förlänga brytningen till i alla fall 2040.

”Här och nu stannar vi vid ett neutralt råd. Det kommer dock att bli intressant att följa vad för lösning för glappet som presenteras under våren”

Fortsätt läsa

Nyheter

Dometic är en bra aktie att köpa anser Dagens industri

Publicerad

den

Ett aktivt liv med Dometic på stranden

Dometic är veckans aktie i Dagens industri som delar ut en köprekommendation till medelrisk. Tidningens analytiker ser en uppsida på 20 procent, samt en direktavkastning på 2 procent, på ett års sikt.

”Di ser att en attraktiv värdering, ett förändringsarbete som ger resultat och en marknad som successivt kommer att förbättras ger köpläge i Dometic.”

Marginalförbättringar är att vänta och den amerikanska marknaden för det som kallas fritidsfordon verkar ha sett sin botten. Ett styrketecken är även att både VD och styrelseordförande har ett betydande aktieägande.

På den negativa sidan finns att bolaget är konjunkturkänsligt och fortfarande har en något hög skuldnivå. Att VD och styrelseordförande äger ordentligt med aktier är visserligen ett styrketecken, men i övrigt finns det inga storägare av kött och blod lyfter Di fram.

Fortsätt läsa

Nyheter

6 bra aktier att köpa enligt Börsveckan

Publicerad

den

Börsveckan har denna gång tittat närmare på nio företag och sex av aktierna är bra att köpa. Övriga tre gör man bäst i att vänta med.

Köp

  • Assa Abloy
  • Bulten
  • Duni
  • Balder
  • Instalco
  • Logistri

Avvakta

  • ChemoMetec
  • Multiconsult
  • Evolution
Fortsätt läsa

Gaming

Håll dig uppdaterad

Nyhetsbrev med analyser och nyheter om börsen.

Populära